Wki

Hur finna dig själv i moderskapet

Vissa dagar kan det kännas som om allt du gör är att arbeta, komma hem och arbete, känna ansvar för alla andra, och har liten eller ingen tid kvar för dig själv. Det är en mammas mycket du blir tillsagd, och du är mer än glad att bära vikten av ett helt liv för det mesta, om bara... Det var lite andrum mitt i allt detta SYSSELSATTHET.

Att vara en daglig chaufför, kock, kan renare, karriär kvinna, sjuksköterska, rådgivare, vän, tvister medlare, och beslutsfattaren tar ut sin rätt, och det är viktigt att återupptäcka "du" undertill alla dessa ansvarsområden.

Steg

Hur finna dig själv i moderskapet. Tänk dig själv också viktigt.
Hur finna dig själv i moderskapet. Tänk dig själv också viktigt.
 1. 1
  Tänk dig själv också viktigt. Kvinnor som inte hitta tid att ta väl hand om sig själva riskerar att överväldigad och eventuell utbrändhet. Det kan verka som multi-tasking och jonglering allt så att du kan hantera det hela just nu, men du betalar ett högt pris för den konstanta on-the-go mentalitet genom att ignorera ditt behov av vila och rekreation. Komma ihåg att du fråga är en viktig faktor för att se till att du förblir i god fysisk och psykisk hälsa och att dina relationer med andra inte äventyras av din utmattning och ens. Ha i sinnet följande viktiga realiteter:
  • Du kan inte vara Supermom eller Superwoman. Denna myt har länge lagts till vila av akademiker, läkare, terapeuter och alla andra mammor som har försökt. Men av någon bisarr anledning kvarstår myten eftersom många kvinnor höjdes att tro att de kunde ha och göra allt på en gång, bara för att kollapsa i en hög och själv skulden när det inte fungerar.
  • Det är inte möjligt att passa allt och en del i en enda dag. Du måste göra val om vad man ska prioritera och vad man ska lämna ut. Att inte göra det är att leva under en känsla av att allt hälften är gjort och saker unraveling i sömmarna.
  • Att vara överväldigad och utmattad är det minst framgångsrika sätt att hantera dina dagliga sysslor och ansvar, och genom att inte tillåta dig själv tid att återhämta sig från särskilt stressiga perioder i livet, är du lägga grunden för framtida hälsa, relationer och problem.
  • Du är en förebild för barnen i ditt liv. Vill du att de ska lära sig att vara eller förvänta sig en frazzled, sliten, utmattad mamma eller någon som föregår med gott exempel genom att försiktigt och lugnt ta hand om sig själv och för alla runt omkring henne?
 2. 2
  Bromsa multi-tasking. Multi-tasking är ett modeord som ofta blir fäst till kvinnor. Det finns en allmän tro, ofta backas upp av kvinnor ur en känsla av stolthet över att klara av, att kvinnor är bättre på multitasking än män. Sanningen? Samhällsvetare tror att multi-tasking är dåliga nyheter för alla, oavsett ditt kön. Den mänskliga hjärnan är mycket lyckligare med fokus på en uppgift genom att dess avslutning (eller så nära färdigställande som är tillämpligt) innan du växlar till en annan, och genom att försöka jonglera flera uppgifter samtidigt, sätter vi hjärnan i tillräckligt tryck för att hamna i ett raseri, och även med minskad IQ nivåer med så mycket som 10 poäng. Professor Miller, författare till en studie om farorna med multi-tasking säger att det kan framkalla hjärna dimma och ändå är vi väldigt bra på att lura oss själva att det funkar. Skrämmande, medan du kan arbeta snabbare initialt, rasar nu och resultaten är långt sämre än när du singel-uppgiften. Och varför är kvinnor förmodligen bättre på det? Det är så enkelt som att kvinnor är mer benägna att prova det, och att säga att de är glada att göra det snarare än det faktiskt vara effektiv! Det fungerar inte, men det gör dig stressad, så lösningen är att släppa multi-tasking och börja fokusera mer på mindre.
