Wki

Hur man håller en älsklings-bönsyrsa utan en bur


Om du vill ha en lätt-till-hålla husdjur, som inte behöver någon uppmärksamhet, en bönsyrsa - eller annan insekt - kommer att vara perfekt. Men tror du saknar utrymme att sätta en stor tank / container? Denna artikel kommer att visa dig hur man har ett husdjur bönsyrsa, utan att hålla den i en bur.

Steg

Hur man håller en älsklings-bönsyrsa utan en bur. Få en liten planta (akta oss för butiken köpte växter besprutas med bekämpningsmedel).
Hur man håller en älsklings-bönsyrsa utan en bur. Få en liten planta (akta oss för butiken köpte växter besprutas med bekämpningsmedel).
 1. 1
  Hitta din bönsyrsa. En nymf (bebis mantis) är bäst, eftersom det kommer att hålla dig tills den är fullvuxen. Vissa arter av Mantis är mycket väl kamouflerade, medan andra kan vara ganska lätt att upptäcka. Titta i områden där det finns en hel del växtlighet, eller massor av andra insekter. Tänk på att Mantis är köttätande, och kommer att ligga på nästan något mindre än det, de äter inte växter.
 2. 2
  Få en liten planta (akta oss för butiken köpte växter besprutas med bekämpningsmedel). Praying Mantis gå igenom en fas som kallas en Molt, där de ömsar skinn och växer dramatiskt i storlek. Under detta skede måste de hänga upp och ner från en växt.
 3. 3
  Sätt din anläggning, tillsammans med din mantis, i din trädgård (om du har någon), eller i ett begränsat utrymme. Som en bugg container eller något litet med hål.
 4. 4
  Hitta mat. Det är meningslöst att gå till en djuraffär för att köpa mat, som du kan hitta allt det behöver nästan var som helst. Leta efter något mindre än mantis. Flugor, syrsor, gräshoppor, bin, getingar, fjärilar, malar, etc. gör allt en tillräckligt bra måltid för en Mantis. Om du matar din Mantis tillräckligt med mat, förmodligen inte kommer att springa iväg. Lek inte med det med fingrarna i luften, annars kommer det att hoppa av och fly. Om det är svalt, då det kan försöka fly. Så länge man vet att det finns gott om mat där du håller det, så kommer det att stanna.
 5. 5
  Spraya din bönsyrsa med vatten varje dag, att ge sin atmosfär viss fuktighet, och så den kan dricka.

Tips

 • När en Mantis når vuxen ålder, kommer det att ha vingar, och förmågan att flyga. Det kommer förmodligen att flyga iväg för att leta efter en partner, eller du kan kanske finna en lämplig behållare.
 • Om du kan, hitta en hane och en hona. De kan särskiljas med antalet segment på bakkroppen. En kvinnlig kommer att ha 6, och en hane kommer att ha 7 eller 8. När de båda fullvuxna, introducera dem till varandra. Om du tror att de kommer att para sig, se till att du matar honan allt hon kan äta, som hon kan äta sin kompis efter (eller under) sammanpassningsprocessen. Sen när honan lägger sina ägg, hålla dem. Sedan kan du upprepa processen.
 • Om du bor på en plats (som England) där Praying Mantis inte lever i det vilda, kan du hitta platser på nätet där du kan köpa Mantis ', eller en bra djuraffär kan sälja ägg fall.
 • Det kan vara möjligt att "manuell matning" din mantis! Försök att gå en dag eller så (inte mer!) Utan besprutning sidorna av sin tank, sedan ta mantis ut och hålla den på handen / fingret. Se till att det är fast, och sedan sakta höja en normalstor sked (plast är bättre, bara för att det är lättare och omkring lättare att hantera) en centimeter ifrån sitt ansikte. Det kan ta en stund, eller ens några separata möten, men det är mycket troligt att mantis kommer att ta del av din erbjuds drink! (Obs: Försök inte att göra detta med sin mat - vatten endast Ovanpå riskera fingret få misstas för vad insekt är tänkt att vara lunch, kan mantis också förlora sin förmåga att hitta mat för sig själv!.)
 • Till skillnad från andra buggy vänner, Mantis 'allmänhet inte gillar en stor mängd lummiga inredningen i deras terrarium. Generellt är en pinne / kvist bäst. En mantis har ofta en svår tid att hitta sina måltider om det finns löv som sitter överallt.
 • En bönsyrsa endast kommer att leva i ungefär ett år, så förväntar sig en relativt kort livslängd.
 • Praying Mantis inte bita! Om du irritera det, kanske du tror att det biter dig, men det är bara en känsla av sina taggiga ben.

Varningar

 • Var försiktig när du anger det utrymme där du håller din Mantis, eftersom du inte vill trampa på den.
 • Rör inte bugg för mycket eller det kan bli sjuk.
 • Se till att du känner till lagar i ditt land om Praying Mantis. Det är olagligt att röra eller störa dem i vissa områden.
 • Ge det inte för mycket mat eller det kan bli sjuk
 • Se till att det känns bekvämt.
 • Om du håller det på en kvist och blad från trädet, se till att du ger den färska blad varje dag eftersom den behöver fukt.