Wki

Hur köper ett minne skum madrass

Letar du efter några zzzz på ett minne skum madrass? Innan du går in i en madrass butik och valsa in i käftarna på en samvetslös säljare, få fakta genom att följa stegen i den här hur-till.

Steg

Hur köper ett minne skum madrass. Kontrollera att minnet skum är av tillräckligt hög densitet för att stödja din kropp ordentligt.
Hur köper ett minne skum madrass. Kontrollera att minnet skum är av tillräckligt hög densitet för att stödja din kropp ordentligt.
 1. 1
  Kontrollera att minnet skum är av tillräckligt hög densitet för att stödja din kropp ordentligt. Det bästa sättet att veta är att kontrollera paket för densiteten hos skummet. Billigt skum är vanligtvis 2 to 3 £ täthet, är mid-grade GELÉ 3 to £ 4,5 täthet och bra skum är över £ 4,5 täthet. Vanligtvis är £ 5,3 till £ 6,2 anses den ideala densiteten att korrekt stödja den mänskliga kroppen. Den ljusare grade skum kommer inte att stödja dig och kommer att sluta återvända till sin ursprungliga form efter bara några månader.
 2. 2
  Leta efter minne skum som är temperaturkänsligt. En sak som gör Memory Foam så unik är temperatur känslighet. När du först fastställa om ett minne skum madrass, orsakar din kroppsvikt madrassen att "smälta bort" från det trycket tills din vikt fördelas jämnt över ytan av madrassen. Men när du "lösa in" din kroppstemperatur börjar påverka materialet, vilket gör att mjukna på de platser där det finns en ökad temperatur. Denna finjustering är vad står för oöverträffad komfort av de äkta madrasser minne skum.
 3. 3
  Läs garantin informationen noggrant. Se exakt vad som kommer att krävas av dig när du har ett garantiärende. Kommer du att vara ansvarig för frakt, förpackning, etc.? Viktigast har hur länge tillverkaren varit i branschen? En livstidsgaranti från ett företag som endast har varit i branschen under en kort stund är förmodligen värdelös.
 4. 4
  Kontrollera för gott tester görs med riktiga människor. Många gånger, provning gjort i laboratorier, utan människor, är inte en sann bild av vad som händer i ett "fält". Den mänskliga kroppen är unik och det påverkar material annat än en mekanisk provning enhet.
 5. 5
  Be om en "comfort test" period. Du bör kunna sova på ett minne skum madrass för en kort period, för att se om du har några frågor. Om väljer att prova madrassen kommer att täckas med plast för att säkerställa att det förblir sanitära och företaget kan sälja vidare det om du tillbaka den. Detta begränsar dina möjligheter att verkligen känna fördelarna. Om en stor andel av människor älskar madrasser minne skum, men några gör det inte. Vet vad som väntar om du är en av de få. Kommer du att kunna få en återbetalning av alla dina pengar? Eller finns det en re-strumpa avgift? Kommer du vara tvungen att "byta bara" med den köpman? Om så är fallet, se till att de har ett brett utbud av produkter så att du har massor av val.
 6. 6
  Jämför priser på webb butiker av ansedda direkt till konsument distributörer. Hög densitet skum madrass produkter kan ofta erhållas mindre än halva priset än lägre densitet detaljhandeln erbjudanden, med liknande garantier. Sök efter nyckelord som SRF och "långsam återhämtning madrass", och leta efter webbplatser som förklarar i detalj skillnaderna i produkter som erbjuds.
 7. 7
  De flesta minne skum madrasser är faktiskt i två eller tre skikt, med ett minne skum topper limmas till en stiftelse skikt av uretan skum. Kvaliteten av grundskiktet skum, som används för att distribuera vikt till ramen, påverkar också livslängden av madrassen.
 8. 8
  Om du har en god kvalitet madrass, kan du också överväga att köpa bara ett minne skum "topper". Dock vara medveten om att många detaljhandeln produkter är av en låg densitet och relativt högt pris för kvalitet.

Tips

 • Om du kan ta isen i en zip-lock påse, kan du kontrollera om materialet är temperaturkänsligt. Det kommer att bli fastare på det ställe du lägger isen efter 5-15 minuter.
 • Få en skriftlig "comfort garanti." Kontrollera att det är minst 10-14 dagar eller mer.

Varningar

 • Säljare kommer att försöka ge er "fakta" som gynnar deras produkter, oavsett hur underlägsen, så kom bara ihåg densitet, temperatur känslighet och läsa allt du kan om minne skum som ska utbildas innan du köper och du kommer att bli nöjd med ditt köp.
 • De flesta människor inser inte hur tungt ett fast skum madrass är. Solid minne skum eller vanliga madrasser skum är ett riktigt jobb att flytta eller ens att vända även för två friska personer, och du säkert inte vill bära en upp trappan.
 • Skum madrasser agera som svampar, innebär detta att de absorberar vätska. Du bör alltid använda en vattentät madrass beskyddare när du ställer in din minne skum madrass för att förhindra att vätska från att komma in i minnet skum och hålla dig sova svalt under varma vädret.
  • Den tempurpedic ™ vätske-bevis madrass täcka av mycket hög kvalitet (och mycket bekvämt att sova på), men det är inte mycket hållbara och bör inte tvättas i en maskin med lakan. Sådan behandling kommer så småningom att leda till små revor och resulterar i läckage och en dramatisk förlust i effektivitet. Istället bör denna madrasskydd vara plats rengöras för hand eller inspekteras noggrant för läckor efter varje tvätt. Det kan förlora effektivitet i så lite som två år, om inte omhändertagna på rätt sätt.
 • Ingenting varar för evigt.
 • Många minne skum madrasser är tillverkade i Kina. Några av de senaste produkterna som kommer ut ur Kina är av super kvalitet och fri från kemikalier. Fråga efter detaljer i tillverkningen innan du köper.