Wki

Hur man handskas med graviditet obehag

Bära en växande barnet i livmodern kan leda till en anstormning av obekväma fysiska smärta och irritation. Att veta hur man lindra många av dessa smärtor kan göra denna del av graviditeten processen mindre av en börda, och bidra till att göra din graviditet så framgångsrik som möjligt.

Steg

Hur man handskas med graviditet obehag. Lär dig att kontrollera och eliminera.
Hur man handskas med graviditet obehag. Lär dig att kontrollera och eliminera.
 1. 1
  Lär dig att kontrollera och eliminera. Graviditetsillamående kan vara en svår aspekt av graviditeten, eftersom den tillhörande illamående och kräkningar är både oförutsägbar och obehaglig. Däremot kan lära sig om olika sätt att kontrollera det hjälpa gravida kvinnor att bättre hantera graviditetsillamående för en mer bekväm graviditet.
  • Försök att äta mindre, mer frekventa snacks.
  • Undvik överallt där det finns extrema lukter, såsom slaktare, parfym disk, fiskmarknaden, ett rökigt rum, mögliga områden etc.
  • Håll hälsosamma tilltugg med dig hela tiden. En liten påse med kex är lätt att bära i handväskan, och många kvinnor tycker att de är till hjälp för att minimera illamående.
  • Vissa kvinnor tycker att det är bäst att äta en bit rostat bröd eller liknande intetsägande objekt innan att komma ur sängen på morgonen. Att hålla en låda med saltines eller andra intetsägande musikanter från din säng kan vara ett enkelt sätt för dig att ha en lugnande bit innan du stigit upp.
  • Undvik förädlade livsmedel och hålla sig till friska källor av mat (protein, komplexa kolhydrater, massor av gröna och lummiga planteras).
  • Gå till sängs tidigare, undvika stress.
  • Ingefära, citron och lavendel kan hjälpa, i te, aromaterapi eller ätliga former.
 2. 2
  Försök att lindra förstoppning i samband med graviditet. Som ett resultat av de fysiologiska förändringar i samband med det växande barnet, många kvinna lider av förstoppning under graviditeten. Denna förstoppning kan kontrolleras bättre genom att konsumera vissa livsmedel och dryck och utföra övningar som kan hjälpa.
  • En annan fråga du kan hitta dig själv att behöva ta itu med är att ständigt vilja att urinera. Detta kan leda till tidigare-än-önskad sömnavbrott! Om du upplever detta obehag, hittar du det oftast i kraft under de första 13 veckorna eller så av graviditeten och sedan igen i tredje trimestern. Inte torkar inte själv men, i stället dricka mycket under dagen men mindre på kvällarna för att försöka lindra många toalett resor under natten. Då igen, det är en form av träning för vad som komma skall.
   • Om du upplever sveda eller stickningar när man kissar, tala med din läkare, du kan ha en urinvägsinfektion.
 3. 3
  Minska trötthet under graviditeten. Trötthet är ett vanligt problem för många gravida kvinnor. Genom att lära sig att kontrollera din sömn schema, kan du hantera bättre din trötthet under dagen.
  • Lär dig att älska tupplurar. Nap när du är hemma, i helgen, under en lunchrast. Återigen, detta är mer träning för vad som komma skall! Också få andra att hjälpa till mer med hushållsarbete, något lyft / flytta / flytta tunga föremål, matinköp etc. På jobbet, be om minskat resande eller ändrade uppgifter om du känner dig för trött som följd. Undvik att gå ut på nätterna, eftersom detta kan öka din trötthet, träffa vänner och familj på helgerna eller för lunch i stället. Om du redan är en mamma, tupplur när barnen gör.
 4. 4
  Hantera ditt ryggsmärtor under graviditeten. Gravida kvinnor drabbas ofta av ryggsmärtor på grund av den fysiska påfrestningen av att bära ett barn, men det finns åtgärder som hjälper bättre kontrollera obehag.
  • Undvik stående eller sittande under långa tidsperioder. Om detta kräver förändringar i din rutin, så se till att de förändringar som sker.
  • Bära platta skor som har utmärkt stöd. Besök en sko klinik om du inte vet vad ett bra stöd i en sko handlar om.
  • Om du måste lyfta saker, alltid böja från knäna.
  • Vrid inte eller rycker runt, speciellt inte plötsligt.
  • Få någon annan att sätta andra barn i baksätet bil begränsningar.
  • Använd varmt (inte hett) bad för att lindra ryggvärk.
  • Använd varma värme förpackningar eller varma varmvattenflaskor för att lindra ryggvärk.
  • Tala med din läkare om ingenting hjälper dig.
 5. 5
  Ta emot en massage från din vän eller partner. Massage tekniker inriktade mot gravida kvinnor kan lindra smärta, och är lätta att lära ut till en vän.
 6. 6
  Förhindra hemorrojder under graviditeten. Lär dig att upprätthålla ett schema för att gå på toaletten för att eliminera hemorrojder i samband med graviditet.
 7. 7
  Lär dig att hantera din runda ligament smärta. Sjukgymnastik, yoga och rytmiska kroppsrörelser kan alla hjälpa gravida kvinnor att övervinna smärta i samband med den runda ligament under graviditeten.
 8. 8
  Ta säkerhetsföreskrifter när du är sjuk. Om du får feber när du är gravid, lära sig hur man på ett säkert sätt för att förhindra att sätta dig själv och ditt barn i riskzonen.
  • Fråga din läkare för säkra läkemedel. Vissa mediciner som du skulle överväga säker när inte gravid kan vara skadligt för det växande fostret, så kontrollera alltid innan du tar något.

