Wki

Hur man identifierar en drottning myra

Ant infestationer är alltid ett potentiellt problem för alla husägare. Även om myrorna är en tam och ofarlig sort, kan bara det faktum att myror invaderar ett hem vara irriterande-eller ännu värre, pinsamt. När ett hus är invaderas av myror, betyder det att en myra koloni har gjort en etablering i eller runt platsen för huset. Myrkolonier kan inte överleva utan en drottning myra, eftersom myrdrottningen är individen som är ansvarig för reproduktion. Utan drottning myra, kan en koloni sustain inte själv. Om du vill utrota en ant problem, måste du attackera roten av problemet och lära sig att identifiera en drottning myra från en vanlig myra.

Steg

Hur man identifierar en drottning myra. Jämför myran till andra myror i sin koloni, notera huruvida denna myra är större än de andra.
Hur man identifierar en drottning myra. Jämför myran till andra myror i sin koloni, notera huruvida denna myra är större än de andra.
 1. 1
  Jämför myran till andra myror i sin koloni, notera huruvida denna myra är större än de andra. I många fall är det rätt att säga att myrdrottningen blir större än de andra myrorna i en koloni. Leafcutter myror i synnerhet har queen myror som är tiotals gånger större än den vanliga arbetaren. Dock kommer vissa exotiska myra arter har queen myror som är i samma storlek som arbetstagare myror. Ibland är de ännu mindre.
 2. 2
  Leta efter vingar på myran. Mest drottning myror föds med vingar vid tillämpningen av parning och spridning av arbetstagare myror till andra platser. Allmänningarbetaren myror sällan kommer att ha vingar, så om du hittar en myra med vingar, det finns en god chans att det är en drottning av en koloni. Men tänk på att queens småningom fäller sina vingar, så en myra utan vingar kan fortfarande vara en drottning.
  • Också hålla i minnet att även om sällsynta, kommer vissa arter av myror inte har bevingade drottning myror.
 3. 3
  Undersök storlek myra bröstkorgen och jämföra det med andra myror i kolonin. Eftersom drottningar föds med vingar och förmågan att flyga, kommer drottningens thorax har en annan struktur än en vanlig arbetare myra. En bra tumregel är att myrdrottningen bröstkorg är ofta mycket större än arbetstagaren myra bröstkorgen.
  • Denna metod fungerar endast när särskild art av myra har bevingade drottning myror. Om arten inte har en bevingad myrdrottningen kommer thorax inte måste stödja flygning, så det kanske inte har en annan struktur än den vanliga arbetaren.

Tips

 • I vissa arter av myror, kommer de manliga myror har vingar. På grund av detta, kan de ibland förväxlas för drottning myror. Men manliga myror har en smalare form ser mer ut som en geting än en myra. I synnerhet har de mindre huvuden med mer uppsvällda ögon.
 • Ring in en specialist. Om du verkligen vill identifiera drottning myra i en myra koloni med absolut säkerhet, kommer du att behöva kalla in någon som vet en hel del om de myror som bor i ditt område. Även generella tumregler kan vara till hjälp, är det enda sättet att garantera att identifieringen av en drottning myra att veta exakt vad en drottning myra i ditt specifika kolonin ser ut.
 • Vissa arter av myror, särskilt rovgiriga myror, kommer inte ens drottning myror. Till exempel har de Dinoponera arter av ant inte en typ av myra som kan anges som en drottning.