  • på en sak i taget. Om du har en lista över saker som behöver göras, krafsa ner dem och följer upp dem en efter en i stället för att baka en paj samtidigt som trösta en upprörd vän i telefon samtidigt som avprickning upp rapporten siffror för arbete samtidigt som att placera en Band-Aid ® på lite Johnny knä...
  • Gör alltid vad som kan göras snarare än vad du tycker bör göras. En hel del "shoulds" är önskemål om att vara mer organiserat, mer redo, mer något som skulle kunna uppnås med bättre system, samt ha mer hjälp från andra, och kanske till och med ett trollspö, men du kan inte utföra mirakel, och bör inte förvänta sig sådan. Med tiden kanske du kan utveckla bättre system men mitt i kaoset, vad kan göras först.
 3. 3
  Prioritera. Minimera multi-tasking kommer genom att prioritera mer än något annat. Det finns bara så många timmar på dagen, eftersom det klokare människor omkring dig är benägna att påminna dig. Tänk på vad de viktigaste 2:58 saker som skall uppnås för den dagen är. Och ställa dig själv för att ta itu med dem som en prioriterad före allt annat. Fördelen med att göra detta är att ordet "prestation". Komplettering av två på tre saker väl kommer att lämna dig med en känsla av prestation som bojar dig och frigör dig att ta några driftstopp för att föryngra.
  • Sitt ner varje morgon, slappna av och planera ut vad du behöver göra den dagen. Att hålla en planerare är alltid bra att komma ihåg vilka resor och uppgifter verkligen behöver fullgöras.
  • Glöm de saker som inte är prioriterade för dagen. De kan vänta.
  • Bestäm vad du ska prioritera efter dina mål och värderingar, inte efter vad en tidning, webbplats, eller din perfekt coiffed granne säger är lämpligt. Även om det kan vara till hjälp att läsa och lära av andra, alltid komma ihåg att deras situation, sammanhang och normer kan vara väldigt annorlunda från din egen och de kan säga vad de tycker folk borde göra men inte ens öva det själva. Ta deras villkor och tillrättavisningar från ditt huvud!
  • Tänk på de saker som betyder mest för dig, såsom att vara fit, har tid att läsa för dina barn, att komma tillbaka till arbete, matlagning gourmet gång i veckan, oavsett.
  • Använd en vision board eller en tidskrift för att dokumentera dina prioriteringar. Skriva ner det och rita visuella element kommer att hjälpa dig att behålla fokus på det som är viktigt för dig, och kommer att fungera som en påminnelse om den riktning du vill att ditt liv ska ta. Håll det enkelt men!
 4. 4
  Lär dig att säga nej, även om du en gång brukade men har nu glömt. När kvinnor blir mammor, det finns en tendens att känna en stor känsla av ansvar som kan sträcka sig längre än barnen bara genom vana. Och säga ja hela tiden blir lite vana som man vänjer sig städa upp efter alla andra, svara omgående på förfrågningar (eller krav), och vara tillgänglig för alla i familjen och andra människor nära dig, inklusive din chef och att charmig men ganska nyfikna granne över vägen. Och i tid, tenderar din tillgänglighet och vilja att säga ja till tas för givet om du har glömt att sätta gränser med andra. Om du motstått säga ja när ordet glider ut, är det en indikation på att du måste återställa dina gränser med andra och börja om igen för att hävda dina behov och balansera andras behov.
  • Kom ihåg att säga ja till för många saker och sedan inte kunna uppfylla dina åtaganden kommer att ses med större besvikelse än om du helt enkelt säga nej up front.
