Wki

Hur man tränar en katt

Medan de flesta människor säger att det är omöjligt att träna en katt, kan vissa saker göras. Tänk på det gamla ordspråket "Du kan träna en katt att göra något man vill göra." Tricket är att få den att vilja göra det du har i åtanke.

Steg

Hur man tränar en katt. Börja med en klar uppfattning om det beteende du vill att katten ska göra och inte göra.
Hur man tränar en katt. Börja med en klar uppfattning om det beteende du vill att katten ska göra och inte göra.
 1. 1
  Börja med en klar uppfattning om det beteende du vill att katten ska göra och inte göra. Du måste ha både i åtanke, så att du kan visa katten vad du vill att den ska göra i stället för vad den gör. Också göra en konsekvent mönster av belöningar och straff. I fallet med soffan klösa, avlägsna katten ur soffan och sätta på en acceptabel repor område, och pet och berömma katten. Genom att ersätta en acceptabelt beteende för en oacceptabel en, ger dig kitty ett mycket tydligt budskap. Om allt du gör är helt enkelt straffa för dåligt uppförande, ser katten dig som godtyckligt och orättvist, och visar förakt genom att göra dåliga beteende när du vänder ryggen.
 2. 2
  Varenda gång katten gör det önskade beteendet, bör det resultera i en behandling och påkostade beröm och tillgivenhet (naturligtvis under förutsättning att katten känns bli klappad just då). Ett exempel är utbildning en katt att gå in i en bärare. Transportörerna bör hållas ut för kattungar tillträde vid alla tidpunkter så att de vänjer sig. Du villkoret katten att gå in på bäraren genom att antingen sätta kitty godis i bäraren så att katten går in för att få dem, eller när du ser katten i bäraren, ge honom en behandling. När katten går in när du vill att han ska, även om du var tvungen att kämpa för honom att göra det, ge honom behandlar. Cat utbildning handlar om positiv re-förstärkning.
 3. 3
  Tänk på en katt gillar och ogillar. Vanligtvis kommer en katt gillar att bli kliad framför tail.Do inte döma utifrån vad som fungerar för dig, men vad som tilltalar och stöter bort katten. Ett exempel är klöser soffan. En ny katt ägare skulle straffa katten för slipning klorna på soffan genom att sätta henne utanför. Katten lärde sig snabbt, så inom en vecka skulle hon klo i soffan när hon ville gå ut.
 4. 4
  Fortsätt att åter förstärka beteendet även när de lyckas är utbildade. Om du tar bort den positiva re-förstärkning, kommer katten att återgå till att göra vad man ville göra i första hand. Kom ihåg, det är mycket snabbare och enklare att åter öka än att omskola.
 5. 5
  Var förnuftig, av katter normerna. En katt kommer att vara framgångsrikt kattlådan utbildas om lådan hålls. Om rutan är smutsiga, kommer kattens instinkter säger det att gå någon annanstans, och inget straff kommer att ändra sig. Om du försöker straffa katten för att inte använda en smutsig låda, då katten går dölja att göra sin verksamhet, och låter dig hitta den på egen hand senare.

Tips

 • Det är lättast att träna en kattunge, men det är möjligt att träna en vuxen katt.
 • Få behandlar dina katter älskar
 • En katt är inte en hund. Straffet som fungerar med hundar kommer inte att fungera med katter.

Varningar

 • Oavsett om du lyckas träna din katt, kommer det tränar framgångsrikt dig.