Wki

Hur man gör en tropisk stil trädgård

Tropiska trädgårdar har länge setts som en romantisk och exotisk plats och i många delar av världen kan tillföra värde till ett hem både i glädje utan också i kreativa och fastighetsvärde.

Tropisk stil trädgårdar är lyckligtvis inte alltid är hög underhåll och de kan vara mycket låg omsorg om du planerar trädgården i förväg, som om du inte kan odla dem utanför, de kan lätt odlas inomhus eller i växthus.

Om du har varit på semester i Sydostasien, norra Australien, Karibien, Stillahavsområdet nationer, Centraleuropa eller Ekvatorialafrika och ville återskapa några av de tropiska växter utanför ett tropiskt eller subtropiskt område, det finns ett sätt att åstadkomma något liknande där du kan njuta av dina minnen och erfarenheter, eller njuta av skönheten och lugnet i dessa trädgårdar.

Steg

Hur man gör en tropisk stil trädgård. Ta reda på din lokala klimatet.
Hur man gör en tropisk stil trädgård. Ta reda på din lokala klimatet.
 1. 1
  Ta reda på din lokala klimatet. Många varma klimat, kan även torra och ofruktbara klimat växer tropiska sorter, men du måste välja rätt typ som vissa är för törstig för att slösa vatten på om du är i en torka-utsatt område.
  Generellt sett föredrar tropicals varmt (företrädesvis 30C / 86F) samt ett fuktigt klimat, som för optimal tillväxt är ganska konsekvent under hela året. Men de kan frodas i alla varma klimat men mindre än ideala förhållanden kommer att resultera i mindre eller långsammare tillväxt och färre blommor. Vissa tropiska och subtropiska växter överlever även på platser med milda frosten och det finns många tropiska tittar exemplar arter som kan överleva i syfte att skapa en tropisk känsla. Om du har svår frost, eller långa men milda vintrar och korta varma årstiden, då växer dem inomhus är det rekommenderade sättet att gå.
  Helst härdade tropicals som full sol, ömtåliga tropicals såsom ormbunkar, orkidéer föredrar etc filtrerat ljus, men kan vara mer noga med omgivningstemperatur. En bra lösning är att plantera fintvätt i krukor och sedan potten planterade i marken och dolde med kompostmaterial. Sedan när den svala säsongen anländer, kan hela potten lyftas upp och flyttas inomhus eller till en mer tolerant område.
 2. 2
  Ta reda på din jordart och bygga din jord upp för att passa. Tropiska växter som goda jordar som dränerar lätt.
  Sand och tung lera kan förbättras med kompost, tunga kompostmaterial skikt (ca 15cm eller 6 inches tjock) och andra jordförbättringsmedel. Tropiska trädgårdar kan se utmärkt eller spretig, så jorden är en viktig utgångspunkt platsen för att garantera din trädgård kommer att trivas.
  Ironiskt nog, en hel del regnskog infödingar överleva på mycket svaga jordar med grunt rotlagret, men detta är ofta eftersom jorden har utarmats av de större arterna som tar en hel del av näringsämnena. Helst någon jord som används för tropicals och de flesta subtropicals föredrar fridränerande, gör många regnskogsarter inte gillar "våta fötter" eller deras rotzonen mättade under en längre tid eftersom det är den främsta miljö för växande mögel och svamp patogener till växterna. Vissa arter föredrar grova kompost-som jord, som orkidéer och bromeliads, men de flesta kommer att göra bra i alla fridränerande jord, gärna med lite organiskt material.
  Många arter i regnskogen miljöer förlitar sig därför på insekter och mikrobiell aktivitet för att bryta ner löv och annat avfall, samt spillning djur. Det är också därför regnskogar kämpar för att regenerera efter clearing och erosion.
  Som i torra områden, är mängden tillgängligt vatten låg, eller avdunstar snabbt. Således, tillämpa en kväverik organisk gödningsmedel och sedan kompostmaterial tungt (ett lager ca 15cm / 6 "eller en halv fot tjock) och vatten väl. Efter 2 eller 3 veckor med tillräcklig vattning (kompost lagret kommer att minska avdunstningen, men kommer att gynna med extra tung vattning en gång i veckan), kommer gödseln börjar brytas ned i marken förbättra mikrobiella och markekologi och den är redo för plantering.
  Det rekommenderas att tillämpa färsk kompost årligen, eller tills plantorna är stora nog att skapa sitt eget kompostmaterial skikt.
 3. 3
