Wki

Hur man lägger bakpulver till tvättstuga

Eftersom bakpulver är en naturlig deodorant, upprätthåller pH-balansen, och neutraliserar syror och baser, lägga bakpulver till tvätten är ett enkelt sätt att hålla dina kläder rena. Använda bakpulver i tvätten kan också hjälpa mjuka kläder, öka din tvättmedel makt, och hålla vita vitt, bland annat. Lär dig att använda bakpulver i tvättstugan genom att läsa nedan.

Steg

Hur man lägger bakpulver till tvättstuga. Använd en bakpulver pasta för att ta bort fläckar på kläder gjorda av naturliga fibrer, såsom bomull.
Hur man lägger bakpulver till tvättstuga. Använd en bakpulver pasta för att ta bort fläckar på kläder gjorda av naturliga fibrer, såsom bomull.
 1. 1
  Använd en bakpulver pasta för att ta bort fläckar på kläder gjorda av naturliga fibrer, såsom bomull.
  • Bakpulver pastor kan göras av ett par matskedar av bakpulver och lite vatten, eller 3 delar bakpulver och 1 del vatten. Gnid pastan på fläckar som hjälper dig att ta bort dem. Detta kan vara effektivt mot alla typer av fläckar, inklusive de som har fett baser. Efter behandling av en fläck med bakpulver pasta, låt det sitta i ungefär en timme innan du tvättar klädesplagg.
 2. 2
  Bli av med envisa lukter genom att skapa en bakpulver lösning.
  • Blötlägg dina kläder i en blandning av bakpulver och vatten. Bara blanda 2 tillsammans i en behållare och låt dina kläder blöt i lösningen innan du tvättar dem i en vanlig cykel.
 3. 3
  Aktivera ingredienserna i ditt tvättmedel genom att lägga till soda till din tvätt. Bakpulver fungerar också som en vatten-och sköljmedel. Bakpulver kan också tillsättas under sköljningen för att hjälpa deodorize din tvätt belastning.
  • Lägga 1/2 kopp bakpulver med ditt tvättmedel kan få dina kläder renare än de skulle ha varit om du hade bara använt rengöringsmedel.
  • För att öka blekning makten med bakpulver, häll 1/2 kopp bakpulver i tvätten tillsammans med din vanliga mängden blekmedel för att få Whits vitare.
 4. 4
  Strö bakpulver i din korg för att hålla din tvättstuga lukta fräscht mellan laster.

Tips

 • Överväg att använda bakpulver i stället för tvättmedel för att spara pengar. Flera hemgjord tvättmedel recept som innehåller bakpulver kan användas istället för färdigköpta diskmedel. En populär och enkel rengöringsmedel recept kombinerar spån av en bar tvål och 1 kopp bakpulver.
 • Bakpulver kan arbeta för att få bort fläckar på kläderna, men det kan också användas för att befria din maskin av klibbiga, envis, och illaluktande fläckar.
 • Ersätta bakpulver för diskmedel kan vara miljövänlig. De hårda ingredienser i rengöringsmedel kan vara skadliga för jorden och vattenförsörjning.
 • Använda bakpulver i din tvätt kan bidra till att balansera pH-nivåer i din tvättmaskinens vatten. Detta kan i sin tur hjälpa till att få dina kläder renare.
 • Använd bakpulver som ett sköljmedel. Tillsätt 1/2 kopp bakpulver till sköljningscykeln om din tvätt load för mjukare kläder.
 • En fördel med att lägga bakpulver tillsammans med din vanliga rengöringsmedel är att den mjuknar tvätt vatten och gör den bättre på att rengöra dina kläder. Det kan också bidra till bildandet av lödder.
 • Bakpulver kan vara ett bra alternativ till vanligt tvättmedel för dem som är allergiska mot lagra-köpt rengöringsmedel.