Wki

Hur att bygga din makes förtroende efter en affär

Upptäckten av otrohet - allt från hemliga textmeddelanden, samtal telefon, eller utbyten Internet till långsiktiga utomäktenskapliga relationer - kan vara en "extremt förödande upplevelse". Fusk på en partner och ljuga för att täcka upp det naturligtvis leda till misstro och misstänksamhet i svikit partnern.

Ett par kan dock återskapa förtroendet. Hastigheten och graden av återhämtning i hög grad påverkas av de åtgärder som den partner som fuskade. Men förstår många fuskare inte de känslor deras partners går igenom och har ingen aning om vad man ska göra för att återskapa förtroendet. Dessa steg kommer att hjälpa människor som lurade men som menar allvar med att återuppbygga förtroende och läka sina relationer.

Steg

Hur att bygga din makes förtroende efter en affär. Sluta ljuga och sträva efter ärlighet.
Hur att bygga din makes förtroende efter en affär. Sluta ljuga och sträva efter ärlighet.
 1. 1
  Sluta ljuga och sträva efter ärlighet. Efter förråda din partners förtroende, kommer du lägga sten på börda genom att fortsätta att ljuga, vridning, dölja eller förneka. Ta upp utmaningen av ärlighet på alla nivåer. Det är det enda sättet att återta din egen integritet.
  • Börja med att tänka på dig själv som någon som din partner bör och kan lita på. Tänkande av dig själv på detta sätt är det första steget mot att göra det hända. Låt dem veta att du vill att de ska lita på dig igen.
  • Ge hela historien fram och göra det frivilligt. En frivillig bekännelse är ett stort steg i början för att återställa förtroendet.
  • Inte utelämnar eller döljer vissa aspekter av sanningen. Detta kommer inte att skydda din partner. I själva verket är det omöjligt att ta itu med skuld eller lösa problem utan att fullständigt dela fakta. Även om sanningen kan såra din partner på kort sikt, kommer din ärlighet vara nödvändig för långsiktig försoning.
  • Tala alltid sanning framåt. Ytterligare ljuga är sannolikt att upptäckas och hindrar försoningsprocessen från att gå framåt. Din partner kan ställa frågor för att kontrollera sanningar som han eller hon egentligen redan vet. Han eller hon kan också ha lärt sig att upptäcka din oärlighet genom kroppsspråk, mönster tal, och andra medel. Slutligen, är din egen liggande sannolikt att leda till att du hålla tillbaka i relationen.
 2. 2
  Avsluta saker öppet och tydligt med den person du fuskat med. Denna person är en del av problemet, även om omedvetet. Deras roll kan inte ignoreras. Om du inte erbjuder stängning, kan det aldrig bli någon.
  • Vara modig. Medge din skuld till den andra personen kan vara en liten förlägenhet-särskilt om de inte visste att du var otrogen-men i det långa loppet kan det återställa förtroendet i din partner.
  • Även om du bör ha i åtanke de känslor av den andra personen, gör inte den ursäkten att du inte vill sätta den andra personen genom processen av att avsluta saker eller få reda på att du var otrogen. Istället, kom ihåg att din partners känslor borde vara ännu viktigare för dig.
  • Överväga att be den andra personen att be om ursäkt samt (om den andra personen visste att du var otrogen och var en villig deltagare). Detta är särskilt viktigt om den personen kommer att fortsätta att räkna in i era liv.
  • Om du fuskade med en medarbetare, kom ihåg att din dag-till-dag möten med honom eller henne kan göra det mycket svårt för din partner att börja lita på igen. Få ditt liv prioriteringar raka och gör vad du behöver göra.
  • Visa "break-up"-meddelande till din partner eller låta honom eller henne att lyssna när du berättar den andra person (er). Om de aldrig höra eller se dig berätta den andra personen saker är över (eller att du hade fuskat till att börja med), kan de inte tro dig. Dessutom kan det också hjälpa dig att kommunicera med din partner om att han eller hon är viktig-inte andra män eller kvinnor. Du kan inte underskatta värdet av denna åtgärd.
 3. 3
  Ta ansvar för dina misstag. Fusk är 100% ett val. Acceptera att du gjort ett misstag och erkänna att din partner - frivilligt, inte under press eller hot.
  • Även om din partner är skyldig till många misstag i hans eller hennes egen, inte skylla på din partner för fusk. Istället för fusk, kan du ha behandlat de frågor i andra, ärliga sätt. Samtidigt diskuterar din partners misstag, undvika konsekvensen att ditt fusk eller liggande var en funktion av dessa misstag. Det var inte.
  • Förvänta dig inte sympati. Din partner kan ha varit missnöjd eller frustrerad med relationen också, men i stället gjorde ett beslut att inte ljuga för dig eller svika dig.
  • Undvik trötta, falska ursäkter inklusive frestelse, förförelse av någon annan, förvirring, utan att inse vad som hände, inte mening att göra det, att vara påverkad av alkohol eller droger, eller falla offer för påverkan av andra. Om du inte var tvingad, gjorde du ditt eget val, och din partner vet detta.
  • Undvik att vara defensiv. Att vara defensiv kommer bara förvärra situationen och hindra dig från att hantera dina misstag. Detta är inte en tid att "det bästa försvaret är ett bra anfall." Detta är det dags att vara ångerfull, ångerfull, ångerfull, empatisk, medkännande, ärliga, och känslomässigt tillgänglig.
 4. 4
