Wki

Hur man lägger ättika till tvättstuga

Lägga vit destillerat ättika till tvätten är ett bra sätt att hålla din tvätt rengöra och bevara dess färger. Vit, destillerad vinäger kan även fungera som ett sköljmedel, ludd avskräckande och allergi reducering om du lägger till en tvättmaskin under en viss cykel. Läs följande tips för att lära sig de vanligaste sätten att använda vit destillerat ättika i tvätten.

Steg

Hur man lägger ättika till tvättstuga. Använd vit destillerat ättika som ett naturligt blekmedel.
Hur man lägger ättika till tvättstuga. Använd vit destillerat ättika som ett naturligt blekmedel.
 1. 1
  Använd vit destillerat ättika som ett naturligt blekmedel.
  • Tillsätt 1 1/2 dl till en sköljning för att hålla en hel vittvätt vita.
  • Om du vill återställa vithet till specifika klädesplagg, blöt enskilda objekt över natten i varmt vatten som har haft vitt, hällde destillerat ättika i den. Processen kan upprepas för särskilt svåra fläckar.
 2. 2
  Tillsätt 1/2 kopp av vit, destillerad vinäger till den sista sköljcykeln i en belastning för att fungera som en naturlig mjukmedel.
 3. 3
  Räckvidd för vit destillerat ättika för att ta bort fläckar.
  • Gnid deodorant och fläckar svett med lite vitt, destillerat ättika för att ta bort dem från kläder. Vit, destillerad vinäger kan även hjälpa till att bekämpa extrema fläckar som de från tjära.
 4. 4
  Deodorize dina kläder genom att lägga till vitt, destillerad vinäger till en tvätt i maskinen. Tillsätt 1 kopp vitt, destillerat ättika i sista sköljningen av en last för en neutralisering av dåliga lukter.
 5. 5
  Använd 1/2 kopp vitt, destillerad vinäger att tvätta nya kläder att ta bort stelhet och tillverkning kemikalier förknippade med dem.
 6. 6
  Lägg 1/4 kopp vitt, destillerat ättika i sista sköljningen av tvätt att bekämpa ludd och statisk klänga.
 7. 7
  Häll en 1/2 kopp vitt, destillerad vinäger i en tvätt för att skydda färgerna från blekning. Använda vit, destillerad vinäger med mörka tyger på detta sätt kan också skydda dem från att bli tråkig.
 8. 8
  Använd 1 kopp vitt, destillerad vinäger för varje liter vatten i tvättmaskinen för att avlägsna spår av rengöringsmedel.
  • Individer som har allergi känsliga för rengöringsmedel kan ha nytta av vitt, destillerad vinäger i tvättstugan eftersom det kan tvätta irriterande i tvättmedel bort.
 9. 9
  Rengör din tvättmaskin och rör med vitt, destillerad vinäger.
  • Kör en tom tvätt cykel genom att låta din tvättmaskin att fylla med vatten och agitera utan närvaro av kläder och tvättmedel i den. Tillsätt 1 kopp vitt, destillerad vinäger till tvättmaskinens vatten och låta tvättmaskinen att köra som vanligt. Den vita, destillerad vinäger kan hjälpa rengöra tvättmaskinens rör och slangar av tvål avskum och ansamlingar smuts.
  • Använd vit destillerat ättika så här för att rengöra maskinen, minskar kalkavlagringar, och minska förekomsten av mögel.

Tips

 • Lägg vit destillerat ättika i sista sköljningen av din tvättmaskin belastning för att bli av med en mögel lukt eller mögel på kläderna.
 • Vitt är destillerat ättika ett naturligt och miljövänligt sätt att göra tvätten. Använda vit, destillerad vinäger att göra din tvätt kan hjälpa dig att spara pengar och bevara miljön. Det är också en naturlig Deodorizer.

Varningar

 • Den överanvändning av vita, destillerad vinäger i tvättstugan kan leda till en uppdelning av kläder gjorda av naturliga fibrer. Artiklar gjorda av silke, rayon, acetat och triacetat kan vara särskilt känsliga för vit, destillerad vinäger.
 • Blanda inte vit, destillerad vinäger med blekmedel. Röken som uppstår från denna blandning kan vara farliga för din hälsa.

Saker du behöver

 • Vit, destillerad vinäger