  • Det finns olika sätt att mildra de slag, såsom att säga "Tyvärr, kan jag inte hjälpa dig med det just nu. Kanske jag kommer att vara gratis i 6 månader men, så fråga gärna igen." eller "Jag skulle älska att hjälpa dig, men jag är redan åtagit sig att tre viktiga funktioner och mina barn har lägerskola denna månad. Jag kan föreslå en vän till mig som jag vet skulle älska att hjälpa till ändå." Och så vidare.
  • Ge dig själv tid och utrymme att tänka innan de accepterar åtaganden. En del av orsaken till varför kvinnor över-commit är eftersom det är lättare att säga "ja" i brådskan för tillfället än att förklaringar till varför inte. Istället, ersätta snabba "ja" med ett snabbt "Jag kan inte säga just nu. Låt mig komma tillbaka till dig på det."
  • Läs hur man säger nej, hur man säger nej till din chef, och hur man vet när man ska säga nej, och hur man säger nej till en medarbetare för fler idéer.
 5. 5
  Vara i nuet. Vistas i detta, med fokus på den roll som är relevant för tillfället, kan vara svårt om du jonglerar roller. Ändå är det viktigt att göra detta för att minimera stress och göra det mesta av tiden. Även detta kommer att ta praktiken, det är definitivt värt ansträngningen. I grund och botten gör ett beslut om att vara den roll du har för tid på dagen. Så, innan arbetet, är du mamma och frossa i mamma sysslor. På jobbet, njut av din arbetsdag, vila trygg med att du har gjort rätt vård, skola och fritidshem val för dina barn som kvinnor har gjort för urminnes tider. När du kommer hem, ta bort dina arbetskläder och vara mamma igen, helt. Lägg bort arbetet manualer, telefon, e-post och koncentrera sig helt på mamma rollen. Senare på kvällen, när barnen är i sängen, fokusera på din egen tid och maken tid, i rollen av själv-vårdare och älskare.
  • Om det är ett arbete som du var tvungen att ta med hem, tilld en timme till det och inget mer. Om arbetet blöder in ditt hem-liv konsekvent, ifrågasätta sitt värde för dig på denna punkt i ditt liv. Det kan vara ett mycket svårt val, men dina barn kommer inte stanna barnen för evigt, men det arbetet, och det kommer alltid hålla hopar sig på samma sätt.
 6. 6
  Undvik att döma dig själv. Detta steg avser tillbaka till att försöka multi-task och gör för mycket, och misslyckas. Många kvinnor som befinner sig i denna situation har en tendens att döma sig själva hårt och skylla sig själva för att vara otillräckliga, oorganiserade och inte tillräckligt bra på moderskap. Allt detta är mer självbedrägeri. Du är en bra mamma och du är en bra person, vad du har gjort för dig själv läggs mer än du kan hantera din att göra-lista och glömde att inse att skaffa barn är ett stort spel-växlare. Den person som du var innan barn (den som kunde dra all-nighters att få rapporten i tid och kunde sedan vända upp för att fungera någorlunda sammanhängande) finns inte längre (och med goda skäl), den person du är nu är en vars dag bestäms av dra av de behov och krav av barn. Detta innebär att ingen plan kommer att gå därefter. Dina bästa allierade är nu: flexibilitet, acceptans och ett frigörande av. Om du accepterar att saker inte kan gå enligt plan, förbereda planer B, C och D, samt även för plan för E som innebär nedläggning av alla planer och helt enkelt gå med flödet!