  Svara på frågor. Det är oerhört svårt för en förrådde partner att veta att det finns en annan man / kvinna i världen som har mer information om deras äktenskap då själva.
  • Din partner kommer att vilja massor av detaljer och ställa frågor om saker du kanske inte vill svara, men alltför dåligt. Din partner kommer att korsreferens dina tidigare historier och ber dig bekräfta om "det här" eller "det" var en lögn.
  • Hon / han brottas med sanningen om alla dessa små saker som inte lägger upp när du ljuger, och om du "gaslighted" din partner under den tiden (tillät dem eller uppmuntrade dem att tro att de inbillar sig saker), detta är en annan skada som de behöver för att läka från. Därför frågar flera frågor hjälper svikit partnern få upp till hastighet, sålunda erhålla nödvändig information för att hantera känslor av att vara i mörkret medan deras partner försökte dölja saker från dem.
  • Tänk på att frågor om den andra mannen / kvinnan ("Var hon söt / sexig / smart?") Kan faktiskt representera osäkerheter som orsakas av fusk. Även om du inte skulle ljuga om vad du gillade i den person du fuskade med, använd dessa stunder som möjligheter att förstärka varför du gillar din partner.
 5. 5
  Ha tålamod som din partner ombyggnader förtroende. Misstänksamhet och misstro är naturliga reaktioner när en person har blivit lurad på och ljugit för-trots allt stöder bevisen en tro att du inte är trovärdig. Förtroende kan byggas om, men det kommer inte snabbt, även för godhjärtade människor.
  • Bekänn, be om ursäkt, och lovar att vara ärlig i framtiden, men förvänta dig inte att göra så är nog för att allt ska återgå till det normala.
  • Räknar med att din partner kommer att vara på en berg-och dalbana av känslor. Humörsvängningar, sömn och aptit störningar, minskar hälsa, och plötsliga tårar eller indragning är naturliga. De kan vara okej i dag men ödelade igen i morgon. Ha tålamod när de går igenom processen.
  • Inte dikterar inte hur lång tid det ska ta din partner för att vara "över det", och inte be dem om en tidsram heller. Istället gör allt du kan och checka in med dem regelbundet för att ta reda på var de är.
  • Din relation med din partner under denna tid är inte nödvändigtvis en indikation på hur det kommer att vara från och med nu. Din partners misstänksamhet och misstro kan så småningom försvinna med tiden.
 6. 6
  Vara runt. Din partner behöver möjlighet att arbeta igenom saker med dig. Åtminstone måste du vara känslomässigt tillgänglig. Däremot kan fysisk närvaro hjälpa ytterligare, eftersom det också kommer att motverka din partners känslor som du inte värderar honom eller henne.
  • Var där för att lyssna, även om det är du som orsakade smärtan. Annars kommer din partner har förlorat en av de viktigaste personerna i deras liv som de vänder sig till för stöd: er.
  • Var där för att svara på frågor så att din partner inte har en känsla av hopplöshet, att fylla i detaljerna korrekt hellre än att låta dem fylla i dem felaktigt, och att förhindra misstankar som ofta utvecklas när fuskare är frånvarande.
  • Ha tålamod. Även om det kanske svårt att svara på frågor och ta itu med misstänksamhet från din partner, göra det på kort sikt kommer att förhindra explosioner på vägen.
  • Förstå att, för en stund, när man umgås med andra människor, kan din partner bli misstänksam. Återigen, inte avfärda denna typ av misstro som paranoia. Istället arbetar för att bekämpa den med öppenhet.
  • Om du inte kan vara med din partner fysiskt, hålla telefonen på när det är möjligt så att de har tillgång till dig. De kanske inte ens behöver ringa eller skicka meddelanden till dig, men att veta var du är och att du är tillgänglig kan hjälpa dem att se dig i ett mer positivt sätt.
  • Proaktivt be din partner om han eller hon äter, sover, osv, och om han eller hon gör bra. Detta kan tyckas grundläggande, men om din make är i en traumatisk tillstånd, kan han eller hon inte fungerar normalt och kan vara alltför upprörd för att förmedla eller ens möta personliga behov. Det är delvis ditt ansvar att försöka förutse och redogöra för dessa behov.
  • Finnas tillgängliga på ett lämpligt avstånd även om din partner behöver lite tid ensam.
  • Om din partner försöker att avsluta relationen, vara mycket tydligt att du inte vill ha det, och erbjuder sig att göra ytterligare ändringar för att stödja dina ord med handling. Även om du kanske måste respektera en paus av något slag, om du inte gör klart (respektfullt) som du inte vill förlora dem, kommer de att tro att du inte bryr dig. Detta är ett meddelande som du vill vara högt och tydlig, särskilt efter fusk.
 7. 7
  Gör din partner känner # 1 igen. När du fuskat, du gav någon annan uppmärksamhet och värde som du normalt skulle boka för din egen partner. Som ett resultat, kan detta göra din partner känner att du inte värdesätter dem, eller att de saknar saker du sökt på den person du fuskat med. Det kan också göra din partner tro att andra människor inte inser att du värdesätter dem. Det är upp till dig att motverka dessa känslor och övertyga dem om att du inte kommer att svika dem igen.
  • Fråga dig själv om du misslyckas med att uppskatta din partner. Det kan vara att de saker du sökt utanför relationen var faktiskt tillgängliga hela tiden inne i relationsskapande och att du bara misslyckats med att inse det eller få det att hända.
