Wki

Hur man laddar NiMH-batterier

NiMH och NiCd batterier är 2 av de mest utmanande batterierna laddas ordentligt och säkert. Dessa nickel-baserade batterier kan du inte ställa in en maximal laddningsspänning, så överladdning kan uppstå om du är omedveten om de rätta metoderna för avgiftsbeläggning för nickel-batterier. Lär dig att ladda NiMH-batterier så att du kan undvika eventuella laddning problem.

Steg

Hur man laddar NiMH-batterier. Använd ett väggfäste laddare eller laptop-adapter för att ladda batteriet över natten.
Hur man laddar NiMH-batterier. Använd ett väggfäste laddare eller laptop-adapter för att ladda batteriet över natten.
 1. 1
  Använd ett väggfäste laddare eller laptop-adapter för att ladda batteriet över natten. Laddning vid C/10 (10 procent av batteriets nominella kapacitet per timme.) Till exempel om du har en 100 mAh batteri, skulle du ladda den på 10mA under 15 timmar. Batteriet innehåller sannolikt en katalysator syre återvinning för att förhindra överladdning, men denna funktion fungerar inte om batteriet är laddat över C/10.
  • För att bevara batteriets livslängd, inte låta ett väggfäste laddare eller laptop adapter för att ladda ett NiMH-batteri för mer än 13 till 15 timmar.
 2. 2
  Använd en makt avleda paket att ladda batteriet på c / 3 0,33 för 5 timmar om du inte kan vänta de 15 timmar som krävs för övernattning metoden. Före laddning, ladda ur batteriet helt för att eliminera batteri minne. Du kan tömma batteriet genom att låta laddaren att släppa ut det på 1 volt per cell.
  • När batteriet är helt urladdat, slå på laddaren under erforderlig tid av 5 timmar.
 3. 3
  Använd en mikroprocessorstyrd batteriladdare för att ladda NiMH-batteri på 100 procent av sin kapacitet under en 0,5 timmar. Denna typ av laddare innehåller en temperatur monitor så att ventilering eller överhettning inte inträffar. Den känner också av spänning och ström och anpassar sig därefter. För att avsluta den laddande session baserad på osäkra temperaturökningar, ställa dT / dt-värdet vid 33,8-35,6 grader Fahrenheit (1 till 2 grader Celsius) per minut.

Tips

 • En mikroprocessor-baserade 9-volts transistor radio batteriladdare är ett billigt alternativ till en makt avleda paket om du föredrar det 5-timmars laddning metod som kräver en fullständig urladdning före laddning.

Varningar

 • Oavsett vilken laddning metod du använder, är det viktigt att förhindra överladdning. Använd en timer för att förhindra detta.
 • Du kan inte ladda NiMH-celler och batterier parallellt. Vissa celler eller batterier kan ta mer ström än de andra eftersom varje cell inte nödvändigtvis samma motstånd. Istället måste du ladda med en separat krets för varje sträng. Alternativt, kan du balansera kretsen med en resistor som styr strömmen så att varje cell eller batteri får samma ström.
 • NiMH och andra nickel-baserade batterier tar inte effektivt i jämförelse med andra typer av batterier. Den coulometrisk laddning effektivitet är endast 66 procent, vilket innebär att du måste sätta in 150 amp timmar för att få 100 amperetimmar ur batteriet. Effektiviteten är ännu lägre om du laddar batteriet snabbare än de vanliga 15 timmar vid C/10.

Saker du behöver

 • NiMH-batterier
 • Laddare
 • Timer