Wki

Hur man odlar humle för att brygga öl

Är du ett hem bryggeri hoppas att ta din öl till nästa nivå genom att odla dina egna humle? Humle, en av de grundläggande ingredienserna i öl, kan frodas i något milt klimat. Lär dig att plantera, sköta och skörda dina egna humle så att du kan njuta av tillfredsställelse att skapa verkligt hemlagad öl.

Steg

Hur man odlar humle för att brygga öl. Välj en plats att plantera humle.
Hur man odlar humle för att brygga öl. Välj en plats att plantera humle.

Sig redo att växa humle

 1. 1
  Köp hop rhizomer. Hop växter odlas från humle jordstammar, bitar av en hop växt som gror in i en ny anläggning. Jordstammar finns tidigt på våren, när humleodlare gräva upp dem och sälja dem till leverantörerna. Beställ jordstammar nätet eller kolla med din lokala plantskola. Planerar att plantera dem i slutet av våren, efter den sista frosten.
  • Genomföra undersökningar för att bestämma vilken mängd rhizomer att köpa. Humle påverkar smaken av öl. Planerar du att brygga en ljus, citrusy öl, eller kanske en som är woodsy eller blommig? Välj en sort som passar den typ av öl du vill skapa.
  • När dina humle anländer, linda in dem i fuktiga pappershanddukar och förvara dem i kylskåp för att hålla dem från uttorkning tills du är redo att plantera dem.
 2. 2
  Välj en plats att plantera humle. Spana ut ett område i din trädgård som får minst 6-8 timmars direkt solljus varje dag. Förutom att behöva en hel del sol, humle kräver följande förutsättningar för att trivas:
  • Massor av vertikalt utrymme. Humle växer på Bines som sträcker 25 meter eller längre i luften. Du kan välja en plantering plats nära ditt hus, så att du kommer att kunna luta en hög spaljé mot taket. Om du inte vill använda ditt tak för att stötta upp nerar kan spaljé istället lutad mot en stadig stolpe eller annan struktur nära till trädgården.
  • Väldränerad jord. Välj en plats som har bra dränering, om du ofta ser vatten stående över ett område efter ett kraftigt regn, som innebär att mark finns inte rinna av väl.
 3. 3
  Få plantering sängen redo. Mät ut området där du vill plantera humle, och använda en kratta och hacka eller en jord rorkult att bryta upp jorden. Det bör vara löst, med några stora klumpar eller täta fläckar. Ta bort stenar och pinnar från området och dra ut eventuella ogräs med rötterna.
  • Gödsla genom håva in lite gödsel, benmjöl, blodmjöl eller kompost te. Dessa hjälper växterna att växa frisk och stark genom att berika jorden med näring den saknar.
  • Se till att jorden är lös och befruktas till ett djup av minst en fot.

Plantering och vård av humle

 1. 1
  Mound marken. Skapa en kulle för varje rhizom du ska plantera. Högarna bör vara placerade ca 3 meter ifrån varandra, så humlen har gott om utrymme att växa.
 2. 2
  Plantera humle. Gräv en 4-tums hål i varje kulle. Plantera rhizomer horisontellt, med roten nedåt. Mound jord över rhizomer och löst packa ner det, sedan täcka med halm eller en ljus kompost för att förhindra ogräs tillväxt. Håll jorden konstant fuktig tills humle börjar gro.
 3. 3
  Utbilda nerar. När humle växa och växa ca 6 inches, måste de vara "utbildad" runt spaljé som du använder för att hjälpa dem att växa vertikalt. Placera spaljé nära växterna och försiktigt linda dem runt sin bas.
  • Fortsätt att träna humle för ett par dagar. Efter ett tag kommer de börja växa medurs runt spaljén på egen hand.
  • Om några av de skott som gror ser skadad eller svag, ta bort dem, snarare än att låta dem ta upp utrymme på spaljé. Varje rhizom ska producera mellan 4 och 6 friska Bines.
 4. 4
  Trimma nerar. Efter några månader av tillväxt, trimma bladen från botten 4 fötter Bines. Detta förhindrar att växter från att skadas av sjukdomar eller svampangrepp som kan vara närvarande i jorden.
 5. 5
  Vård för växterna. Som Bines börjar växa stor och stark, hålla marken omkring dem rensas. Vattna humle varje dag så att jorden förblir fuktig, men inte dränkt. Fortsätt att ta hand om humle på detta sätt tills sensommaren, när det är dags att skörda dem.

Skörd och torkning av humle

 1. 1
  Undersök kottar. I slutet av sommaren, när det är dags att skörda humle, granska kottar på nerar att se om de är mogna. Hope kottar är mogna när de är torra och papery, aromatisk, spänstig, och fylld med gult lupulin pulver. Testa en av sprickbildning det öppet för att se om den är mogen.
  • Humle som är tunga och grönt är inte redo ännu. Ha tålamod, dina humle kanske inte mogna förrän i början av hösten.
  • Lämna inte kottar på rankan tills de blir bruna.
 2. 2
  Plocka de mogna humlekottar. Försiktigt skruva av de mogna humlekottar som de mognar. Vissa kommer att mogna snabbare än andra, så låt de som fortfarande behöver tid.
  • Du kan använda en stege för att plocka av humle som är utom räckhåll.
  • Om det verkar som alla humle mognar på en gång, och du föredrar att inte använda en stege, skära Bines på sina baser. Lägg dem platt och dra bort konerna.
 3. 3
  Torka humle. Placera mogna humle på en plan yta borta från solljus. Se till att de är bara ett enda skikt djupt. Slå på en fläkt och låt den blåsa över humle för ett par timmar. Vänd dem om och fortsätt att torka dem på andra sidan. Fortsätt torkning och vända humlen tills det inte finns någon fukt kvar på sin yta.
  • Du kan också lagra dina humle i en papperspåse i ett svalt, mörkt och torrt ställe att låta dem torka ut under loppet av några veckor.
  • Kontrollera hem-bryggning webbplatser för hop-torkning kit som gör processen snabbare.
 4. 4
  Förvara humle. Humle bör förvaras i lufttäta påsar förvaring av livsmedel i kylskåpet. Om du inte kommer att använda dem på ett tag, kan du frysa dem.

Skötsel av växter efter skörd

 1. 1
  Skär tillbaka Bines. När skörden är över, skär dem tillbaka till ca 3 meter. Den första frosten kommer att döda dem, varefter du kan trimma dem tillbaka längre och täcka dem med en presenning eller annat skydd för resten av vintern.
 2. 2
  Återuppliva humleplantor på våren. Använd skyffel för att avslöja jordstammar och trimma tillbaka rötterna på var och en. Gödsla jorden runt dem och högen den löst i 1-foten bergen. Lägg ett lager kompost och fukta jorden med vatten tills humleplantor gro igen.

Tips

 • Om du planterar mer än en sort av humle, plantera dem ca 5 meter från varandra. Liksom sorter kan planteras närmare varandra.