Wki

Så att välja rätt belysning för varje rum

Belysning är en av de viktigaste faktorerna som bidrar till att göra ditt hus ett hem. Rätt belysning kan du utföra uppgifter lätt, känns säkrare och bekvämare, och tillåter dig att njuta av ditt hem vid sin fulla potential. Varje rum har dock specifika och unika Allmän och Accent behov belysning. Vi har lagt ut några tips och idéer att tänka på när du planerar din belysning behöver för varje rum i ditt hem. Om du är osäker på vilken typ av armatur du behöver, eller om du bara letar efter inspiration, ta några minuter att bläddra igenom denna guide!

Steg

Så att välja rätt belysning för varje rum. Foajén förmedlar det första intrycket av ett hem inredning.
Så att välja rätt belysning för varje rum. Foajén förmedlar det första intrycket av ett hem inredning.

Foyer, hallar och trappor

 1. 1
  Foajén förmedlar det första intrycket av ett hem inredning. Center en traditionell ljuskrona, samtida hänge, eller övergångsperiod nära till taklampan i hallen för att ge grundläggande belysning och skapar en välkomnande atmosfär.
 2. 2
  Se till storlek den dekorativa fixturen till utrymmet. Inte alla foajéer rymmer en stor ljuskrona, så se till att de storleksförhållanden är korrekta. Likaså om du har en större utrymme, behöver du en större fixtur. Om du kommer att kunna se fixturen från ovan, se till att välja en foajé ljuskrona eller hängsmycke som ser attraktiv från andra berättelsen visning.
 3. 3
  Kom ihåg att trappor och salar måste ha god allmänbelysning för säkerheten. För att förebygga olyckor, bör trappor vara tänd från topp till botten med strömbrytare på båda ställena. För säkerheten i korridorer, rum belysningsarmaturer var 8 till 10 fot. Knyt i fixturer du väljer genom att matcha din foajé ljuskrona eller hänge med nära till tak fixturer för hallar och mindre kedja hängde fixturer för trappor.
 4. 4
  Använd matchande lampetter att komplettera hängande foajén fixtur. Montera alltid en skans ovanför ögonhöjd (ca 66? Från mitten av fixturen i golvet) så att lampan källan inte syns.

Vardagsrum

 1. 1
  Förbättra din rummets atmosfär, dramatisera vägg texturer, accent konstverk, eller bara ge allmän belysning för din håla, vardagsrum, allrum, lekrum eller sovrum. En mängd olika typer av belysning kommer att arbeta för både allmänbelysning och accentbelysning behov belysning.
 2. 2
  Använd infälld belysning för att tända ett allmänt område. Detta är att föredra eftersom ljuskällan är dold. Close-till-taklampor, lampetter och Interiör Lampor är också utmärkta val och ge god belysning. Dessa fixturer är inte bara dekorativa bitar, men är perfekta källor för uppgift belysning för att läsa eller spela spel.
 3. 3
  Försök med infälld belysning eller spår belysning för att göra ett rum levande genom accenting konstverk, vägg tvätt, eller bete. Interiör lampor är också ett utmärkt val.
 4. 4
  Försök CFL belysning för att få mer valuta för pengarna.

Matsal

 1. 1
  Din matbord är på plats, är stolarna skjuts in, och tabellen är inställd. Det enda som återstår för att komplettera bilden är centrum bit, din armatur. Denna armatur är i fokus i ditt rum, så det behöver uttrycka din egen personliga stil, samtidigt tillgodose allmänna belysning behov. Oavsett om din middag och underhållande stil är avslappnad och laid back, eller är generellt mer formell, välj en armatur som speglar dig.
 2. 2
  Använd en ljuskrona eller hänge för allmänbelysning. Båda armaturer är utmärkta källor till belysning och är säker på att sätta tonen för din matsal. Infällda vägg brickor kan också ge extra ljus samtidigt bidra till att skapa en illusion av ett större rum utrymme. När hänger en ljuskrona, se till att ljuskronan är 6 "till 12" mindre än den smalaste sidan av bordet. Botten av hänge eller ljuskrona bör vara ca 30 "ovanför tabellen.
 3. 3
  Lägg justerbara halogenlampor infällda armaturer syftar på bordet och ljuskrona. Detta kommer att ge ytterligare ljus på bordet, och kommer också att föra ut den briljans av ljuskronan. Betrakta följeslagare lampetter på vardera sidan om en kina skåp eller Hutch.