  • Gör en lista över saker som är speciellt med din partner. Försöka uppskatta dem i ditt eget sinne och hjärta. Berätta och visa uppskattning också. Komplimanger kan hjälpa en blåslagen ego och sårade hjärta. Men ännu bättre, ge tydliga, action-baserad säkerhet att din partner är värdefull för dig.
  • Visa dem att du älskar dem. Dina handlingar kan ha orsakat dem att fråga om din kärlek till dem. Dedikation till detta mål är särskilt viktigt Omedelbart efter händelsen.
  • Visa och berätta för andra människor om att din partner är viktigt för dig. Detta kommer inte bara hjälpa dig att visa din partner att du värdesätter dem, men också att hjälpa din partner övervinna eventuella känslor av förödmjukelse. Det kan hjälpa dig att må bättre om dig själv också.
 8. 8
  Var öppen. Ju mer öppenhet ni visar, den mindre brådskande din partner kommer att känna att checka in på din verksamhet.
  • När du är själv, kan din partner undrar om du är där du säger att du är. Ease sin osäkerhet genom att låta vet vad du gör och checkar in med meddelanden eller snabba telefonsamtal när du inte är hemma.
  • Bjud din partner platser du brukar gå ensam (gymmet, ute med vänner, etc.). Även om de inte tar inbjudan, kommer erbjudandet att visa dem att du har något att dölja.
  • Tänk på att din telefon, e-post, röstbrevlåda, och även saker som räkningar kan kännas som källor av hemligheter och lögner till din partner. Om du väljer att ge frivillig tillgång till dessa saker, kan din partner lita på dig snabbare och enklare än tidigare. (Om du inte kan göra det, då är det rimligt att ifrågasätta vad gömmer sig.) Även om din partner aldrig kan välja att kontrollera dessa saker, kan det enkla faktum att du gjorde dem tillgängliga vara ett stort steg i att återvinna deras förtroende.
  • Vissa av dessa steg kan kännas som en kränkning av din integritet. Tänk på att seriösa relationer bör inbegripa denna typ av öppenhet till att börja med. Dessutom, kommer att insistera på din rätt att dölja saker bara stärka misstro dig uppvuxna i din partner när du fuskade.
  • Försök inte att umgås med andra i hemlighet. Det kan skada din partner att veta att någon annan är värdig den hemliga gången, och värre kommer det att främja den meningen att du inte kan lita på.
 9. 9
  Undvik att lägga salt till såren.
  • Kom ihåg att bara för att din partner inte få upp fusk, betyder det inte att det inte är på deras sinne.
  • Undvik att lägga ytterligare stress till relationen, särskilt under veckorna strax efter fusk kommer till ljuset.
  • Undvik att placera dina vänner innan din partner, umgås med vänner eller kollegor i kön du är attraherad av, kommentera attraktionskraft andra människor, eller bilda nya relationer i veckor efter ett svek. Dessa kan lägga salt till såren.
  • Välj dina strider klokt. Tänk på att nu är inte nödvändigtvis det dags att plocka slagsmål över vissa frågor, särskilt frågor som rör integritet och habegär. Du har skakat sina känslor av trygghet i relationen och i världen, och det är öppenhet och förståelse som kommer att få den tillbaka, inte kamplust och argument.
  • Ge inte din partner möjlighet att tänka "Om du kunde stanna upp och göra alla de saker med den person du var otrogen med då du kan göra samma sak med mig."
 10. 10
  Passa på att uppdatera din relation.
  • Var tacksam. Din make är att besluta att vara med dig efter ditt svek. Oavsett hur arg, småaktiga, eller oförutsägbar de får, har de visat en stor kärlek för dig och, i många fall, en stor karaktärsstyrka att välja att försöka lita på dig igen. Ge din partner respekt och tacksamhet för detta beslut.
  • Din partner kan nu visa dig något som en främling. Du kan till och med känna sig som en främling för dig själv som du reflektera över dina val att engagera sig i beteenden som du inte är stolt över, och din tillit till bedrägeri och sekretess för att dölja dem. Göra valet att leva som den människa som du vill vara.
  • Det kan hjälpa att tänka på att starta över, som om det vore en ny relation. Till exempel, hitta nya platser eller aktiviteter för att dela. För vissa par, löften förnyelse av äktenskap kan vara en symbolisk återställas till deras förhållande. Denna metod kan hjälpa dig och din partner ta itu med svek (och andra frågor också), många par också rapportera att deras relationer är därefter lyckligare och mer meningsfullt.
  • Se till att han eller hon och alla runt omkring dig (dvs., familj, vänner, arbetskamrater, barn) kan se att din partner betyder världen till dig och är (återigen) först i ditt liv. Tala väl om din partner på ett äkta sätt, är noga med att skydda sitt rykte när du talar med andra.
  • Berätta för dem ofta att du älskar dem och säga det med mening, från hjärtat, och medan du tittar dem i ögonen. Att säga "Jag älskar dig så mycket" skulle få ännu större betydelse.
  • Uppskattar andra chans-både initialt och regelbundet under de närmaste åren. Minnas vad som hände då och då inte bara kommer att stelna det hårda arbete du gjorde med din partner för att återhämta sig, men kommer också att hjälpa dig att undvika att göra ett dåligt val igen i framtiden.
  • Fuska inte igen. Tredje chansen är mycket ovanligare än andra chanser.

