Wki

Hur man gör en livsmiljö för en larv

Så du hittade en liten larv och du vill behålla det tills det förvandlas till en fjäril eller en fjäril. Men vänta, du behöver en livsmiljö för den först! Här är hur man gör en.

Steg

Hur man gör en livsmiljö för en larv. Köp en burk eller ett litet djur resor bärare.
Hur man gör en livsmiljö för en larv. Köp en burk eller ett litet djur resor bärare.
 1. 1
  Köp en burk eller ett litet djur resor bärare. Resor bärare säljs för cirka fem dollar på de flesta återförsäljare. Med en burk, ta bort locket och byt ut den mot en mycket tunn t-shirt material och sedan linda ett gummiband runt den för att säkra den på läppen. Standardinställningen metallock med hål orsakar dålig ventilation. En resa bärare är att föredra eftersom det ger mer utrymme, kan dekoreras lättare, ger bättre ventilation, och gör det dykt fjärilen eller mal mer utrymme att sträcka ut sina vingar.
 2. 2
  Välj en plats för din livsmiljö. Det bör vara i ett luftkonditionerat rum (såvida du övervintrande Caterpillar) ur solljuset. Det bör också vara fri från risken att vältas.
 3. 3
  Om du vet vilken typ av larv du har, och du vet att det är inte den typen som pupates tunnelbanan, kan du fylla botten av livsmiljön med nästan vilket material som helst. Tidning, pappershanddukar, eller kompost är alla alternativ, men du kan gå med bakgård smuts om du vill. Akvarium stenar från djuraffären ser trevligt. Om du inte vet vilken typ av larv du har, är det säkert att fylla botten med bakgård smuts eller jord från en plantskola.
 4. 4
  Lägg pinnar, stenar eller andra bekvämligheter. Du kommer att behöva minst en kvist för larv att förpuppas på. Du kan också lägga bomullstussar för larv att koppla på eller ens göra en hängmatta med lite tyg och en kvist. Var kreativ med din inredning!
 5. 5
  Lägg larven i livsmiljön, tillsammans med sina värdväxter.
  1. Caterpillars kommer inte bara äta någon form av blad. De flesta kräver en viss typ av blad, och vissa är helt enkelt kräsen. Monarch larver kommer inte äta någonting utanför milkweed familjen. Om du inte vet värdväxt din caterpillar, prova växter som din larv var på eller i närheten när du fick det. Om det inte fungerar, bara fortsätta att försöka. När din larv finner man den gillar, fortsätt mata den med det.
 6. 6
  Byt växter med några dagar för att vara säker på att de förblir friska.
 7. 7
  Använd en torr, ren pensel för att ta bort avföring från larver livsmiljö dagligen.

Tips

 • Var noga med att ge mycket färska blad till din caterpillar, som fuktiga bladen är larvens enda vattenkälla.
 • Försök att identifiera din larv nätet. Några okända uppgifter kan vara avgörande för välbefinnandet hos ditt larv.

Varningar

 • Ge inte din larv en "damm" att dricka ur. Det kan göra livsmiljön ser ganska, men det kan lätt drunkna din Caterpillar och får göra livsmiljön blir för fuktigt.
 • Om din larv inte äter något du ger det inom några dagar, är det bäst att släppa tillbaka den där du hittade den.