Wki

Hur du lämna din man

Fattar beslutet att lämna din man är livet förändras och det finns flera faktorer att tänka på, särskilt om barn är inblandade. Under 2008 varierade den internationella skilsmässor från 21% i Italien till 57% i Spanien. De globala genomsnittliga uppskattar att över 43% av alla äktenskap slutar i skilsmässa. I ett AARP undersökning, kvinnor över 40 års ålder initiera 66% av skilsmässor. Det finns flera saker att tänka på när man väljer att lämna din man.

Steg

Hur du lämna din man. Bestäm lämna äktenskapet är vad du verkligen vill.
Hur du lämna din man. Bestäm lämna äktenskapet är vad du verkligen vill.
 1. 1
  Bestäm lämna äktenskapet är vad du verkligen vill. Tidsramen för detta varierar, och det kan ta flera år att äntligen bli bekväm att avsluta det.
 2. 2
  Håll ditt beslut för dig själv. Det kan vara svårt, men detta steg kan vara viktigt på många sätt. Lämnar ett äktenskap kan vara en instabil situation och vistas tyst kommer att ge dig tid att förbereda och etablera dig innan du faktiskt gå ut genom dörren. Säg bara ett fåtal, nära människor som stöder ditt beslut.
 3. 3
  Inrätta ett separat bankkonto. Detta är speciellt svårt för stay-at-home mammor som kanske inte har utanför inkomster, men har lite pengar sparade kommer hjälpa dig framåt på en bättre ekonomisk grund.
 4. 4
  Leta efter bostad. Om du lämnar det gemensamma hemmet, är det viktigt att hitta en ny plats att leva. I vissa fall kan tillfälligt vistas med andra människor vara till hjälp, men på lång sikt, måste du hitta en bostad du har råd.
 5. 5
  Organisera dina papper. Under hela ett äktenskap, kommer du ackumulera många viktiga dokument såsom pappersarbete som rör din inteckning, bil-och pensionssystem, bland andra. Kontrollera att du har en kopia av dessa dokument, eftersom egendomen i fråga kan vara ett problem i skilsmässa.
 6. 6
  Kontakta en skilsmässa advokat. En skilsmässa är kostsamt och tidskrävande, så du kanske vill shoppa runt för ett pris du har råd med, särskilt om du tror att det kommer att bli en utdragen process.
 7. 7
  Packa dina tillhörigheter. Du kan välja att börja med de mindre, mindre uppenbara objekt eller du kan välja att göra allt på en dag. Du måste avgöra vad det säkraste tillvägagångssättet är för din situation.
 8. 8
  Säg adjö. Du kanske redan har berättat din make du lämnar eller det kan komma som en fullständig överraskning. Även om du vet att du har gjort rätt beslut, kan detta sista steg är det svåraste känslomässigt.

Tips

 • Du kan behöva lagra dina tillhörigheter i en lagringsenhet om du tillfälligt vistas med andra. Du kan hitta lagringsutrymmen som har flexibla kurs planer och hyra löptider.
 • Om du har barn, försök att hålla saker så normala som möjligt. Göra övergången från en familj till en ensamstående förälder hushållet kan beskatta, kom ihåg att låta dina barn pratar öppet om sina känslor.

Varningar

 • Inte bo i ett inhemskt våldsam miljö. Det finns byråer i varje land som finns tillgängliga för att hjälpa kvinnor och barn tryggt lämna hotfulla situationer. Dessa organ kan också hjälpa dig att hitta arbete, bostad, och kan ge grundläggande möbler som hjälper dig att börja om.
 • Aldrig bli fysiskt våldsam med din make. De rättsliga konsekvenserna kommer inte att hjälpa dig i skilsmässa. Håll dig lugn på alla kostnader.
 • Var inte destruktiv med tillhörigheter din man. Han kan försöka få dig att betala för skadorna i skilsmässa eller tryck rättsliga anklagelser mot dig.
 • Aldrig argumentera eller slåss framför barn som kan vara i hemmet.
 • Gör inte, om möjligt, engagera sig i en annan relation till separation och skilsmässa är på god väg.