Wki

Hur Grout ett klinkergolv

Efter kakel har installerats, är nästa steg motorvägsbro mellanrummen mellan plattorna. Denna uppgift är mindre tidskrävande och arbetskrävande än att installera kakel, men du kommer fortfarande att arbeta på knä under en längre period. Så här injekteringsbruk ett klinkergolv i en enda dag.

Steg

Hur Grout ett klinkergolv. Om du åter fogning en gammal platta yta, ta bort det gamla bruket.
Hur Grout ett klinkergolv. Om du åter fogning en gammal platta yta, ta bort det gamla bruket.

Välja och blanda injekteringsbruk

 1. 1
  Om du åter fogning en gammal platta yta, ta bort det gamla bruket. Du kan ta bort den gamla motorvägsbro föreningen med ett injekteringsbruk såg eller en fogborttagningsbit i ett roterande verktyg. Se till att detta helt avlägsnas innan man fortsätter.
 2. 2
  Välj en färg på fogmassa. Färgen på bruket kommer att påverka huruvida ögat märker skönheten i de enskilda plattor, eller till det övergripande mönstret av plattorna. Lätt injekteringsbruk tenderar att accentuera de enskilda plattor genom att blanda in, blir "osynliga", medan mörka injekteringsbruk tenderar att accentuera mönstret av kakel, deras övergripande struktur på golvet.
  • Välj en färg som matchar brickan om du vill att golvet ska ha en kontinuerlig utseende. Om du installerade kakel själv och fogarna är inte helt rak, kan en matchande färg injekteringsbruk hjälpa dölja dessa brister.
  • Välj en färg på injekteringsbruk som kontrasterar kakel färg om du vill att de enskilda plattor för att sticka ut. Om du installerade plattor med oregelbunden kant, kommer en kontrasterande färg injekteringsbruk förbättra funktionen av plattan.
  • Välj en mörk färg för högtrafikerade områden. Vita eller ljusa injekteringsbruk kommer att bli svårt att hålla rent.
 3. 3
  Välj mellan slipat eller unsanded injekteringsbruk. Sanded injekteringsbruk är starkare än unsanded injekteringsbruk. Slipat injekteringsbruk behövs när fogarna är större än 1/8-tums (3-mm) bred för att lägga styrka. Unsanded injekteringsbruk är skyldig att spricka på bredare fogar.
 4. 4
  Vänta på thinset murbruk att härda. THINSet används för att sammanfoga plattorna till golvet under installationen. Den exakta torktiden varierar beroende på märke, så läs och följ THINSet förpackningen noga. Du brukar få vänta minst en dag för att injekteringsbruk ett klinkergolv.
 5. 5
  Blanda fogmassan enligt anvisningarna på förpackningen. Du vill bara att blanda så mycket som du kan använda i ungefär en halvtimme, eftersom det kommer att börja torka ut.
  • Dumpa pulvret i en stor hink och tillsätt endast 3/4 av den rekommenderade vatten, blanda ordentligt med en murslev. Efteråt, blanda i resterande 1/4 av vattnet och blanda igen. Det bör vara konsekvens av tjock smet, för mycket vatten kommer att hindra den från att hårdna ordentligt.

Tillämpa injekteringsbruk

 1. 1
  Scoop lite fogmassa på klinkergolv med en murslev. Börja i hörnet längst bort från dörren och arbeta bakåt.
 2. 2
  Sprid bruket över ett litet gemensamt. Håll ett injekteringsbruk float på en 45-graders vinkel mot golvet för att trycka på bruket i fogen. Flytta injekteringsbruk flyta på en diagonal vinkel till fogarna för en slät yta. Om du torkar parallella linjerna, kan kanten av injekteringsbruk float hamna sticka ut injekteringsbruk.
 3. 3
  Ta bort överflödig fogmassa. Golvet är full av lerig injekteringsbruk, som inte är en härlig syn. Efter applicering, vänta ca 15 till 30 minuter för injekteringsbruk i lederna att ställa. Sen börjar rengöra:
  • Fyll två hinkar med vatten.
  • Doppa en stor svamp med rundade hörn i den första vatten hink och vrid ur den.
  • Torka i en cirkelrörelse eller diagonalt till fogarna för att avlägsna överflödig fogmassa från ytan av plattorna.
  • Skölj svampen i den andra hinken och upprepa tills all injekteringsbruk avlägsnas från ytan av plattan.
  • Vänta tre timmar innan upprepa processen igen.
  • Gör ett sista pass längs fogarna med fuktig svamp för att se till att fogarna är släta.
 4. 4
  Kontrollera att injekteringsbruk färg är vad du vill. Använd en hårtork för att snabbt torka detta lilla område av injekteringsbruk, så att du ser hur färgen ser ut mot den installerade kakel. Nu är det dags att göra en ändring i sista minuten, eftersom injekteringsbruk är nästan omöjligt att ta bort när det torkat.
 5. 5
  Fortsätt med injektering om du är nöjd med färgen. Fortsätt arbeta i små områden i taget, så att du kan ta bort överskott injekteringsbruk innan den har en chans att torka. Om du har en hjälpare, kan man injekteringsbruk och den andra kan ta bort överskott.
 6. 6
  Städa upp injekteringsbruk haze när allt är torrt. Oavsett hur effektivt du rengjort den överskjutande fogmassa från plattorna, kommer du antagligen att ha en "injekteringsbruk haze" täcker dina brickor efter jobbet är gjort. Att rensa upp injekteringsbruk haze:
  • Ta en torr handduk eller användas trasa och torka vid haze tills den börjar kaka av. En gammal strumpa kommer att fungera bra: du kan bära strumpa på handen medan du skrubba.
  • Borsta upp återstoden med en kvast.
 7. 7
  Vänta tills murbruket härda innan förslutning den. Läs tillverkarens anvisningar för att avgöra hur många dagar för att vänta. För att täta injekteringsbruk:
  • Knäck fönstren för att få bra ventilation i ditt rum.
  • Häll en liten mängd tätningsmedel på injekteringsbruk och arbeta in med en svamp, med hjälp av små, cirkulära rörelser.
  • Torka av tätningsmedlet av efter ca 5 till 10 minuter, även om tiden kan variera. Kontrollera tätningsmedel etiketten för att vara säker.
  • Re-försegla injekteringsbruk varje halvår till ett år om möjligt.

Tips

 • Bär knäskydd Grout ett klinkergolv. Du ska vara på knä på hårt kakel under längre perioder. När du använder slipas injekteringsbruk, kan det vara ganska slipande på bara knän.
 • Om plastdistanser användes mellan plattorna under installationen, ta bort dem innan du injekteringsbruk (om inte tillverkaren säger att de kan sitta kvar).

Saker du behöver

 • Grout
 • Skopor
 • Spackel
 • Injekteringsbruk float
 • Stor svamp
 • Knäskydd