Wki

Hur man använder en glasfiber kit

Du har något att glasfiber men du vet inte hur? Här är några grundläggande riktlinjer för användningen av glasfiber och polyester harts.

Steg

Hur man använder en glasfiber kit. Köp en "glasfiber kit".
Hur man använder en glasfiber kit. Köp en "glasfiber kit".
 1. 1
  Köp en "glasfiber kit". Det kommer att innehålla poly (polyester), härdaren (katalysator), och tyg. Du kan köpa kit från byggvaruhus, varuhus, eller bildelar butiker i olika storlekar beroende på ditt projekt.
 2. 2
  Bygg din mögel. Om du gör en steg-projektet, som en enkel låda, skål, eller annan form, montera en "form" eller "form". Det kan vara nästan vilken form, eller så kan du göra en glasfiber reparation på en båt eller bil. Detta är en grundläggande bild av hur du skapar ditt formulär.
  • Montera material. Kartong, plywood, frigolit eller annat material som är lätt att forma och bygga med kan ge tillfredsställande resultat.
  • Skär formen av organiska sammansättningar från ett block av frigolit eller styrencellplast. Ett exempel skulle vara en fontän botten, fågelbad, eller kupol. Täck materialet med vax papper, och använda vax för att försegla och bifoga alla skarvar, samt för utjämning grova sömmar.
  • För lådor eller andra regelbundna geometriska former kan du bygga med styv kartong (mindre projekt som högtalarlådor) eller plywood för stora projekt som hund hus, eller ens en båt. Återigen, täck med bakplåtspapper, eller en bra, jämn hinna av paraffin.
 3. 3
  Förbered glasfibermatta eller trasa i ark skurna till lämpliga storlekar för att täcka din form möjliggör massor av överlappning där du behöver för att ansluta sig till hörn eller skarpa kurvor. Materialet kommer att bli mycket flexibla när hartsen appliceras, så oroa dig inte om du inte kan få det att överensstämma med en exakt form medan det är torrt.
 4. 4
  Mät en lämplig mängd harts i en metallbehållare. En stor burk eller metall skål kommer att fungera, men det bör vara av en engångs karaktär. Harts kan blandas i en ren behållare av plast, men eftersom det alstrar värme när den fastställer, bör man vara extremt noga om du använder en.
 5. 5
  Tillsätt härdare, enligt paketets anvisningar. I ett kit, kommer du att ha ett pre-mätt "burk" eller hink av plast, och en pre-measured "tube" (som ett lim tub) av härdare, så att du säkert kan använda en lika stor andel av varje material, dvs, halva härdare och halva harts, eller någon annan del.
 6. 6
  Rör detta material noga, är noga med att röra botten och sidorna, och inte bara i mitten av behållaren, med en paint käpp.
 7. 7
  Lay matta på eller i din form och sprida hartsblandningen över den med en disponibel pensel. Mattan (eller tyg) kommer att verka för att smälta in i hartset som du sprider den, och du kan använda pensel och ytterligare lager av harts för att bygga upp lager av glasfiber till en tjocklek på upp till 1/4 tum.
 8. 8
  Arbetet mattan och harts helt över ditt formulär tills den är täckt jämnt, fortsätter tills du har använt alla dina material.
 9. 9
  Städa upp några verktyg eller spill med ett lösningsmedel som innehåller aceton innan materialet härdar.
 10. 10
  Upprepa stegen att applicera matta och plast tills det färdiga projektet är så tjock som du vill ha det. Glasfiber används vanligtvis i lager tills det är tillräckligt tjock för att ge den nödvändiga styrkan du vill uppnå, och kan slipas mellan åtgärder för att eliminera ojämnheter där matta eller duk kan skjuta igenom plasten.
 11. 11
  Avsluta ditt projekt genom beläggning med gelcoat eller en slät päls av harts, sedan måla med en polyuretan eller alklyd emalj om lust.
 12. 12
  Ta dina glasfiber från formuläret. Om du har täckt ditt formulär eller mögel med vax papper eller paraffin, bör du kunna dra formen från i formen, eller skal form av av formen, eftersom glasfiber inte fastnar vaxet.

Tips

 • "Hackad matta" kan användas om du har tillgång till en "chop pistol", och du kan bygga upp glasfiber så tjock som du vill ha det i en ansökan.
 • Stora projekt kan byggas genom att bilda separata sektioner och sedan fiberglassing var och en, sedan använda glasfiber och harts för att sammanfoga dem.
 • För att säkerställa en jämn impregnering av harts till duken, prova sandwiching tyget mellan två stora ark av klar plast. Använd en plast skrapa eller gammal kreditkort för att förflytta hartset runt trasan. Du kan också trimma din impregnerat tyg i en viss form eller storlek genom att spåra på plasten. Detta gör också rensa upp en mycket enklare
 • Temperatur påverkar hastigheten för härdning av polyesterhartset, liksom mängden av härdare som används.
 • Curve alla hörn om du har möjlighet, eftersom det är svårt att arbeta glasfibermatta runt skarpa hörn.

Varningar

 • Använd handskar och skyddsglasögon vid tillämpning av harts, och undvika kontakt med huden.
 • Gör detta projekt i ett mycket väl ventilerat utrymme.
 • Polyester (glasfiber) harts producerar mycket värme när katalyseras, speciellt om för mycket härdare används.

Saker du behöver

 • Nog Glasfiber nät för att täcka vad du vill att den ska göra
 • Glasfiber kit
 • Disponibel pensel.
 • Engångshandskar.
 • Disponibel blandning behållare.