 7. 7
  Prata med andra kvinnor. Att prata med varandra om livets händelser ärenden. Detta är inte den förskola val, chef ventilering, preferenser smink, eller hus att köpa olika typer av tal. Det handlar om viktiga händelser i livet kvinnor går igenom. Det finns inga manualer som kommer med stora livsförändrande händelser. Men det finns mycket ärliga och goda biografier runt från många kvinnor som har gått igenom sådana händelser som: chocken av att arbeta i manliga påverkade miljöer efter kön-fria universitetslivet, chocken av livet efter födseln förändringar inklusive jonglera en karriär och / eller heltid hemliv, de psykiska utmaningar såsom depression som kan smyga sig på dig omedvetet de utmaningar som frågor och / eller skilsmässa, och blotta unexpectedness av klimakteriebesvär förändringar som drabbade mitt fostra, etc. läsning om andra kvinnors erfarenheter kommer att hjälpa dig att inse att du inte är ensam och att det är bättre att kvinnor pratar om de här frågorna än att låtsas att de inte existerar. Du kan sedan använda din läsning kunskaper för att öppna upp för andra kvinnor om dina erfarenheter och att försiktigt fråga efter deras bekymmer och erfarenheter samt. Föregå med gott exempel för dem att känna sig bekväm runt och du har några mycket ögonöppnande och stödjande samtal.
  • Att vara ärlig är att vara ärlig. Om du börjar jämföra dig själv med andra mammor och hitta dig själv saknar mot vad du uppfattar om sina liv, är du falla i fällan att tro framträdanden. Även om de kan verka som de har fått ihop allt, du vet verkligen inte, och det är elaka mot dig själv att tro att du saknar de kunskaper eller förmågor av andra mammor. Det enkla svaret är att acceptera att du är som du är och inte jämföra dig med andra mammor. Kom ihåg att dina barn älskar dig, inte andra mammor!
 8. 8
  Ta hand om din fysiska hälsa. Att tillåta dig själv att bli nedgånget påverkar både dig och din familj och det är inte roligt att behöva hålla igång medan du är utmattad och sjuk. Mindre hälsofrågor kan bli stora sådana om de lämnas utan uppsikt och får växa utom kontroll, och du kommer att vara till någon hjälp för någon om du får en.
  • Motionera regelbundet genom att välja en motionsform som du älskar och som ger dig lite tänkande utrymme, från att gå hunden till kickboxning i det lokala gymmet. Märk din träning pauser i din dagbok och se till att hålla dem.
  • Ät en som är anpassad till dina behov. Oavsett om du är gravid, ammar, arbetar långa timmar, gör hårt fysiskt arbete, eller skriva bort vid ett skrivbord, kommer dina näringsbehov vara specifika för din situation och om du inte är säker på vad som är bäst, att ha en snabb prata om det med din läkare. Det finns massor av bra böcker och webbplatser som kan fylla dig in på grunderna i goda matvanor.
  • Undersöka eventuella behov av multi-vitaminer eller andra kosttillskott. Vissa mammor tycker det är bra för att ge sina barn ett vitamintillskott och ta en själv samtidigt. Dock bör en välbalanserad kost möter mest vitamin och andra näringsämnen krav om du inte har särskilda frågor. Tala med din läkare om sådana behov.
  • . Medan din sömn kommer att brytas under nyfödda stadiet, se till att tillräcklig sömn är avgörande för dig under dina mothering år. Sömn hjälper dig att få en känsla för perspektiv, föryngrar ditt utseende, och hjälper dig att tänka mycket klarare om allt. Och, naturligtvis, det hjälper att förbättra din energi nivåer.
 9. 9
  Ta hand om din mentala hälsa. Ångest, oro, depression och stress sjukdomar är verkliga psykiska problem som du kan möta som en heltid mamma med många ansvarsområden. Det är mycket viktigt att du inte försummar att ta hand om sådana frågor när de uppstår eftersom de är så handikappande som fysiska sjukdomar och kan ha fysiska effekter på din hälsa på lång sikt också. Inte alla mammor är medvetna om att deras allmänna, långlivat känsla av nedstämdhet, oro och sorg kan anskaffas i, stress eller ångest och tyvärr sådana kvinnor kan tenderar att skylla sig själva för att inte vara tillräckligt eller tillräckligt stark för att dra igenom " blues ". Aldrig skylla dig själv! Om du upplever mer än en vecka av konstant sorg, blå humör, känner dig nere, och aversion själv, träffa en läkare för att prata igenom dina känslor och farhågor. Ett liv i en mental dimma och självanklagelser är ett halvt liv med lite glädje och varje mor förtjänar att njuta av sina barn, relationer och arbete, så förnekar inte dig möjligheten att ha ett roligare liv.
