Wki

Hur man gör bananer mognar snabbare

Är dina bananer lite grönt, men du föredrar dem gula? Är du försöker och du behöver verkligen mogna bananer? Följ dessa enkla steg och du kommer att ha mogna bananer på nolltid!

Steg

Hur man gör bananer mognar snabbare. Placera de bananer du vill att mogna i en pappers-eller plastpåse med en oskalade, oklippt äpple, päron eller tomat.
Hur man gör bananer mognar snabbare. Placera de bananer du vill att mogna i en pappers-eller plastpåse med en oskalade, oklippt äpple, päron eller tomat.

Det är i påsen

 1. 1
  Bag Ditt bananer. Du kan mogna bananer på samma sätt banan distributörer gör: utsätta dem för etylengas.
 2. 2
  Placera de bananer du vill att mogna i en pappers-eller plastpåse med en oskalade, oklippt äpple, päron eller tomat. De kommer alla avger etylengas när de mognar. Instängd i påsen, kommer gasen att påskynda mognadsprocessen.
  • Låt påsen i en varm, torr plats.
 3. 3
  Följ väskan varje dag för att kontrollera förloppet. Om bananerna mogna, ta bort dem ur påsen. Om inte, lämna dem för en annan dag.
  • Det bör normalt ta ca 24 timmar att mogna på detta sätt.
 4. 4
  Njut av dina läckra, söta bananer!

Jag vill ha det nu

 1. 1
  Brand upp din ugn. Precis som etengas kommer att mogna en banan, kommer så värmer.
 2. 2
  Förvandla din ugn till dess lägsta inställningen. Detta kommer normalt att vara ca 170 ° F (77 ° C).
 3. 3
  Ordna dina underripe bananer på en matlagning blad. Inte tränger dem, vill du ha den varma luften att cirkulera.
 4. 4
  Sätta ljuset på. Timing är varierande, men det är viktigt, så att du vill hålla ett vakande öga på processen. Du vill ta ut dem efter att de har vänt en mörkare gul, men innan svarta fläckar börjar visas.
  • Om du använder bananer för ett recept som bananbröd, ta ut dem bara "efter" svarta fläckar.
 5. 5
  Ta bananerna. När de är mogna-ungefär en timme i ugnen borde göra det-placera dem i kylskåpet för att stoppa mognadsprocessen
 6. 6
  Njut av dina läckra, söta, ugn-mogna bananer!

Sakta ner

 1. 1
  Hämmar mognadsprocessen. Du behöver inte alltid vill ha dina bananer mognar snabbt. Du kanske har köpt för många, var tvungen att gå ut på stan, eller bara bestämde du inte vill äta bananer för ett par dagar. Här är hur man bromsa mognadsprocessen.
 2. 2
  Håll dem sändes ut och svalna. Precis som eten gas och värme kommer att mogna bananer, svala temperaturer och utomhus kommer retard mognar.
 3. 3
  Inte väska inte dem. Håll dem på disken eller i kylen unbagged, eller du kommer att påskynda processen med instängd etylengas
 4. 4
  Sätt dina bananer i kylskåpet. De kommer att pågå under ett par veckor på det sättet, men de blir svart. Bry dig inte om att bananerna är fina.

Tips

 • Du kan prova dessa steg med andra frukter också.

Varningar

 • Se till att de är i en torr fläck, eller mögel kan växa på dem!
 • Glöm inte dina bananer! Om du har glömt bort dem, och de är alla svarta, kan du göra en banan smoothie eller bananer bröd.

Saker du behöver

 • Bananer
 • Apple
 • Papperspåse