  Planera din trädgård layout, samt funktionalitet och praktiskhet. En fin gräsyta är vanligt i hotellets trädgårdar, men i öknen zoner kan vara omöjligt att hålla vid liv, eller vara en etisk huvudvärk med begränsade vattenresurser på gräs. Alternativa alternativ skulle vara att skugga området och tillämpa en röd / ockra grus område att sätta en stol och bord och satt på, eller installera konstgräs som kvaliteten på konstgräs är vida bättre sedan dess tidiga dagar.
  Helst bör du fundera på dina ambitioner - är trädgården helt enkelt för estetisk njutning, eller för avkoppling, för barn och husdjur familjen att spela in eller för stil skäl?
  Jaga runt i böcker och på nätet bilder, som på nätet är en stor och rik resurs av fantastiska exempel som du kan kopiera, eller använda som inspiration med hjälp av lokala eller liknande anläggningar som kommer att klara sig i ditt klimat.
 4. 4
  För varma, torra klimat, se till att det finns någon etablerad skugga täcker först. Detta uppnås bäst genom att plantera torka bevis träd som Australiens inhemska frangipani, tipuana, jakaranda, poinsiana, carob, Desert Palms (t.ex. datum eller Kanarieöarna dadelpalmer - många av de bästa som kommer från Nordafrika eller öknen regioner i Europas, dessa kan ha törnen eller ryggar dock, så välj lämpligt), och så vidare.
  Se till att du väljer klokt men som några av de växter mest toleranta av dina förhållanden tenderar att vara invasiva arter ditt hemland eller provins har förbjudit eller föredrar du att undvika. Kommunal, samt plantskolor kan ofta rekommendera lämpliga växter för dig i din stil.
  Få skuggan etablerad innan du köper andra växter eftersom de vanligtvis inte kommer att leva mycket bra utan skydd, eller växer dåligt under de första åren som hårda solen kan bleka eller bränna dem.
 5. 5
  När skuggan locket är etablerad, överväga vissa understorey arter. Dessa tenderar att vara stjärnorna i showen. Vissa öken tropiska växter lämpliga för användning som buskar är: kottepalmer, agave, lin, kaktusar och suckulenter, frangipani, yucca, kängurutassar och palmer kål. Vissa cordyline, hibiskus, ormbunkar, orkidéer och bromeliad arter är mycket torka bevis också. Strelitzia arter, speciellt var. Nicolai (som kan växa sig ganska stora och tall) är ganska tål torka. Vinca arter kan vara ett bra lågt växande gräns som rivaler de tropiska Impatiens.
  Hängande trädgårdar kan fungera mycket bra i ett ökenklimat, förutsatt att de är tillräckligt beläget med fylld med fuktbevarande material som kristaller vatten gel eller organiskt material. Det är bäst att lokalisera dessa ur full sol och vind som kan torka ut dem.
 6. 6
  I ett blåsigt klimat, antingen varmt och torrt eller tempererade, installera häckar eller andra väggar och skärmar för att minska effekterna av en stark vind. Du kan använda levande skärmar såsom bambu, lillipilli, säkring bouganvillea eller hibsicus som kommer att lägga till trädgården.
  Växter som kan vinden skadade såsom bananer arter är bäst undvikas eftersom även med skydd som de aldrig kommer att växa bra eller ser optimalt.
  Det är fortfarande viktigt att se till att det finns en viss luftrörelse, som växter behöver luftrörelse för att växa lövträ (ett vanligt problem i växthus att grenarna är strukturellt svagare och mer benägna att skada), såväl som luftrörelser är nödvändigt att minska mögel, mögel och skadedjursangrepp. Vissa epiphyte arter, såsom ananasväxter, kräver luftcirkulation för att hålla sina ekologier friska.
 7. 7
  Engagera strategier för ett kallare klimat. Tjocka, täta planteringar kommer att skydda arter från kylning vindar och frost, ungefär som pingviner bildar täta grupper för att skydda sig mot kylan. Många palmer står också lätta frost och ormbunkar träd och bambu är ett annat bra val.
  Mindre understorey alternativ som är kallt hardy med milda frosten är några av ingefära familj, kommer canna liljor, Arum Lillies, ormbunkar, cordyline australis sorter och flera arter palmer tål också lätta frost. Större hibiskus sorter kommer lätt överleva lätt frost och är användbara skärmar.
  Mulch tungt, kommer som tjocka komposttäckning skikt minska sannolikheten för frost nå rötterna som kommer att döda växterna. Du kan också svepa skum, Bubblewrap eller annan plastic padding runt ömtåliga eller sentimentalt värdefulla arter för att skydda dem över natten om du inte kan flytta dem.
  I områden med kraftig eller förlängd frost, en vinterträdgård eller varm-hus är den enda vägen att gå för tropiska växter, så få arter tolererar kylan för länge.
