Wki

Hur att rengöra en torktumlare vent

Om din torktumlare vent inte har rengjorts under det senaste året eller två, måste det förmodligen det. Hur rengör du det?

Steg

Hur att rengöra en torktumlare vent. Koppla ur torktumlaren (från både gas och el).
Hur att rengöra en torktumlare vent. Koppla ur torktumlaren (från både gas och el).
 1. 1
  Koppla ur torktumlaren (från både gas och el). Om du har en gas torktumlare, stänga av gasen.
 2. 2
  Dra torken ut, bara för att en förlängning av din vent, (vanligtvis ca 1 1/2 till 2 meter).
 3. 3
  Med hjälp av en skruvmejsel eller mutter förare, lossa 4 "klämma (vent klämma) på baksidan av torken.
 4. 4
  Skjut vent av torktumlaren.
 5. 5
  Nå i hålet på baksidan av torken, och dra ut ludd och uppbyggd. Nå in så långt du kan. En butik eller hus dammsugare kan hjälpa till att nå inne och oftast gör ett bra jobb med att ta bort ludd.
 6. 6
  Nå in i vent slangen du just tog bort och dra ut ludd därifrån, liksom. Vakuumet fungerar bra här också.
 7. 7
  Titta på ändarna. Merparten av ludd kommer att bygga vid ändarna (inom en fot), och inte så mycket i mitten av ventilationsöppningarna. Om du inte hittar en stor uppbyggd i mitten, kan du använda en VVS orm för att dra ut den. En klädhängare eller träpinne kan också utöka din räckvidd om sökvägen är ganska rak. Dock kan dessa fastna i materialet och även orsaka läckor. Prova den flexibla slangen på dammsugaren för att nå in, oavsett om den är igång eller inte.
 8. 8
  Skjut klämman tillbaka över ventilen, sätt tillbaka ventilen, dra åt klämman och skjut torktumlare på plats.
 9. 9
  Ta bort ventilen på utsidan av huset också. Den här kan ha fogar runt locket, såväl som skruvar. Använd en rakkniv kniv för att skära bort fogmassan. Det kan ha en hylsa omkring en fot lång. Om detta är fallet, skjut den rakt ut.
 10. 10
  Nå in och rensa ut ludd eller infoga din slang dammsugare i torktumlaren avgaserna slangen. Du kan nå så långt som din arm kommer att gå eller använda vakuum slangen.
 11. 11
  Titta in i ventilen för att se om du missat något. Om det är utom räckhåll använder en rörmokare orm eller annat verktyg (dammsugare slang).
 12. 12
  Slå på gas-och plug-enheten igen.
 13. 13
  Kör torktumlare på luft ludd i 10 minuter. Debris du bara lossnade kan flyga ut, så du behöver inte stå precis utanför.
 14. 14
  Kontrollera igen utanför vent för hinder och sätt tillbaka utanför vent.

Tips

 • Vent Hoods (avslutningar) stilar: Tak, vägg och bjälklaget. Vent huva stilar och funktioner varierar mycket och kan göra en enorm skillnad i hur effektiv din torktumlaren kör och hur snabbt den kanalen röret fylls med ludd. I många fall en avslutning används som uppvisar ett galler eller skärm med små öppningar. Det kan ta några månader innan denna öppning är tilltäppt. Lamell typer eller populära men inte hålla små fåglar från att lyfta gallret och använda varma röret som ett bo. Några av de gamla 22 graders ventiler öppnar inte tillräckligt och är ineffektiva i designen. Var misstänksam mot ventiler med galler eller galler. Spjäll krävs.
 • Det finns enheter som finns tillgängliga för att rensa ut hela röret-från torken till sista avslutande, i grund och botten en pensel på en flexibel stolpe. Dessa är mest lämpliga för långa kanaler, oftast inkluderar 12 meter böjlig axel, ansluta till en skruvdragare och kommer med flera borste stilar.
 • När du rengör ventilerna, kanske du också vill ta bort den nedre frontpanelen på torken och städa där också. Var uppmärksam på området kring luddfiltret, alltför.
 • Rengör luddfiltret varje gång du kör din torktumlare. Det kommer att hjälpa till att hålla ludd från att bygga upp i ventilen (men inte förhindra den helt). Det kommer också att hjälpa din torktumlare köra så effektivt som möjligt.
 • Vent platser: I de flesta fall avgör den kortaste, minst begränsande springa uppsägning plats, men andra faktorer som fönster, dörrar, bör AC kompressorer övervägas. Takventiler är mycket populär i södra och fungerar bra för tvättstugor som ligger i mitten av huset. Pushing varm luft uppåt använder ungefär samma ansträngning som driver luften horisontellt eller nedåt. Om du har tillräckligt bjälklaget bredd, fungerar en bjälklaget vent väl.
 • Din torktumlare utlopp får inte vara på taket, men sticker ut på sidan av huset. Det kommer alltid att ventilera direkt till utomhus.
   • Om du har en butik vac av något slag, är de perfekta för rengöring avgasröret. Diametern och längden av Shop Vac slangen är tillräckligt lång, och slangen åsarna ge en stor brotschning att bryta eventuellt ludd på sidorna av slangen. Första Vacuum genom att sätta butiken vac slangen i avgaserna slangen och skjut den raskt fram och tillbaka... sedan blåsa ut resten. Ren som den dagen du köpte den.
 • Om din torktumlare vent är mycket lång med flera kurvor, och du har en lövblåsare, kan du köpa en adapter gummislang som passar på både lövblåsare änden och vent bit sticker ut ur väggen (gruvan var en 3 "till 4 "adapter - finns i utomhus PVC rör området av ett hem och trädgård rutan butiken), tillsammans med några slangklämmor. Spänn allt åt ordentligt, och slå lövblåsare på. Det kanske förvånar dig hur mycket ludd kommer ut ur ventilen även efter rengöring med konventionella metoder. Vissa dammsugare omvända också att blåsa luft. Om du inte kan hitta en passande, kanske du kunna improvisera en.

Varningar

 • Rengör ventilen varje år eller två. Avlagringarna orsaka en brand.
 • Nå in och ut ur ventilen långsamt. Det finns många vassa skruvar och kanter inuti ventilen. Var försiktig. Använd handskar och verktyg använder om möjligt.
 • I vissa äldre hem, små bostäder, konverterade lägenheter, etc, kan det vara omöjligt och eller opraktiskt att kanal torken till utsidan. Detta är ett allvarligt hälsoproblem och du bör överväga sjuka konsekvenserna av att använda en inomhus Kit Lint Trap (badkar med vatten) eller avluftning direkt i vinden eller krypgrunden. Fukt och ludd är bi-produkter av en torktumlare. Väntar badkaret av vatten för att eliminera fukt och ludd är osannolik. Hälsorelaterade artiklar i denna fråga är många och lätt kan hittas på nätet. Mögel, allergier, sjukdomar, måla skalar off the wall, tungt damm ansamling... Vänligen undvika eller minimera användningen av dessa lint fällor. Ett alternativ kan vara en kondensations-typ av tork eller en VVS-entreprenör som kan installera kanalsystemet till utsidan.

Saker du behöver

 • Skruvmejsel
 • Nut Driver
 • Papperskorgen korg eller påse
 • VVS Snake eller plugg (tillval)