Kitchen

 1. 1
  Köket är ofta den mest trafikerade delen av huset. Inte bara är dina måltider framställs här, men din familj och gäster samlas här också. Tillräcklig och lämplig belysning är ett måste för att utföra alla dina kulinariska behov, hjälpa dina barn med läxorna, och läsa tidningen.
 2. 2
  Gå med dekorativa lysrörsarmaturer centrerad över en arbetsyta. Kök mindre än 100 kvadratmeter kräver två lampa lysrör, upp till 250 kvadratmeter kommer att kräva extra belysning. Ner lampor monterade 18 "utanför kanten av skåpen, och placerade 3 'till 4' på centra är ett utmärkt sätt att skapa ytterligare allmänbelysning.
 3. 3
  Använd undercabinet belysning för att förhindra skuggor på räknarna, samtidigt lägga kritiskt till arbetsytan. Fluorescerande undercabinet inventarier är också en kostnadseffektiv belysning källa. I öppna områden över sänkor använder infällda downlights monterade direkt över diskhon. Montering mini-hängen 18 "till 24" ovanför arbetsytan är ett idealiskt sätt att lysa upp en bardisk eller motverka dinetter, ett hänge på en dimmer, hängande 24 "till 30" ovanför tabellen, är idealisk för belysning. Storlek fixturen till ungefär 12 "mindre än diametern på bordet.
 4. 4
  Belys dina speciella hem föremål, arkitektoniska detaljer, eller mat områden presentation med spår eller infälld belysning. Använd undercabinet belysning i skåp, valenser och mellanslag tå och skapa dramatik och samtidigt tillföra extra ljus för att navigera runt ditt kök på kvällen.
 5. 5
  Välj lysrör för att ge den saknade omgivande belysning. Det omgivande ljuset som tillhandahålls av lysrörsarmaturer ska fylla i ditt kök skuggor, minska kontrasten, och lätta vertikala ytor för att ge utrymme en ljusare känsla.

Bad och fåfänga

 1. 1
  Badrum belysning är förmodligen den sista platsen man vill satsa tid och pengar. Speglar går släckt, och ofta ett tak fixtur används för att lysa upp handfat, spegel och dusch. Men som bubbelpooler blir större och ångduschar läggs, är mer och mer tid åt att koppla i badrummet. Eftersom du börjar och slutar din dag i badrummet, varför inte spendera lite extra tid med tanke på vilka armaturer och lampor skulle fungera bäst?
 2. 2
  Använd flera infällda ner lampor eller dekorativa ytmonterade fixturer för områden över 100 kvadratmeter. Lägg följeslagare nära till tak fixturer för att komplettera parentes bad vägg i större badrum. Companion nära till tak fixturer vägg komplettera bad parentes i större badrum.
 3. 3
  Montera ett stativ över spegeln för att tända ett badrum, men inser att det kan orsaka skuggor i ansiktet. Om du använder infälld belysning, undvika att skapa skuggor genom att inte montera dem direkt över spegeln. Lägga väggfästen till sidan av spegeln är en av de bästa sättet att eliminera skuggor i ansiktet. För speglar i 48 "bred användning vertikalt monterade väggkonsoler och placera dem 75 P80 inches ovanför golvet. Om armaturen använder exponerade lampor, använd inte en högre effekt än 40 watt. Armaturer med klart eller väl diffust glas används inte mer än 75 watt. färgkorrigerad lysrör bör användas när lysrörsarmaturer önskas. I duschen, använda infälld belysning eller en takmonterad plast enhet.
 4. 4
  Prova en liten infälld ljus riktas mot en bit av dekorativa konstverk eller en vacker pulver bassängen skapar ett extra lager av belysning. Vinkla en infälld dusch fixtur och markera trevligt kakel eller gör din dusch fixturer gnistra.

