Wki

Hur man ritar en chibi karaktär

Chibi är ett japanskt ord som används för att beskriva en "liten sak eller en person med en liten kropp." Chibi är en enkel, gullig form av manga - Super deformerade eller SD är ett annat namn för chibis och dess betydelse är uppenbar. Den är väsentligen en version av manga / anime.

Steg

Hur man ritar en chibi karaktär. Rita ansikte detaljerna.
Hur man ritar en chibi karaktär. Rita ansikte detaljerna.

Grundläggande chibi karaktär

 1. 1
  Skiss huvudet. Först rita en stor cirkel och en vinkel lätt böjd för käklinjen. Ange i mitten av ansiktet genom att rita två korsande böjda linjer.
 2. 2
  Skiss kroppen. Vid utarbetandet chibi figurer, gör vi kroppen mindre andel jämfört med huvudet.
 3. 3
  Rita ansikte detaljerna. Du kan rita en normal anime ögon men gör det större. Vid upprättandet av näsan och munnen, kan du använda en kort slaglängd och en böjd linje.
 4. 4
  Rita håret. Gör det enkelt, inte lägga tunna hårstrån. Du kan lägga till andra detaljer som hårnålar, rosetter eller band för att göra det mer elegant.
 5. 5
  Följ konturerna och rita käklinjen och halsen.
 6. 6
  Rita klänningen. Gör klänningen enkla och inte lägga en massa vecklinjer.
 7. 7
  Rita händerna och benen. Du kan dra fingrarna genom att lägga till enkla böjda vinklar och linjer. I anime korta kjolar brukar paras med långa randiga strumpor, kan du använda det i din ritning.
 8. 8
  Radera onödiga linjer.
 9. 9
  Färg ritningen som önskat.

Chibi baserat på anime karaktär

 1. 1
  Sök efter en bild på en anime karaktär som du skulle vilja göra en chibi. I detta exempel använder vi Naruto som referens.
 2. 2
  Rita kroppens kontur. Kopiera pose av din karaktär, men gör huvudet större i förhållande till kroppen. Du behöver inte lägga handen detaljerna ännu, kan du rita bara enkel kurva för händer och fötter.
 3. 3
  Rita detaljerna i ansiktet. Kopiera stilen i ögonen men gör det större. Se till att lägga till detaljer i ansiktet, i det här fallet Naruto 3 böjda linjer placerade på vardera sidan av hans kinder.
 4. 4
  Kopiera hår och andra detaljer som hans pannband.
 5. 5
  Rita öronen och käklinjen med konturerna dras tidigare.
 6. 6
  Rita kroppen. Förenkla klänningen genom att ta bort några detaljer som biglinjer, men se till att det är fortfarande att känna igen som det tecken som du grunda det från.
 7. 7
  Radera dina konturer och mörkare teckning.
 8. 8
  Färg din ritning.

Tips

 • Fortsätt leta efter olika exempel på chibis. titta på hur de olika ögon och kläder dras.
 • Rita chibi med blyerts, så att du kan gnugga ut misstag, sedan gå över dig original ritar linjer med en svart fineliner så att de sticker ut! Dessutom kände tips / markörer brukar fungera bättre än pennor när du färgar in för hand eftersom de inte lämnar så många randig linjer.
 • Öva att rita ögon och olika uttryck, tänk på så många du kan och bara rita olika ansikten, om du inte vill rita hela huvudet och sedan bara rita ögon, bindestreck näsa och mun
 • Använd vässade pennor för att få fina linjer och att hålla allt konsekvent.
 • Håll händerna rena så att du inte smutsar penna linjer, kan du bära även en latex handske om du behöver.
 • Förenkla!
 • Försök platser som GaiaOnline för stora lite chibi / manga karaktärer att öva teckning, massor av spelare kommer att betala [in i spelet pengar] för chibi konst, gå till www.gaiaonline.com att registrera dig så kolla in forum för människor som söker konst, det är en bra plats att öva teckning.

Varningar

 • Aldrig avskräckas genom att göra något fel, bara fortsätta att försöka tills du får det rätt, särskilt för CG det kan ta många månader tills du kan styra det grafiska programmet ordentligt och göra dina chibis ser levande och 3D.

Saker du behöver

 • Penna och suddgummi
 • Papper
 • För CG - ett ritprogram på datorn, som färg, paint.NET, manga studio, photoshop, photostudio 5.5 och Adobe. Om du behöver ett gratis program, prova GIMP. (Försök att använda en bambu tablett. När du ansluter den till din Desktop / Laptop rita på den och ritningen visas på datorskärmen och sedan när du är klar kan du redigera den) ELLER Du kan rita på ett papper och sedan skanna till datorn och sedan redigera den.
 • För traditionell - Färgpennor eller markörer till färg i chibi.