Wki

Hur ta hand om rottweilers

Rottweilers är lojala och väldigt söta hundar. Däremot kan deras storlek, makt och dominans orsaka problem om du inte vet hur korrekt att ta hand om dem.

Steg

Hur ta hand om rottweilers. Tänk innan du språng.
Hur ta hand om rottweilers. Tänk innan du språng.
 1. 1
  Tänk innan du språng. Rottweilers är svåra hundar att ta hand om, och väljer att köpa en utan att forska rasen kan sluta illa för både dig och din Rottie. Läs böcker om dem (även kontrollera att boken gjordes inom fem eller så åren, eftersom föråldrade böcker kan innehålla fel eller till och med farlig information. Internet kan vara en bra källa, men kontrollera att informationen du läser passar med vad du läser på trovärdig. webbplatser som akc.org Möt några Rotties - och göra en punkt att lära sig inte bara om de goda delarna av att äga en rottweiler, men de dåliga delarna också.
 2. 2
  Kontrollera att det är lagligt att hålla en rottweiler i ditt område. Badly omhändertagna Rottweilers har dödat och skadat fler människor än någon annan hund förutom Pit Bull (och "Pit Bull" är egentligen en grupp av mer än tjugo olika hundar), och på grund av detta många städer och andra områden har förbjudit ras.
 3. 3
  Köp från en ansvarsfull uppfödare, eller överväga att anta. En ansvarsfull uppfödare kan ha höga priser och en väntelista, men hans hundar kommer att vara av hög kvalitet, friska, och har den bästa potentialen att bli mästare visa hundar eller dyrbara husdjur. Du kan hitta sådana uppfödare i ditt område på akc.org. Aldrig köpa från en djuraffär, på internet, eller från en casual eller "bakgård" uppfödare. Dessa valpar är mer benägna att vara ohälsosamt, låg kvalitet, dåliga husdjur, eller (i fallet med Internet) bedrägerier. Kontrollera även din lokala djurhemmet eller Rottweiler räddning. Massor av renrasiga, underbara Rotties hamna på dessa platser eftersom deras ägare inte vet hur korrekt att ta hand om dem.
 4. 4
  Utbildningen börjar från dag ett. Trots vissa folks tro att du ska börja träna valpen vid olika åldrar, bör du börja direkt. Gör inte fawn över din Rott eller låta någon annan - har honom gå in i bilen själv och gå in i lådan där han ska sova på natten själv. Detta kommer att visa din valp att, från dag ett, du är flockledare. Bara ge kärlek medan din Rottie är lugn - om han gnäller eller verkar rädd, ignorera beteendet. Var affärsmässig och fast, detta kommer att försäkra din nya valp att hans nya ägaren är beredd att skydda honom. Att vara alltför tillgiven kommer bara få dig att verka svag, vilket kommer att oroa valpen vidare. Under hela ditt Rottie liv, fortsätter detta tillvägagångssätt. Ge honom kärlek medan han är bra, ge honom lydnadsträning (grundläggande kommandon sitta, stanna, kom, ner, och hälen), och visa att du är flockledare.
 5. 5
  Vänta - Vad är "flockledare," ändå? Ett annat ord för det skulle vara "Alpha". Att vara flockledare visar din hund att du är förpackningen ledare. I huvudsak kan du styra honom, inte tvärtom. Även om detta kan försvaga vissa ägare, det är egentligen ganska enkel och kommer att hjälpa din hund att vara det bästa han kan. För instruktioner om hur man gör detta, läs Cesar Milan bok "Cesar s Way: The Natural, Vardag Guide till att förstå och korrigera vanliga hund problem".
 6. 6
  Ge din rottweiler god hälso-och sjukvård. För att komma tillbaka till artikeln, rottweilers är en ohälsosam ras. De lever inte länge - en nio-åring är en senior - men med årliga doggy väl besök hos veterinären, försäkring om din rottweiler behöver opereras eller dyr behandling, och en hälsosam kost, kommer din Rottie leva så länge som möjligt.
 7. 7
  Rottweilers, men oftast underbart med människor de känner, kan vara aggressiva mot främlingar och andra hundar. För att undvika problem med främlingar, hålla din hund inne, vilket är en bra sak i alla fall inte som någon "utanför hund" ska finnas, utom för den lantliga gårdar, och tysta alla Rottie som du tror kan orsaka problem för säkerhets skull. För att undvika problem med andra hundar, ta inte din rottweiler till hund parker eller andra sådana platser, tysta alla "problem hund" medan i sällskap med andra hundar, och aldrig någonsin lämna någon hund - ens några andra hundar du äger - ensam med din Rottie utan uppsikt. Crate din Rottie när du lämnar huset och hålla honom separat från dina andra hundar om du inte kan för närvarande övervaka dem. Besök badrap.org, men sajtens artiklar är på Pit Bulls, samma grundläggande principer gäller för Rottweilers också.
 8. 8
  Ge din rottweiler mycket motion! De är aktiva gårdshundar som behöver - minst! - Två timmar långa promenader varje dag. Ta din Rott på vandringar (låt honom springa lös om du vet att du kan kontrollera honom om du stöter på en annan hund eller vandrare) och resor till närliggande sjöar eller stränder, lära honom hundagility, lär honom tricks och avancerad lydnad att utöva sin hjärna, och om du inte kan ge din Rott daglig motion köpa en vovve löpband för honom att utöva den. Ja, Rotts inte för soffpotatisar.
 9. 9
  Sist men absolut inte minst, ge din rottweiler massor av kärlek och uppmärksamhet! Rotts lever på uppmärksamhet, och se till att boka minst ett par minuter en dag för vissa snuggling tid. (En av många anledningar till varför Rotts inte för folk som vill synas "macho" är deras kärlek till snuggling.)

