Wki

Hur kan man minska befolkningen dammkvalster i ditt hem


Själva orden "dammkvalster" trolla fram fruktar dessa dagar. Många av oss är medvetna om att deras närvaro är associerad med minskad respiratorisk hälsa, utlöser astma och andra allergi relaterade attacker. Minska populationer dammkvalster är nödvändig för att säkerställa din familjs hälsa. Dammkvalster livnära sig på döda hud som har flagnat av kroppen. Som ett resultat, kommer de sannolikt att finna i möbler, sängar och andra föremål hushåll som samlar död hud.

Steg

Hur kan man minska befolkningen dammkvalster i ditt hem. Ändra dina sängkläder regelbundet.
Hur kan man minska befolkningen dammkvalster i ditt hem. Ändra dina sängkläder regelbundet.
 1. 1
  Ändra dina sängkläder regelbundet. Mest död hud uppbyggnad sker i och runt din säng.
 2. 2
  Lägg till ett allergen hinder för dina sängkläder. Be en specialist för exakt information om vad man ska köpa.
 3. 3
  Tvätta sängkläder vid minst 55 grader Celsius (131 grader Fahrenheit). Hög vattentemperaturen är i stånd att döda dammkvalster, det är inte möjligt att förlita sig på enbart detergent. Om du föredrar kalla tvättar, torka i direkt solljus.
 4. 4
  Vacuum soffor, madrasser, fåtöljer och andra platser där människor tenderar att sitta ofta. Rengör dem regelbundet. Försök att inte sova på soffan, det ökar problemet.
 5. 5
  Steam rengöras regelbundet. Dammkvalster kan inte överleva en ånga rengöring. Dock ger fukt ackumuleras i mattunderlägg en idealisk miljö för kvalster att frodas, så anser torra rengöringsmetoder.
 6. 6
  Hålla huset sjukdomsfria. Döda skadedjur är en näringskälla för dammkvalster.
 7. 7
  Minska ditt barns mjukis samling till en eller två favoriter. Placera dem som du håller i frysen varje par veckor för att döda kvalster levande damm.
 8. 8
  Överväga att ändra ditt golv. Mattan skapar en perfekt tillflyktsort för populationer dammkvalster. Om din familj lider av allergier dammkvalster eller astma, bör ta bort vägg till vägg mattor vara en prioritet nummer ett, speciellt i sovrummet zonen. Ersätt dina mattor med:
  • Anti-allergiframkallande mattor
  • Trägolv
  • Kakel eller terrazzo golv
 9. 9
  Använd garvsyra. Garvsyra är ett naturligt sätt att neutralisera de allergener från dammkvalster.
  • Du kan köpa garvsyra pulver från hälsokostbutiker och andra tillhandahållare av specialist. Strö det frikostigt över madrasser, soffor, sällskapsdjur sängar osv för att bidra till att minska allergen påverkan. Du kan också koka ihop en egen lösning av en kopp svagt te med en liter vatten, spraya mattan då vakuum 3hours senare.
 10. 10
  Fuktiga damm. Dammvippor kommer helt enkelt flytta undan allergener i luften.
 11. 11
  Vakuum regelbundet. Använd ett vakuum med ett HEPA-filter för att rengöra golv och madrasser. Micro-filter är viktiga eftersom de hjälper till att se till att damm inte bara återcirkuleras i luften.
  • Håll din vakuum service att bibehålla sitt tillstånd. Det rekommenderas också att du lämnar huset för en halvtimme efter dammsugning så att dammet att bosätta sig.
 12. 12
  Ventilera. Öppna fönster för att släppa in frisk luft och minska luftfuktigheten. Gör detta så ofta du kan.

Video demonstration


En video med Dr Steve Rubinstein, en av flera i hans diskussion om dammkvalster.

Tips

 • Minska alla överflödiga poster i sovrummet (t.ex. böcker, korgar kläder, leksaker, högar av kläder, osv) något som gör det svårt att rena eller svårt att damm ger ett hem för dammkvalster. Prova att göra en mimimalist sovrum.
 • Direkt solljus dödar dammkvalster. Utnyttja det och hänga sängkläder, kläder, etc. I synnerhet luft filtar och andra tunga föremål sängkläder och mattor så ofta som möjligt.
 • Dammkvalster trivs i fuktiga miljöer. Undvik befuktning om möjligt.