Tips

 • Var på jakt efter till synes orelaterade diskussioner som kan vara projektioner av denna fråga. Tänk på att även om du kan argumentera passionerat om vem sist diskade, kan du faktiskt argumentera om affären på något tangentiell sätt men detta bör diskuteras i en rådgivning session för att vara säker (dvs. hur mycket tid du ägnar sig åt relation utanför ditt äktenskap). Det är ibland svårt att avgöra vilka faktorer som utlöser din makes tankar om affären - i själva verket kan din make inte ens inser att de projicerar dessa frågor på till synes dag-till-dag argument. En bra tumregel är att anta att något argument som din make verkar onödigt arg över en till synes liten sak kan falla in i denna kategori. Om detta händer, är det oklokt att bara backa, eftersom det kan skapa en undergiven mönster du kommer att ångra senare. Men tänk på att din partner är i en "oförutsägbar och omtumlande känslomässiga tillstånd", och vara som att förstå som möjligt.
 • Gör tid för att uppvakta din make igen. I din affär, har du förmodligen de små saker du brukade göra för din make för den andra personen. Ge blommor, ägna meningsfulla låtar, små anteckningar eller gåvor som är helt oväntat, säger de saker som du älskar om dem. Din make kommer att undra varför du var så romantiskt och öppet med personen i affären men du förlorat det med dem. Om du fortsätter att försumma dem i detta område då de kommer alltid att känna sig som om de inte är speciellt nog att ta emot dem än den andra personen var. Din make kommer inte att känna som om du älskar dem mer än den andra personen du var villig att göra dessa saker för. De mer än sannolikt inte kommer att be om dessa saker eftersom de vill veta att de kommer från hjärtat. Din make vill se dig bestämma de är värda att extra steg / tanke eller handling. Om de skulle föreslå dessa saker, kommer de aldrig att känna att de verkligen görs från hjärtat och med menande eftersom de var tvungna att berätta för dig att göra dem. Inte för att du ville göra dem på egen hand. Detta kommer att vara mycket sårande om man gjorde dem till den andra personen.
 • Tänk på att dagarna och veckorna närmast efter upptäckten av affären är av avgörande betydelse, och dina handlingar under denna tid kommer att kraftigt bestämma hastigheten på din återhämtning. Om din make känner sig stött, älskad, respekterad och trygg diskutera hans / hennes känslor under denna tid, kommer dina chanser att återhämtningen förbättras avsevärt. Om, å andra sidan, känns din make ensam, ignoreras, och i mörker, blir det mycket svårare att återupprätta deras förtroende senare.
 • Om din make ber dig att göra något (rimliga) för dem att hjälpa dem att återhämta sig (t.ex. läsa den här artikeln), tänka på att göra dem be två gånger eller tas bort kommer att meddela att du inte har ånger och att du inte 't hand om deras behov.
 • En bra rådgivare kan hjälpa dig och din partner diskutera dina problem och reparera relationen.
 • Kom ihåg dina löften och varför u förälskade / gift din make i början.