Wki

Hur tar man bort klister på trägolv

Trägolv har många tilltalande egenskaper. De är lätta att rengöra, hållbar och estetiskt tilltalande. En annan egenskap av trägolv är att mattan kan fastställas direkt ovanpå det - ett alternativ inte tillgängligt när du byter andra golvtyper. Resultatet av detta är att ibland mattan avlägsnas för att exponera en vacker, hållbara under trägolv. Huvudproblemet i detta scenario är att ta bort det tjocka lagret av mattan lim som nu täcker trägolvet. Med några få verktyg och en hel del ledig tid, kan du ta bort lim på ett trägolv för att återställa den till dess ursprungliga skönhet till mycket låg kostnad.

Steg

Hur tar man bort klister på trägolv. Bestäm vilken typ av matta lim användes.
Hur tar man bort klister på trägolv. Bestäm vilken typ av matta lim användes.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av matta lim användes. Mattor är oftast fäst med antingen tar-lim eller allmän matta lim. Tar-baserade produkter kommer att ha en färg från ljusbrun till mörkbrun, medan allmän mattan limmet har en gul utseende. Processen för att avlägsna varje typ av lim är liknande, men den produkt som används kommer att skilja sig.
 2. 2
  Tillämpa antingen lacknafta eller lim remover till limmet. Tar-lim är bäst lossas med sprit, medan mattan lim är bäst lossas med kommersiell lim remover. Båda dessa produkter kan köpas från en järnaffär, och varje land har bruksanvisning tryckt på förpackningen. Applicera antingen produkt med en svamp eller pensel för att dämpa limmet över hela rummet. Låt det stå den tid som rekommenderas på förpackningen.
 3. 3
  Skrapa limmet bort med en spackel. När lacknafta eller lim remover har haft en chans att tränga in i limmet, kan du börja chipping bort limmet med en plast spackel. Använd inte en kniv metall spackel, eftersom det kan skapa djupa repor i trägolv.
 4. 4
  Applicera mer lacknafta eller lim remover med en trasa. När du har tagit bort det mesta av limmet med spackel, blöt en trasa eller handduk i limmet remover. Använd trasan för att skrubba bort de envisa bitar av lim som finns kvar. Extremt envis områden kan skrapas bort med en mattkniv eller metall spackel, men vara mycket försiktig för att undvika skador på golv eller skada dig själv.
 5. 5
  Låt trägolv torka i 24 timmar. När allt limmet har tagits bort, tillåta golvet torka under minst 24 timmar. Lämna fönster öppna i rummet för att säkerställa god ventilation.
 6. 6
  Sand golvet ner innan refinishing det. Golvet kommer troligen att behöva slipas för att reda ut eventuella skrapmärken orsakade av mattan installation eller limmet avlägsnas. Efter slipning, kan golvet förseglas och användas, eller en annan golv typ kan installeras över den.

Varningar

 • Arbeta i ett väl ventilerat utrymme vid användning av ett lim remover, eftersom dessa produkter producerar hårda rök.
 • Efter avlägsnande av lim, undvik moppning golvet med vatten eller tvål, som trägolv upprätthålla vattenskador lätt.

Saker du behöver

 • Lacknafta
 • Självhäftande remover
 • Sponge eller pensel
 • Plast spackel
 • RAG
 • Brukskniv eller metall spackel
 • Elektrisk slipmaskin
 • Tätningsmedel