Wki

Hur att föda guldfisk

Avel guldfisk är inte så lätt som det låter. Att skapa den rätta miljön för din guldfisk, finna fertila kompisar, uppmuntra fortplantning och säkerställa en korrekt inkubation och födelsen av ägg är alla viktiga steg i avel guldfisk. Det kan vara tidskrävande och dyrt, så det är svårt att vända en vinst på sådana satsningar. Men om det görs på rätt sätt kan du bara överraska dig själv. Liksom många uppgifter, är nyckeln uppmärksamhet på detaljer och tålamod.

Steg

Hur att föda guldfisk. Plan långt i förväg.
Hur att föda guldfisk. Plan långt i förväg.
 1. 1
  Välj uppfödare. Unga robust guldfiskar är idealiska på grund av deras höga fertilitet och sexdrift. För en kvinnlig guldfisk, leta efter dem med stora bak och bröst områden, för män, hitta en stor mate (ungefär allt från 4 till 6 inches [10,16-15,24 centimeter]) som också är en snabb simmare. Manlig också utveckla små knölar bakom deras huvuden på sina gälar, så leta efter dessa också, som ett tecken på en ideal partner. Såvitt raser go, Comet guldfiskar är nästan alltid perfekt för avel. 3 manliga och 2 kvinnliga guldfisk är den rekommenderade mängden för en lyckad parning situation.
 2. 2
  Plan långt i förväg. Det tar lång tid att skapa den rätta miljön för parning. Köp din fisk nästan ett år i förväg. Juli och augusti är de bästa månaderna att köpa din fisk. Det första du vill göra (förutsatt att du redan har en mindre tank som rymmer minst 4 liter [15 liter]) är att rengöra dina nyinköpta uppfödare. Genom att tillsätta 80 ögondroppar av formaldehyd, 6 droppar kopparsulfat och bara 1 litet mått av Terramycin, kommer du att kunna rengöra guldfiskar och tanken att hålla alla friska. För underhåll, följa standardkrav hälsa praxis att upprätthålla ett akvarium.
 3. 3
  Skapa rätt miljö. Lägg de nödvändiga rekvisita för ett naturligt utseende guldfisk livsmiljö. Detta omfattar normalt naturligt eller konstgjort buskiga växter eller fertila, spretande fibrer. Tanken du planerar att föda upp dem i bör rymma minst 20 liter (75.7 liter) vatten. Goldfish är inte kinkiga så att du kan mata dem regelbundet fiskmat eller dina egna stekt klipp. Bara se till att oavsett vad du matar dem, du crumple det ihop liten nog att passa i munnen.
 4. 4
  Leta efter lek. Du kommer att märka att guldfisk kommer att bära en ljusare nyans runt magen området och att simma snabbt runt tanken, typiskt jaga honorna. Honan kommer att släppa äggen över en av de växter, när den manliga guldfisk kommer att distribuera sperma över äggen för att befrukta dem. Om du missar det ögonblick av fortplantning, utan se ägg i växterna, har de sannolikt blivit befruktade.
 5. 5
  Separera dina uppfödare från dina ägg. Olyckligtvis, guldfisk i fångenskap har en tendens att äta nästan alla sina ägg. Detta är nödvändigt för att separera föräldrar från sina ägg nästan omedelbart för att säkerställa en fullständig sats av ägg kläcks framgångsrikt. När äggen äntligen göra kläcks snart efter de befruktas, kan du mata dem samma mat som du matar de vuxna. Bara se till att de är i ännu mindre biter än den vuxna mat så deras små munnar och halsar klarar av förtäring.
 6. 6
  Ha tålamod medan din fisk utvecklas och nå mognad-snart kommer du att ha en hel kull av unga guldfiskar simmar runt din tank. Se till att den är tillräckligt stor för att rymma alla de unga guldfisk yngel.