Wki

Hur man botar skabb

Mange är en sjukdom som drabbar hundar och orsakas av en av tre mikroskopiska kvalster: Cheyletiella, Demodex och Sarcoptes. Var och en ger en annan typ av skabb, med varje som uppvisar liknande men varierande grad av symptom Du kan bota skabb hos din hund genom att använda ett antal olika behandlingar, såsom mediciner, dips och bad.

Steg

Hur man botar skabb. Bestäm vilken typ av skabb din hund har genom att undersöka symptomen.
Hur man botar skabb. Bestäm vilken typ av skabb din hund har genom att undersöka symptomen.

Vilken typ av skabb?

 1. 1
  Bestäm vilken typ av skabb din hund har genom att undersöka symptomen. Det är bäst att få en korrekt diagnos från en veterinär innan de genomgick behandling.
  • Cheyletiella skabb är också känd som "walking mjäll," och symptomen inkluderar mjäll och klåda. Röda kvalster synliga under ett förstoringsglas kan också vara närvarande. Det är smittsam för andra hundar och människor.
  • Demodectic mange kännetecknas av gallring fläckar av hår som kan skorv över. De kan vara lokaliserad i ett område eller sprids i hela kroppen.
  • Rävskabb symptom liknar de av ett loppangrepp, och involvera överdriven bita och skrapa på huden, förtunning av håret och håravfall och öppna sår.

Härdning Cheyletiella skabb

 1. 1
  Använd ett milt hund schampo för att göra hunden mer bekväm. I de flesta fall går Cheyletiella mange ofta sin kurs utan medicinering i ca 3 veckor.
 2. 2
  Ta bort kvalster manuellt med en pincett medan din hund är i badet.

Härdning demodectic skabb

 1. 1
  Använd en antiparasitära läkemedel ordinerats av din läkare. En av de mest använda läkemedel är ivermektin.
  • Vissa hundraser, såsom Shetland Sheepdog, collie, old english sheepdog och Australian Shepherds, kan uppleva en känslighet för ivermektin. Ett alternativ för dessa raser är milbemycin, en hjärtmask förebyggande medicinering.
 2. 2
  Applicera en medicinerad dopp innehåller amitraz till hundens korta päls med en svamp. Den dopp ska inte tvättas bort och bör torka ut hundens päls.
  • Ge hunden ett bensoylperoxid bad innan dopp. Detta kommer att bidra till att öppna hårsäckarna och behandla infektionen. Det bör överlåtas på hunden i 10 minuter före sköljning.
  • Den dopp bör tillämpas var 2 veckor, men om du har en större hund, kan du ofta dubbla dosen och tillämpa det varje vecka för att öka härdningshastigheten.

Härdning rävskabb

 1. 1
  Använd en veterinär-receptbelagd medicin för att bota din hunds rävskabb. Med tanke på allvaret i denna typ av skabb, det finns flera typer av läkemedel som du kan använda.
  • Exempel på läkemedel som används för behandling av rävskabb inkluderar ivermektin, selamektin, moxidektin och Milbemycinoxim. Diskutera med din veterinär den bästa typen av medicin för din specifika hund.
 2. 2
  Använd en medicinerad dip, föregås av en anti-bakteriell eller anti-itch schampo.
  • Typer av dips inkluderar amitraz och kalk-svavel, vanligtvis ges varje vecka.
  • Doppning för rävskabb kan vara ganska arbetskrävande, och därför andra möjligheter bör undersökas.

Tips

 • Använda kosttillskott och en modifierad diet för att förbättra hälsan hos din hunds päls före, under och efter behandling för skabb. Var noga med att diskutera dessa alternativ med din läkare.

Varningar

 • Använd alltid handskar när du använder ett dopp, och inte bära alla smycken eller bra kläder. Amitraz dips kan färga båda.