Wki

Hur ta hand om en Fantailguldfisk

Fantail är vackra fiskar, lugnande att titta på och en fröjd att äga. Här är några grundläggande tips för att titta efter en Fantailguldfisk, särskilt för dem som just börjat.

Steg

Hur ta hand om en Fantailguldfisk. Få en riktig filter.
Hur ta hand om en Fantailguldfisk. Få en riktig filter.
 1. 1
  Investera i en bra tank. Dessa kan få känsliga när det gäller tanken att de är i. Se till att det finns gott om plats för den mängd fisk som du håller. En fantail guldfisk behöver minst en 10-20 liters tank. Fantailguldfisk kan växa mycket snabbt om väl omhändertagen, så att välja en tank som rymmer deras fullvuxen storlek kommer att spara dig huvudvärk av att uppgradera till en större tank senare.
 2. 2
  Få en riktig filter. är kända för att vara rörigt och skapar en hel del avfall, ditt filter ska helt rena vattnet minst tio gånger i timmen. Om du har en tjugo liters tank, behöver du ett filter som kan hantera minst 200 liter per timme. Ett filter som renar mer än tio gånger så mycket vatten i tanken är mer än okej också.
 3. 3
  Förbered tanken. Läs på kvävets kretslopp i akvarium. Du kommer att behöva köpa en flytande test som kan testa för nitriter, nitrater och ammoniak. Strip-stil testkit är opålitliga och ett slöseri med pengar. Använd en Dechlorinating produkt för att avlägsna den skadliga klor från vattnet. Få ärtstora grus för botten av tanken (något mindre och guldfisk kan råka svälja några). Se till att alla stenar eller grus är metal-free, eftersom stenar med metaller kan skada fisken genom urlakning giftiga rester i det omgivande vattnet.
 4. 4
  Dekorera! Köp några prydnader och dekorationer. Fisk är roade av dem och det bryter upp monotonin i deras lilla hem. Inte köpa smycken med öppningar små nog att fisken kan fastna i dem! Kom ihåg att tänka på hur stor din guldfisk kan få (vissa växa till grapefrukt-storlek!) När du väljer dekorationer. Överväg att lägga växter, guldfisk kommer knapra på några levande sådana, oftast tuffa växter såsom Anubias, vals, hornwort och andra är bra.
 5. 5
  Cycle tanken. Följ stegen för att din tank. Detta etablerar sunda kemiska och bakteriella nivåer.
 6. 6
  Välj fräschare fisk. Var försiktig med tankar med död fisk i dem, eftersom detta kan vara ett tecken på sjukdom eller felaktig vård. Dessutom, frisk fisk:
  • Har inga vita fläckar.
  • Simmar fritt.
  • Ha en fin rik färg eller färger.
  • Simma runt hela tanken.
  • Inte vara rädd för människor.
  • Simma med sina fenor hålls upprätt. Clamped fenor är ett tecken på sjukdom.
 7. 7
  Lägg i fisken till tanken. Detta känns som en no-brainer, men det är viktigt att introducera fisk till tanken miljön långsamt. Så fort du kommer hem, flyta hela, sluten påse djuraffär (med fisken inuti!) I tanken för ca tio minuter. Detta kommer att göra det möjligt för vattnet att fisken är att komma till samma temperatur som din tank. Nästa, tillsätt en liten mängd vatten från din tank till påsen, och vänta ytterligare tio minuter. Gör detta minst en gång. Om påsen blir full, kan du tömma en del av vattnet, men inte i din tank! Släng ner ett avlopp eller utanför. Använd sedan ett nät för att överföra fisken försiktigt in i tanken. Kassera allt vatten i påsen. Denna process inte bara minskar stress för dig fisk, hindrar det också det smutsiga vattnet djuraffär från att förorena din tank.
 8. 8
  Mata guldfisk två gånger om dagen. Mata en god livsmedelskvalitet guldfisk, pellets eller flingor. Fantails kan också äta frysta livsmedel såsom mygglarver, artemia, och krill. Du kan också mata dem grönsaker som ärtor, gurka, gröna bladgrönsaker som collards och grönkål. Skär eller riv upp dem i lagom stora bitar för fisken. Var noga med att inte mycket foder - guldfisk är ökända frossare!
 9. 9
  Testa vattnet. Test för nitrit, ammoniak, och rätt pH. Den ammoniak alltid ska vara 0, bör nitrit vara 0, och nitrat bör vara under 20. Om det är på eller över 40, du har för många fiskar eller inte byta vatten ofta nog! Om det finns ammoniak eller nitrit, är din tank cykling stilla och du behöver läsa om cykling processen.
 10. 10
  Utför veckovis vattenbyten. En gång i veckan, ta bort och ersätta 30% -50% av vattnet i tanken. Ta bort allt vatten från tanken förstör de bakterier som har vuxit som hjälper sönderdela fiskavfall. Var noga med att dechlorinate det nya vattnet innan den läggs till tanken.
 11. 11
  Utför en noggrann grus rengöring gång var 2 veckor eller så. Gör detta med en grus vac som suger upp skräp medan man avlägsnar vatten. Med tropiska akvarier, är det ofta rekommenderat att du gör detta en gång i månaden, men med guldfisk (som producerar en absurd mängd avfall) måste du göra detta så ofta som du kan. En gång i veckan, en gång varannan vecka eller en gång var tredje vecka är minimum.
 12. 12
  Njut av din kamrat (er). Sist och viktigast, njuta och umgås med dem. De kommer att lära känna dig, och, med korrekt och varsam hand, kommer att lära sig känna igen den hand som föder dem.

