Wki

Hur att stryka en skjorta

Det är en konst att korrekt stryka en skjorta. Många människor föredrar att skicka ut det som ska strykas, eftersom det är svårt att stryka ett veck-fri skjorta. Men, när du upptäcker att du absolut måste ha den skjorta strukna nu att bära ikväll, det finns ingen tid att skicka en skjorta ut som skall tvättas, måste du veta hur man gör det själv.

Steg

Hur att stryka en skjorta. Börja med ett nytvättat skjorta.
Hur att stryka en skjorta. Börja med ett nytvättat skjorta.
 1. 1
  Börja med ett nytvättat skjorta. När din skjorta kommer ut ur torken, skaka ut, jämna till det med händerna och hänga den på en skjorta galge. Button den översta knappen.
 2. 2
  Låt din järn för att nå rätt temperatur. En skjorta som är skrynkelfri tar en svalare inställning än den varma inställningen för bomull. Var noga med att inte bränna tröjan. Se tillverkarens inställningar.
 3. 3
  Spreja hängande skjorta med dimensionering eller spray stärkelse (tillval) och ta sedan bort skjortan från galgen. Knäpp upp knappen.
 4. 4
  Lägg kragen ut platt på strykbrädan och tryck. Järn från punkterna i kragen inåt till bak i nacken. Gör undersidan av kragen samt.
 5. 5
  Tryck på oket och axlar. Placera din strykbräda innanför skjortan och in i armen. Om din strykbräda inte har en liten styrelse för att infoga i ärmarna, sedan lägga hylsan ovanpå strykbräda, båda sidor tillsammans platta, och järn. Vänd tröjan att stryka baksidan. Flytta för motsatt axel. Vrid sedan skjortan, och göra baksidan av oket och axlar
 6. 6
  För en långärmad tröja, trycker manschetterna kommande, liknande kragen instruktioner. Vänd tröjan för att trycka den andra sidan.
 7. 7
  Lay ena ärmen ut platt på strykbrädan. Justera hylsan efter bottensömmen som guide. Tryck försiktigt, flytta båda lager av tyg platt som järn glider över framsidan av ärmen. Upprepa för den andra ärmen. Vänd tröjan för att göra den andra sidan av ärmen.
 8. 8
  Placera kroppen i skjortan på den fyrkantiga änden av din strykbräda, knapphål panel först. Tryck från botten svansen fortskrider uppåt till kragen. Låt inte veck eller veck för att trycka in i tyget. Vänd tröjan att stryka insidan av kroppen för skjortan också.
 9. 9
  Flytta skjortan positionen till nästa karosspanel, hälften av ryggen. Tryck från svansen framåt uppåt till kragen.
 10. 10
  Flytta skjortan positionen till nästa kropp panel, den andra halvan av ryggen. Tryck som förut.
 11. 11
  Flytta shirt ställning till den sista kroppen panelen, andra halvan av den främre, knappen panelen. Tryck som förut.
 12. 12
  Återgå pressande skjorta till hängare, knapp översta knappen och tredje knapp.

Tips

 • Du kanske vill stryka baksidan eller insidan av tyget samt utsidan. Det gör en snyggare, smidigare utseende, minus veck. Börja med att stryka undersidan, eller inuti tyget först, för att eliminera veck när du stryker utsidan.
 • Om du har ett ångstrykjärn, använd destillerat vatten köpt på någon livsmedelsbutik. Det kommer att förhindra igensättning från uppbyggnaden av mineraler.
 • För att ta reda på om järnet är varmt, sätta fingrarna i vatten, och stiletter det på strykjärnet. Om det fräser, vet du järnet är klar och varm.
 • Bomull tröjor trycka bäst och ta en varmare järn inställning.

Varningar

 • Kom ihåg att dra ditt järnet när det är färdigt, står det på toppen av kaminen svalna och förvara utom räckhåll för barn.
 • Luftfräschare är inte ett substitut för sprej dimensionering.

Saker du behöver

 • Skjorta
 • Hängare
 • Järn
 • Strykbräda
 • Destillerat vatten