Wki

Hur man odlar vattenmeloner

Vattenmelon (Citrullus lanatus) är en vinstock med stora plisserade blad. En värme-älskare, kommer det att växa rampantly gång fastställas utan alltför mycket krävs uppmärksamhet. Det är bäst sås med utsäde på våren, men du bör kontrollera trädgårdsarbete kalendern i din region för exakta detaljer.

Steg

Hur man odlar vattenmeloner. Välj en plats för din vattenmelon trädgården och förbereda jorden.
Hur man odlar vattenmeloner. Välj en plats för din vattenmelon trädgården och förbereda jorden.
 1. 1
  Välj en plats för din vattenmelon trädgården och förbereda jorden. Vattenmeloner som lerig, bördig, väldränerad jord. När det gäller läge, de behöver ett minimum av 6 timmars direkt sol dagligen. Vattenmelon producerar stora sprida vinstockar, så se till att ge utrymme för detta, vanligtvis 6 fot (1,8 meter) mellan raderna.
 2. 2
  Till jorden för sängar ordentligt, bryta upp stora klumpar av packad jord. Ta bort eventuella vegetativt material eller djupt införliva den i marken.
 3. 3
  Med hjälp av en traktor eller hacka, bildar högar av jord (berg) att plantera frön i. Space dessa 2-6 fot (60cm-1.8m) mellanrum, beroende på hur mycket utrymme du har. Bygga jorden upp på enskilda plantering platser bidrar till att säkerställa att marken är löst nog för rötterna att växa, ger syrgas för varje dem med lätthet, och låter fukt rinna från direkt kontakt med rötterna på dina växter. Det hjälper också till att bevara tillgängliga fukten i torrt väder.
 4. 4
  Välj olika vattenmelon du vill växa. Dessa frukter finns i storlekar från 3 pounds till över 70 pounds (1,3 kg till 32 kg), och med antingen rött eller gult kött. Jubilee, Charleston Grey, och Kongo är stora, cylindriska sorter, medan Sugar Baby och Ice Box är två mindre, klot formade typer.
 5. 5
  Forma en platt, något konkav yta på toppen av kullen, sedan peta tre eller fyra hål i marken med ett verktyg eller fingret, ca 1 tum (0,5 2 cm) djup. Placera 03:59 frön i varje hål, sedan rake smutsen platt ovanpå fröna, och tryck lätt på marken för att packa det tillräckligt för att hålla fukten från snabbt avdunstar runt fröet.
  • När plantorna växer, tunn för att de två starkaste.
 6. 6
  Se upp för groddar att visas. Fröna bör gro och växter kommer att dyka upp i ca 7-10 dagar, beroende på markens temperatur och djup de är täckta när de planteras. Håll jorden fuktig runt fröna under groningen perioden, vatten nära nog så att vattnet når de små rötterna bildar.
 7. 7
  Mulch varje kulle med ett lämpligt material efter det att plantorna har nått en höjd av ca 4 inches (10 cm). Du kan välja pinestraw, gräsmatta tyg, eller kompost. Försök att tillämpa kompost så nära växterna som möjligt för att förhindra ogräs, att behålla fukt, och för att hålla jorden från att bli överhettad från direkt solljus kring de grunda, nya rötter.
 8. 8
  Efter blommor blomma, vatten ungefär var 3 dagar om torr. Men inte över-vatten, som vattenmeloner har en låg vatten krav.
  • Håll blad och frukter torr. Du kan placera frukt på en ren träbit, stor slät sten, tegel, etc.
  • På mycket varma dagar, bladen kommer förmodligen vissnar även i fuktig jord. Om denna slapphet kan fortfarande ses på kvällen efter en varm dag, vatten djupt.
  • Sötma i vattenmeloner kan ökas genom att hålla av vattna i en vecka före skörd. Men gör inte detta om det orsakar vinrankorna att vissna. När denna gröda skördas, återställa den vanliga vattning för att den andra grödan att komma igenom bra.
 9. 9
  Weed regelbundet. Var noga med att rensa runt basen, tillsammans och framåt av vinstockar.
 10. 10
  Skörda när klar. Under perfekta förhållanden, kommer vattenmeloner mognar till full sötma i cirka fyra månader av varmt väder.
  • Att skörda, klippa vattenmeloner rent från vinstockar, med hjälp av en kniv eller sax trädgården.
  • För att testa mognad av en vattenmelon, dunk det. En dov ljud klingande tillbaka betyder att den har mognat. Kontrollera även undersidan - det är klart när det har vänt från vit till blekgul.:)

Tips

 • Räkna ca 04:58 meloner per stock.
 • Vatten dagligen eller inrätta droppbevattning.
 • För bästa resultat plantera frön i jorden består av jord och sand.
 • De växer bäst när planteras i den yttre raden av majs. Majsen ger lite skugga men solljuset är fortfarande kunna få igenom.

Varningar

 • Titta efter gurka skalbaggar, denna skadegörare älskar vattenmeloner. Andra skadedjur är bladlöss och kvalster.
 • Bladmögel och mjöldagg kan vara ett problem för vattenmeloner. Observera att gurka skalbaggen överför bakterier som orsakar bakteriell vissnesjuka, så hålla det under kontroll.
 • Vattenmelon är känsliga för gödsel bränna, blanda kommersiella sådana väl innan och vara sparsam.
 • Inte sår inte frön tills temperaturen konsekvent uppnå minst 60 º F/15.5 º C. Den föredragna jordtemperatur är 75 º F/24 º C. Det går bra att starta frön i krukor tidigare om det behövs.
 • Vattenmelon kan lätt skadas av frost.
 • Om du har vilda kaniner på ditt hus, se upp! De kommer att sluka dina läckra vattenmeloner.
 • Vänta inte för länge med att skörda vattenmeloner. Det kommer över mogna.

Saker du behöver

 • Trädgårdsredskap
 • Vattenmelon frön eller plantor om plantering från inomhus
 • Vattenanordningarna
 • Sax eller sax trädgården