Tips

 • Du bör också karantän någon fisk som verkar ohälsosamt. Detta inte bara hindrar spridningen av sjukdomen, men ger dig möjlighet att noga övervaka den sjuka fisken och behandla sjukdomen utan att skada andra fiskar, växter och ryggradslösa djur i din tank med läkemedel och kemikalier.
 • En varierad kost kommer att hålla din guldfisk frisk och vacker. Försök att blanda upp det varje gång i en stund genom att mata dem frysta mygglarver eller grönsaker.
 • En av de bästa märkena att använda för rika färg och snabb tillväxt är New Life Spectrum. De lägger inget konstgjort-nej hormoner, inga konstgjorda färgämnen-inget fake alls. Få 3mm sjunkande pellets för din fantail, eftersom flingor kan orsaka problem simblåsa, på grund av den stora mängden syre som tagits in under ytan utfodring.
 • Håll tanken borta från drag och direkt värme.
 • Fantails är den härdigaste rasen utsmyckad guldfisk tillsammans med Black Moor, och är bra för nybörjare. Orandas kan vara söt, men inte mycket härdig, och rekommenderas endast för erfarna fishkeepers som kan förse fisken med en stabil miljö med ständigt rent vatten. Fancy raser av guldfisk aldrig bör hållas med smala arbetsföra raser, såsom den gemensamma, Comet, eller Shubunkin, eftersom de smala arbetsföra raser är snabbare simmare, så fantails inte kan komma till maten i tid, och några smala arbetsföra raser är fing-avbitartång.
 • Använd riktiga växter! De kommer att absorbera ammoniak och nitriter, och syresätta vattnet. Dessutom, om du glömmer att mata din fisk en dag, (fruktansvärt, vi vet, men det kommer att hända) de kan knapra på växterna.
 • Om du väljer att lägga nya fiskar till en befintlig tank community av någon anledning, kom ihåg att karantän dem innan du lägger dem i huvudtanken. Detta säkerställer din nya fisken inte kommer att införa sjukdomen från sin tidigare tank i din. Det brukar rekommenderas att karantänen senaste två till tre veckor, såvida inte tecken på sjukdom observeras, i vilket fall fisken bör förbli i karantän tills friska.
 • DO överlager INTE ditt akvarium. Alltför många fiskar producerar massor av bajs, och massor av bajs gör massor av ammoniak. Kontrollera också att du har ett stort akvarium (20 liter för en guldfisk och en annan 10 för ytterligare fisk) som fantails kan växa 6-8 inches lång. Du kan beräkna volymen av din tank på http://www.petfish.net/calculators/calculate.php
 • Mata din guldfisk ärtor gång i veckan. Skala huden och släppa dem i tanken. Ärtor har en stor mängd fibrer i dem och din fisk att inte få FÖRSTOPPA hjälper det att inte få sjukdomen simblåsa. Det kommer inte grumlar vattnet och guldfisk älskar smaken av färska ärtor!
 • Håll en tonic salt händig, som använder dessa månatliga kan hjälpa till att hålla sjukdomar och bakterier till ett absolut minimum.
 • Om din katt får din fisk ur tanken, plocka INTE upp det med dina torra händer. Stick din hand i tanken vattnet först, sedan plocka upp fisken och lägg tillbaka den i tanken snabbt.

Varningar

 • Tvätta händerna före och efter rengöring av tanken, och låt inte någon tvål eller andra kemikalier komma i vattnet! Tvätta aldrig tanken eller något som kommer att gå i tanken med någon form av tvål.
 • Om en fisk dör, kassera den omedelbart.
 • Kontrollera alltid några dekorationer eller falska växter du sätter i tanken för vassa eller ojämna kanter. Ett bra sätt att göra detta är att köra ett par nylonstrumpor längs alla kanter nya dekoration. Om det hakar i nylon, kommer det fastna din guldfisk vackra fenor!