Tips

 • Lägg en extra kudde eller två till din säng för att hjälpa sova. När du blir större, kan storleken på din mage område gör sova mer obekväm. Positionering kuddar för att hjälpa stötta upp magen och stödja din nedre ryggen kan minska en del av obehag och även hålla dig väl avvägd. Om din partner eller make flyttar en hel del, kan detta lindra också risken för misstag stötte under natten. Låt inte kudden förvandlas till en barriär mellan din kärlek men!
 • Svullnad under graviditeten kan vara en stor källa till obehag. Känd som ödem medicinskt, kan detta påverka dina fötter, fingrar, ben och vrister. Ofta bröllop och förlovningsringar måste avlägsnas för en del av graviditeten, för att rymma för svullna fingrar. Detta händer eftersom kroppen behåller vätska under graviditeten. Försök att sitta ner och lyfta benen högre än 90 grader eller ligga ner helt men stöder din rygg med en kudde att luta ryggen. Använd skor som passar, undvik åtsittande kläder av något slag, sänka eller skära ut ditt saltintag och drick mycket vatten.
 • Ömma bröst är en vanlig källa till obehag med graviditet. Lyckligtvis stannar här nere för de flesta kvinnor efter den första trimestern. En av de bästa sakerna du kan göra är att gå och få din bh kontrolleras så att den passar ordentligt. Det är troligt att du kommer att behöva öka mätningen med minst en storlek. Hålla får kontrolleras under hela graviditeten, eftersom brösten fortsätter att öka i storlek. Leta efter en bh med breda axelband, ett brett stödjande band av tyg under brösten och gjorda mestadels av bomull. Om bröstsmärtor inte förbättras med en förändring i behå och acceptans av något obehag, tala med din läkare.
 • Håll träna så mycket som du har möjlighet att göra det, på inrådan av din behandlande sjukvårdspersonal. Hålla sig i form är ett viktigt sätt att avvärja många obehag upplevs under graviditeten.
 • Humörsvängningar är vanliga för många gravida kvinnor och de kan vara en källa till obehag. Först upp, de är normala! Du kommer antagligen att känna sig ledsen, touchier, mer upprymd, mer upphetsad, moodier, mer orolig, mer irriterad, gladare än vanligt, etc. under graviditeten än du skulle känna när inte gravid. Teariness är ganska mycket en förväntad situation nu och då. Detta är en mycket emotionell tid av förändring, så var snäll mot dig själv, vila mycket och kom ihåg att varje gång kommer att passera. Att prata med andra är ett bra sätt genom några av de överdrifter av känslor. Uppenbarligen behöver inte tillgripa alkohol, koffein eller droger, vänner och familj är din bästa källa till tröst.

Varningar

 • Tester gjorda under hela graviditeten kan vara en källa till obehag för många gravida kvinnor. Det kan vara den position du har att anta, den långa väntetiden, temperaturen i test rummet, smaken av sockerlag (mycket söt!) För diabetes testet, någon sondering med instrument eller nålar, etc. Fråga alltid ifrågasätter att hålla sig informerad och låt din vårdare veta om du är obekväm, generad eller har ont. Alltid söka trygghet.
 • Obehag som verkar onormalt, outhärdlig, udda eller smärtsamt för längre perioder är en signal för att se din läkare eller barnmorska snabbt.
 • Om du har kräkts mycket, dricka mycket vatten för att rehydrate. Var noga med att tala med din läkare eller CNM.
 • Fråga alltid din läkare om råd skräddarsydd för dina behov.