Utomhusbelysning

 1. 1
  Oavsett om ditt mål är att öka skönheten i ditt hem, eller ger extra säkerhet, har du många belysning alternativ för att lysa upp ditt hem utsida. Dessa lampor är både funktionellt och roligt! Förläng de timmar du kan spendera ute, eller skapa en festlig miljö!
 2. 2
  Valet av belysning är av två huvudtyper: dekorativa och funktionella. Dekorativa armaturer används längs vägar, på väggar och stolpar, och foajéer entré. Utformningen av dessa armaturer bör komplettera utseendet på ditt hus och landskap samtidigt som tillräckligt med belysning för säkerhet, trygghet och funktionalitet. När du installerar en vägg lykta, storlek fixturen till dörren och den omgivande rymden. Wall lyktor bör monteras något över ögonhöjd vid ca 60 "till 66" från mitten av fixturen till golvet. Post-top lyktor kan väljas för att matcha stilen på väggen lyktor. Stora Stolptoppsmontage lyktor göra ett bättre intryck när de används i stor öppen yta.
 3. 3
  Vara uppmärksam, är dock att de flesta lykta-stil fixturer påfallande ljuskällor. De spiller ljus i alla riktningar och kan vara en orsak till ljus intrång (på andras fastigheter) och störande bländning för förare. Många ljusdesigners avstå lampor lykta stil helt och istället använda lampor med huvor (som skyddar bländning) och lampor som är placerade inom växtmaterial så de är helt dold.
 4. 4
  Dolda lampor är av den andra typen - Funktionell. De är strategiskt placerade runt egenskapen att selektivt belysa växtmaterial och arkitektur. En skicklig Ljusdesigner positioner fixturer så bara effekten av belysningen ses, inte belysning själva.
 5. 5
  Lägg landskap belysning, däck belysning och steg belysning för att inte bara lyfta fram skönheten i hemmet på natten, men även lägga till extra trygghet och säkerhet.

Tips

 • === Matsal ===
 • Gör dina konstverk kommer till liv och tända den med halogenljus från spår eller justerbar infälld ned-belysning.
 • Även LED-lampor är mycket bra eco alternativ, låt dig inte luras av påståenden om 50.000 timmar. (Ca 20 års användning). Dessa påståenden är för små ljus-producerande chips, inte för elektronik som tillåter dem att fungera. Lysdioder och deras elektroniska komponenter är mycket känsliga för värme, fukt, och spänningsspikar.
 • Om LED-lampan är inne i hemmet och är öppen för luft (t.ex. med spår belysning) och sedan riktigt lång livslängd kan förväntas. Om, å andra sidan, är det LED-lampa i en sluten armatur (särskilt i utemiljön) då livet kunde minskas drastiskt eftersom slutna armaturer är som ugnar som bakar lysdioderna och göra dem mycket olycklig.
 • Du kan få en bättre känsla för hur lång tid en LED-ljus kommer verkligen räcka med att titta på sin garanti. Om ett ljus hävdar att pågå i 20 år, men har bara ett års garanti, då det är en ledtråd.
 • === Foyer, Halls, och trappor ===
 • Lägg på en dimmer och verkligen sätta tonen för ditt rum.
 • Speglar lägga till en särskild dekorativ touch till en foajé.
 • === Yta ===
 • Använd ökad effekt i områden där uppgifter utförs, i rum med tak högre än 8 meter, och i rum med mörka golv och väggar.
 • När tabellen utrymmet är begränsat, vägglampor är ett bra alternativ.
 • Medan traditionella väggbeslag med armarna fortfarande den mest populära formen av vägg belysning är mer samtida vägg lampetter ökar i popularitet för accentbelysning.
 • Om du köper ett ljus med en tre-vägs switch, behöver du en trevägs glödlampa.
 • Betrakta en ljuskrona med en integrerad downlight för ytterligare ljus på bordet.
 • Skåp belysning monterad inuti valensema och skåp tillägger drama.
 • Ljuskronor med 200 till 400 totala wattal ger riklig belysning för en matsal.
 • === Kitchen ===
 • Ett glas eller plast hängande kommer att ge stora "up-belysning" för att täcka hela dinette område med ljus.
 • Skissa en plan för ditt kök som fokuserar på verksamhetsområden och sedan bestämma vilken typ av ljus varje område behöver: allmänhet, uppgift, accent, eller dekorativa.
 • Använd högre watts glödlampor i uppgiftsområden.
 • === Bath och Vanity ===
 • Glöm inte området ovanför kommod! En infälld enhet är alltid ett bra komplement.
 • En krispigt vitt ljus gör hudtoner mest korrekt.
 • Halogenlampor är generellt standard för badrum belysning, men de nyaste lågenergilampor är också ett bra alternativ.