Wki

Hur att böja ledningen

Oavsett om du är ledningsdragning ett nytt hem, som ersätter gammal elektrisk konstruktion eller ens skapa en möbel mästerverk, måste du veta hur man böjer ledningen korrekt och säkert. Du kan böja ledningen att passa många vinklar och arbeta runt hörn, under eller över tak och förbi andra permanenta strukturer. Den svåraste delen av böjning ledningen är att få rätt mått och applicera precis rätt mängd tryck att göra en bra böj.

Steg

Hur att böja ledningen. Mät ledningslängd du behöver från början av längden till hörnet, mät sedan från hörnet till där ledningen kommer att sluta (vanligtvis en converter box).
Hur att böja ledningen. Mät ledningslängd du behöver från början av längden till hörnet, mät sedan från hörnet till där ledningen kommer att sluta (vanligtvis en converter box).

Förbered ledningen för bockning

 1. 1
  Mät ledningslängd du behöver från början av längden till hörnet, mät sedan från hörnet till där ledningen kommer att sluta (vanligtvis en converter box). Placera en penna märke på ledningen vid mätningen där hörnet bör vara.
 2. 2
  Beräkna mängden extra kanal du kommer att behöva göra böjen från start pilen på Bender till foten av Bender. Mängden ledningen du behöver för hörnet beror på diametern hos ledningen. En ½-tums (1,27 cm) röret kräver 5 inches (12,7 cm) av extra ledning, tar ¾-tums (1.905 cm) ledning 6 inches (15,24 cm) och en 1-tums (2,54 cm) ledning pipe kräver 8 inches ( 20,32 cm).
 3. 3
  Kapa ledningen till den storlek du behöver och ta bort skägg från de avskurna änden av ledningen. Använd en ledning brotsch eller kniv för att skrapa kanterna för att bli av med alla fragment, eller grader.

Böj ledningen med Bender

 1. 1
  Arbeta med en Bender, som är en väsentlig någon ledning böjning projekt. Verktyget ska passa rätt storlek ledningsröret som du behöver använda. Innan du börjar bockningsprocessen, hitta några instruktioner om ledningen Bender som kan beskriva hur mycket ledningen bör förbli förbi kröken till slutet av böjning skon. Om det inte finns några instruktioner på Bender, följa de normer (som anges ovan) för storlek ledningen du använder.
 2. 2
  Kabelrörets i Bender lämnar lämplig mängd förbi pilen på böjning skon. Ställ ledningen på en nivå, fast mark och placera din fot stadigt på toppen av foten av Bender. Den övre delen av röret ska komma igenom Bender, så foten ska kunna stadig det liksom.
 3. 3
  Dra bender handtaget mot dig för att skapa böjen. Använd en fast och stadig rörelse för att undvika veck eller pressningar i ledningen. Se till att din fot och hand förblir säkert på Bender, en liten slip i ledningen kan orsaka en off-centrerad böj, och du kommer att behöva börja om med en ny bit av ledningen.
 4. 4
  Böj tills Bender når 90-graders märke eller annan önskad hörnvinkel. De flesta Benders inkluderar varumärkena för 15, 30 och 60 grader också.
 5. 5
  Kontrollera att din böjen är rätt vinkel genom att antingen hålla upp på väggen eller att använda en nivå som hålls tätt mot framsidan av röret. Du kan också hålla den på en yta du vet är nivån för att kolla upp det.

Saker du behöver

 • Conduit Bender (dessa kommer i olika storlekar beroende på diametern på ledningen)
 • Måttband
 • Röravskärare