Tips

 • Rottweilers göra stor familj beskyddare, så "outsiders" Beware. De är så skyddande att de också gör stora barnvakter för barn.
 • Om du köper från en uppfödare, vara noga med att välja en som skärmar för höftledsdysplasi, ett tyvärr vanligt problem i Rotties.
 • På grund Rotties 'enorma styrka, koppel sätt är ett måste. "Heel" är nödvändig, inte bara för sakens skull några mesiga armar men eftersom din hund gå bakom eller bredvid dig är en värdefull signal på din position över Rott i förpackningen ordning.
 • När plocka en Rottie valp, leta efter en som inte är den första att köra mot dig, men inte släpa på ryggen. Denna energiska man kommer sannolikt att växa upp och bli mycket dominerande, och den släpar man kan växa upp och bli alltför känslig eller utväg att frukta aggression, medan den perfekta valpen kommer att växa upp att vara skyddande men inte överdrivet, och vänligt men återigen inte alltför så. Om du letar i ett härbärge, välja en hund som inte hoppar ända fram till dörren, men inte släpa i ryggen, heller.

Varningar

 • Rottweilers mellan ett till tre år är i sina "teen" år. Detta är en tid då du måste starkast genomdriva din dominans över dem, eftersom utan denna de tenderar att bli påträngande och dominant.

Saker du behöver

 • Ett koppel och halsband. För några kraftfulla Rotts som inte förstår begreppet "inte dra" ett huvud koppel eller sådan skulle vara till hjälp.
 • En stor låda. Detta kommer att vara nödvändigt för när du lämnar huset, som Rotts "otroliga bita makt kan hjälpa en uttråkad Rottie att förstöra dina möbler. Pad lådan med filtar för komfort.
 • Hundmat. Detta bör vara av hög kvalitet - kostnader för att hantera hälsofrågor gör du önskar att du hade plockat hög kvalitet om du väljer "fynd" food rutt.
 • Skålar för mat och vatten. De bör vara av rostfritt stål för enkel rengöring och placerade högt upp för att förhindra svälla.
 • Leksaker! Plocka starka, "Unbreakable" uppstickare som Kongs.
 • Försäkring, vilket kommer att vara oerhört hjälpsamma när det gäller olyckor eller kostsam vård. Kolla in VPI Pet Insurance på petinsurance.com.
 • En frisk, vänlig Rottweiler köpt från en ansvarsfull uppfödare eller antagits.