Wki

Hur man botar en katt av förstoppning

Vad ska du göra om din katt är förstoppad? Här är några tips för att hjälpa dig och kitty.

Steg

Hur man botar en katt av förstoppning. Se till att din katt äter en väl avrundad kost anpassad till katter.
Hur man botar en katt av förstoppning. Se till att din katt äter en väl avrundad kost anpassad till katter.

Förebyggande

 1. 1
  Se till att din katt äter en väl avrundad kost anpassad till katter. Om du är osäker på vad du ska ge din katt med korrekt, be veterinären för en diet plan. Medi Cal Fibre Response kan hjälpa när en katt är kroniskt förstoppad.
 2. 2
  Om du har en långhårig katt, trimma håret runt din katt baksidan, för att hålla håret från att trassla. Detta kommer att hålla området rent och hjälpa till att förhindra förstoppning från trassliga hår kommer in i anus.
 3. 3
  Håll en kattlåda, och underhålla den. En ren kattlådan kommer att uppmuntra din katt att använda den regelbundet, så ibland katter vägrar att använda en smutsig kattlåda, vilket kan orsaka förstoppning.

Behandling

 1. 1
  Försök mata katten lite tonfisk packade i olja.
 2. 2
  Ge ett godkänt anti-förstoppning medicinering med vegetabilisk olja. Använd en graderad pipett eller 5-10ml spruta (fråga din veterinär eller apotekare för en) och ge katten 7-10 droppar vegetabilisk olja. Du kan behöva hjälp med att använda en pipett eller spruta för att ge medicin till en katt. Först, se till att du har behandlar nära genom att ge till katten. Ge katten en fest precis innan du ger den med. Sätt katten på en midja hög yta som en säng eller räknare med sin rumpa upp mot dig och du svävar över det. Ge det massor av lugnande slag och gnuggar ansiktet. Nå över sitt huvud och med tummen och andra finger ta sin överkäken precis framför käken gångjärnet och tryck in din katts mun öppnas, det kan finnas vissa tassar som vill interagera med dina försök, så detta är ett bra ställe att ha en assistent hålla din katts axlar samtidigt. Du måste ha medicinen uppmätta och redo innan handen. Ta sprutan eller dropper i din dominanta hand och skjut den mellan din katts rygg (eller sidan) tänder, få det till bak i munnen och pressa den med ut. Omedelbart, ge katten mer godsaker, att ta hans / hennes sinne av vad som just hände. Om katten är verkligen kämpar, och svårt att kontrollera, svepa honom / henne tätt i en stor badhandduk, så att du eller en möbel inte kommer att repas.
 3. 3
  Se till att din katt har gott om tillgång till vatten. Om din katt äter bara torrfoder, försök mata några konserver att införa mer fukt i kosten.
 4. 4
  Prova några av de rättsmedel som anges nedan. Om din katt fortfarande har problem, se en veterinär.

Pumpa

 1. 1
  Mosa lite pumpa eller smör mutter squash, eller köpa lite konserverad pumpa.
 2. 2
  Lägg ett par teskedar pumpa in din katts mat att införa fiber i kosten.

Vaselin

 1. 1
  Ge din katt en halv tesked vaselin per dag medan din katt är förstoppad.

Tips

 • Laxatone kommer i ett rör och är införd i kattens mat för enkel konsumtion.
 • När ni ger flytande MED eller vegetabilisk olja till djuren, se till att du skölja dropper eller sprutan i varmt vatten och ägna dess användning till ett djur. Kassera instrumentet efter medicineringen avslutats.

Varningar

 • Lämna inte en förstoppad katt för länge innan ser veterinären - det kan vara ett tecken på något mycket allvarligare än bara en övergående släng av förstoppning.
 • Kommersiell tonfisk innehåller ofta skadliga nivåer av kvicksilver och andra gifter. Även om en enda dos kommer förmodligen orsaka någon skada till en normal katt, den kronisk njursvikt (CRF) katt aldrig bör matas tonfisk.