  För kalla klimat, gå på blad färg och struktur, eftersom de flesta tropiska växter kräver värme och fuktighet för att blomma så att du inte kan få denna extra fördel. Hortensia, magnolia och kamelia kan smälta in mycket väl, men om du lägger dolomit kalk till jorden för hortensior du kan få dem att blomma i rosa som kommer att skapa en varmare känsla.
 8. 8
  Titta på införliva levande skulptur i din trädgård, eller använda skulpturala växter för att få ett genomslag. På artonhundratalet viktorianska perioden trädgårdar, "stumperies" var populära tillägg till kalla områden och de är återigen gör en väckelse. En stumpery är en sammansättning av stubbar eller stockar installerade i en tät massa som ormbunkar, orkidéer, ananasväxter inklusive tillandsia och andra epifyter kan planteras för färg och skulpturala njutning.
  Bromeliads är en fantastisk art för denna applikation. De kan växa i sängar, i krukor, eller monteras i träd och väggpaneler om det inte fryser. Arten har ett upplopp av färger, former, mönster och storlekar.
  Andra arter eller idéer är att göra bouganvillea häckar eller formklippta, som kan blomma incessently och bättre med regelbunden trimning. Hibiskus är en annan art med stora, glamorösa blommor som säkrar bra. Många palm arter är utmärkta exempel såsom ett starkt silver Bismark palm eller mindre silver Saw Palmetto sorter. Vissa palmer sport rött, orange och lila färgad ny tillväxt som samtidigt bedövning kan vara svårare i de flesta klimat utanför tropikerna, men palmer har också slående stjälkar som kan vara enkel eller klumpar, färgad såsom läppstift palm (mycket kallt känslig) eller gyllene sockerrör, vilket är ganska härdig. Några små bush palmer är attraktiva som damer fingrar plam (Rhapis handflatan), som kan vara brokig.
 9. 9
  Investera i färgglada banderoller och flaggor, skulpturer (t.ex. Buddha bilder, polynesian, balinesisk eller andra typer av statyer) och vattenspel.
  Rock egenskaper är önskvärda, men du kan också köpa stenblock glasfiber konstgjorda som är billig, lätt och enkel att installera.
  Om du redan har befintliga och stor men ointressant stenar, kan du skrubba dem rena och när det är torrt, päls lätt med lim och sedan täcka dem med rött, brunt, ockra eller träkol färgad sand som skulle göra en bra kontrast. När limmet torkar berget ser ut som en som du skulle se i en tropisk miljö.
  Ljus, lyktor och facklor är också bra att lägga till karaktär och att djungel känsla.
 10. 10
  Regelbundet underhåll efter installationen skulle vara att säkerställa marktäckning nivåer hålls upp och uppdateras med ny kompost (som kan göras årligen), samt ta bort gamla ormbunksblad palm, blommorna och tillfällig beskärning för att säkerställa att den nya tillväxten är framträdande. Det är perfekt för att hålla trädgården gränsen kanter eller rena linjer upprätthålls för att skapa en formell semester-resort känsla.
  Tropiska växter som kan beskäras bör inte ske strax före eller under vintern eftersom det kan visa sig ödesdigert. Det görs bäst när det finns en lång period av varmt väder kommer för växterna att växa tillbaka.
  Palms bör inte beskäras alls, bara döda ormbunksblad bort så är det ofta bäst att hitta arter som släpper ormbunksblad naturligt - arter som cocos palm från Argentina kommer inte att släppa ormbunksblad förrän en lång tid så kan se stökigt.
  Mossa på vägar bör avlägsnas regelbundet eftersom det kan vara halt, medan rent markerade vägar göra trädgården verkar mer attraktiva.
  Om du har en gräsyta, om du klipper gamla löv och ormbunksblad, som palmolja och ormbunke, liksom gamla canna, ingefära prunings (etc) och placera dem på gräsmattan kan du klippa dem med en gräsklippare medan klippa gräset på samma gång. Med grässamlaren på, är denna samling bra att lägga till kompostbehållare, eller att begrava i kompost för att berika jorden för nästa säsong. Kontrollera att det finns inga fröställningar från växter som du inte vill att återföds ständigt i kompostmaterial.

Tips

 • Göra grunden först innan spendera några pengar, kan det vara för svårt eller dyrt att göra i ditt område, i vilket fall en infödd trädgård är bättre.
 • Undvik att blanda teman - engelsk cottage garden och tropisk stil inte alltid blandas harmoniskt.
 • Titta på bilder av hotellets trädgårdar, ibland kanske du känner en lokal anläggning som är likartad (t.ex. högt gräs typ anläggning) och använda den istället.

Saker du behöver

 • Tropiska växter lämpliga för din zon
 • Trädgårdsskötsel utrustning
 • Lämpliga gödselmedel