Wki

Hur man gör en macchiato kaffe

Caffè macchiato är italienska för "märkt" (med skum). En Caffè macchiato är en liten enkel drink av en espresso skott eller dubbla skott markeras med en touch av läckra skummande mjölk. Det är inte en latte eller en cappuccino, utan snarare en espresso "märkt" på toppen med en klick skum för att täcka espresso och skydda den från luften. Även en liten drink, kan en Macchiato vara en av de svåraste espresso-baserade drycker att dra av väl. Om du trodde ångande mjölk för en latte var tufft, tänk om. Denna dryck handlar om ett perfekt skott och perfekt skum.

Ingredienser

 • Mjölk
 • Espresso bönor

Steg

Hur man gör en macchiato kaffe. Sätt spetsen på munstycket vid ytan av mjölken.
Hur man gör en macchiato kaffe. Sätt spetsen på munstycket vid ytan av mjölken.
 1. 1
  Ånga mjölken. Ångande din mjölk för en Macchiato är ungefär samma som du skulle göra för en cappuccino. Använd en 12oz. kanna när du gör detta. Fyll upp den till basen av munstycket med mjölk. Du kommer inte att använda all mjölk, men du vill nog i kannan så att du har mer tid till ånga. Ju mer mjölk, desto längre tid tar det att få upp till 155 grader, vilket ger mer tid att leka med skummet. Minns Caffè Macchiato betyder "markerad med foam", så du vill göra en massa skum, men det är bara ett märke som du inte behöver använda en hel del för varje enskild cup.
 2. 2
  Sätt spetsen på munstycket vid ytan av mjölken. Få en bra virvlande åtgärder pågår och surfa på hålet. Detta gör att mjölk och skummet att blanda ihop. Din mjölk och skum bör inte åtskiljas förrän den hälls i koppen.
 3. 3
  Hålla på att surfa hålet tills beloppet i kannan har fördubblats. Snälla, inte överstiger 160 grader, och undvika bubblor i din skum. Knacka kannan för att få ut alla bubblor, snurra det, all that jazz.
 4. 4
  Drag en dubbel espresso skott. Om du är en skicklig barista, med en bra maskin, bör du ha ditt skott och din mjölk går samtidigt. Om din maskin inte kommer att tillåta dig att göra detta, sedan hålla kannan virvlande. Om du är osäker på hur man drar ett bra skott, slipa färska, tamp tre gånger. Lätt nog? Ett bra skott bör vara ca 21-25 sekunder, vissa säger 23-27, det beror på maskinen och bönorna. Se bara till att det är allt bra.
 5. 5
  Ge din kanna annan virvel. Om du inte får tillräckligt med skum när ångande sedan hälla ut lite av mjölken. För att göra detta, ta en sked och placera den framför på kannan medan man häller den i diskhon så att du håller skummet från att hälla ut. Ge det en annan liten spinn. Ta din espresso och håll koppen i en liten vinkel.
 6. 6
  Häll skummande mjölk från kannan till espresso, rätt in i centrum. Höj höjd av kannan när du häller att hålla hastigheten konstant. Bara häll lite av den skummade mjölken i espresso. Om du har mer mjölk än espresso då du syssla inom cappuccino.
 7. 7
  Var cool som du häller din kanna. Ge det en lätt jiggle av handleden låta vikten på kannan gör rörelsen. När du avslutar hälla föra kannan ut från kroppen. Om det görs bra, bör du sluta med en härlig hjärta.

Tips

 • Öva att dra ett bra skott och ångande mjölk.

Varningar

 • Lägg inte för mycket mjölk. Espresso ska fyllas med skum, fyllda med mjölk.
 • Tro inte att bara för att du lagt mjölk att ditt skott inte kan lida. Av alla espresso-baserade drycker, bredvid ett rakt skott, är detta en av de mest avgörande och kära att spika ett bra skott på. Du kan ha den bästa skummet i världen, men ett dåligt skott kan göra det motorolja.
 • Försök att undvika att få stora bubblor i skummet!

Saker du behöver

 • Pump eller Spak baserad Espressomaskin
 • Grinder
 • Rostfritt stål kanna
 • Liten kaffekopp