Wki

Hur kan man hantera dina föräldrars skilsmässa

Så, är dina föräldrar dela? Här är några tips som hjälper dig igenom.

Steg

Hur kan man hantera dina föräldrars skilsmässa. Först förstår att inget av det som händer mellan dina föräldrar är ditt fel.
Hur kan man hantera dina föräldrars skilsmässa. Först förstår att inget av det som händer mellan dina föräldrar är ditt fel.
 1. 1
  Först förstår att inget av det som händer mellan dina föräldrar är ditt fel. Ibland, trots de bästa intentioner och ansträngningar, två människor bara inte kan få saker att fungera. Ibland fungerar inte tillräckligt hårt på det. Men, vad gör dem komma till en insikt om att det inte kan fungera, det finns inget du kunde ha gjort för att förändra situationen och du kan inte ändra sig heller.
 2. 2
  Inse att chanserna att dina föräldrar blir tillsammans igen är mycket smal.
 3. 3
  Kräv umgängesrätt. Det är mycket viktigt att växa upp med två föräldrar i ditt liv.
 4. 4
  Hitta någon att anförtro sig åt. (En nära vän, till exempel).
 5. 5
  Att prata med någon som en rådgivare kommer att hjälpa dig en hel del. Rådgivning kan ofta erbjuds på skolan.
 6. 6
  Ta tid på dagen att lugnt slappna av och rensa huvudet av negativa tankar.
 7. 7
  Om det blir våldsamma, kom inte mellan dem. Ringa polisen.
 8. 8
  Ibland kan du ventilera ut en massa negativitet genom att göra en efter skolan aktivitet. Se till att båda dina föräldrar betala för detta. Om man betalar för det, kan det orsaka argument.
 9. 9
  Kräva att du hålls uppdaterad. Även om detta är mellan dina föräldrar, detta påverkar direkt dig.
 10. 10
  Ibland kan du säga möjligheten av dem bli tillsammans med hur de berätta. Om en förälder säger att jag lämnar, och denna gång för gott!, Det finns en chans att de kommer att bli tillsammans igen, eftersom saker kan sägas i stundens hetta. Men om de lugnt sitta ner och berätta Älskling, jag och din far / mor har beslutat att dela. Vi är så ledsna, de förmodligen aldrig kommer att förändras.
 11. 11
  Ibland kan bara ha en bra gråta dig att må bättre. Inte hålla känslor buteljerat upp.
 12. 12
  Och slutligen erkänna att dina föräldrar kan hitta andra människor.

Tips

 • Om någon av dina föräldrar är kränkande, vara medveten om att detta är den första prioriteringen. Få hjälp.
 • Låt inte dig själv bli vuxen i den nya livssituationen. Ta ansvar och hjälpa din familj, men låt dem inte luta på dig för mycket.
 • Även om du är föräldrarna inte älskar varandra längre, eller man inte älskar den andra längre de fortfarande älskar dig.
 • Älska dina föräldrar oavsett vad beslut de fattar. Kom ihåg, kommer du att göra someday livsval de kanske inte gillar och kan orsaka dem lidande eller obehag samt - du kommer vill att deras förståelse och stöd då precis som de behöver din nu.
 • Tro aldrig att skilsmässan är ditt fel. Det är inte.
 • Har aldrig bli generad av en skilsmässa i din familj. Tyvärr, skilsmässor är vanligare nu än långsiktiga äktenskap så att du kan känna många barn i skolan vars föräldrar har skilt sig också.
 • Även om det är i slutändan dina föräldrars beslut, gör skilsmässan påverka dig, så att din röst ska höras. Ibland är allt dina föräldrar måste en annan person för att få dem att inse att de fortfarande är kär. Men acceptera att oavsett vad du gör eller säger dina föräldrar kan ha nått en punkt där förtroende har brutits och ingen att prata eller rådgivning kommer att åtgärda problemet. Vet att du inte är orsaken och bara för att de inte kan leva tillsammans betyder inte att de inte älskar dig. Många gånger föräldrar får faktiskt tillsammans bättre inte bor i samma hus.
 • Tro det eller ej, kommer att prata med en kurator släppa lös en massa känslor som kanske har stannat någonstans inom dig, känslor som kan ha brast ut vid en senare ålder och fick dig att göra irrationella saker.
 • Ett sätt att berätta om dina föräldrar har en chans att få tillbaka tillsammans är hur de meddelar det. Om båda föräldrarna har varit i djupa tankar i flera dagar, och båda sitta ner i vardagsrummet för att berätta att "Älskling, jag är väldigt ledsen, men jag och din mamma är splitting" eller något i stil i en mycket låg, lugn röst, troligtvis dina föräldrar aldrig kommer att förändras. Men om dina föräldrar bråkar och en av dem säger något i stil med "Jag kommer aldrig att tala till dig igen, jag lämnar för gott, den här gången" och stormar ut, du har en bättre chans att din förälder var arg när han eller hon sagt, och ilska får människor att vara extrem.
 • Uttryck dina känslor och få dem ur ditt system. Detta kan hjälpa dig att klara av skilsmässa.
 • Förstå att förmodligen någon gång i framtiden din mamma eller pappa kan gifta sig med en annan person. Förvänta dig inte för saker att gå smidigt hela tiden. Och vem vet? Kanske du faktiskt gillar din nya styvförälder! Hursomhelst, alla vet att ingen kommer att ersätta din ursprungliga förälder.
 • Var tacksam att du fortfarande har en familj. Det kan verka trasig, men alla bitar finns. Det kommer allt vara okej.

Varningar

 • Läkemedel och / eller alkohol kommer inte att hjälpa dig att hantera den här situationen. De kommer bara göra det värre. Droger är aldrig svaret.
 • Styvföräldrar kanske inte sluta kämpa lika lätt som dina naturliga föräldrar. Slagsmål mellan dem är lättare lösas genom att vänta på hjälp.
 • Ibland efter en skilsmässa när en förälder flyttar ut och ni turas om att besöka var och en av dem, kan det uppstå problem. En förälder kan ställa frågor om hur den andra föräldern gör och förväntar dig att vara en budbärare eller spion. Dessutom kan en förälder pratar dålig eller säga osanna saker om den andra föräldern. Om detta är fallet, måste du prata med dem båda om hur du känner.