 10. 10
  Välkommen dem som stödjer dig. Att be om hjälp kan vara svårt när du känner att du är "den", men det är en viktig färdighet för en mamma. Om du är obekväm att nå ut till hjälp med närmaste familj och vänner oavsett orsak, överväga att be om hjälp från organisationer som särskilt inrättats för att hjälpa mammor, såsom grupper för mammor och spädbarn eller småbarn, sport grupper, fostra grupper, skolklasser, och även aktiviteter såsom bokklubbar drivs av all-mammor. Varhelst du kan källa stödja, göra det och utnyttja det utan skuld.
  • Få in en bra vana tidigt att acceptera barnvakt förfrågningar och erbjuder sig att sitta barnvakt i gengäld. Den lättnad som du får från att kunna gå ut när dina barn vårdas av någon annan kommer att vara oerhört uppfriskande.
  • Låt dina egna föräldrar och föräldrar-in-law göra sitt grandparenting. I själva verket är det värt att sätta upp med bossiness eller högdragna attityder från dem, förutsatt att de är bra med dina barn och de är glada att ta hand om dem. I detta fall, lägga undan dina personliga missnöje om deras attityder till dig eller hur du håller hus, etc., och bara låta dem ge dig tillfälliga avbrott från barnen. Någon gjorde det för dem när de var föräldrar, och en dag, ska du göra det för dina barn, så att trenden fortsätter obruten.
 11. 11
  Kom ihåg vem du är. Oavsett ditt arbete roll, din Sahm (stay-at-home-mom) roll, ditt fostra roll i allmänhet, är du fortfarande dig. Du är en kvinna först, och en smart, omtänksam och tankeväckande att vara med lika mycket rätt som någon annan på planeten för att leda en. Det blir tuffa tider under mothering (ingen någonsin går in tillräckligt med information om hur tufft ibland) men det kommer även att finnas fantastiska ögonblick, stora belöningar, otroligt intimitet och djup kärlek. Alla dessa saker lugna de flesta mammor att resan är värt. Och det är sannolikt att bli en betydligt trevligare resa när du kan fortsätta att försäkra dig om din egen och personlighet. Håll minst en sak i ditt liv som är bara för dig (och det betyder inte arbete), som en hobby, en vanlig utflykt, ett möte med flickvänner, etc. och gör det med urverk regelbundenhet. Återupptäcka din essens genom moderskapet är inte bara viktigt för ditt eget välbefinnande, men är ett exempel för dina barn att också förbli sann mot sig själv, och att respektera att alla mammor är individer i sin egen rätt. Fira dig regelbundet och du ska bo en hel och trygg individ.

Tips

 • Få en timer! Plocka upp en matlagning timer på din lokala livsmedelsbutik. Timers är ett enkelt sätt att påminna din familj de har någonstans att gå. Också när de behöver för att sluta leka med elektronik och göra sina läxor.
 • Om du är organiserad är det mycket lättare att leva livet bekymmersfri. Håll alla räkningar sorterade och organiserade i ett lätt arbete område. På det sättet när det är dags att betala dem kommer det inte att vara en sådan kamp. Men för vissa kvinnor, kan tanken på att organisera sig orsaka en grop bildas i magen omedelbart, stressa inte din väg till att bli mer organiserad. Ge dig själv gott om tid att utveckla system som fungerar för dig istället för att tänka att du är ett misslyckande eftersom du inte har fått organisationen på plats vid nästa söndag kväll. Bra organisation kan ta tid och det är också lite trial and error för att ta reda på vad som fungerar för dig och inom din familjs sammanhang. Ge dig själv flera månader att ändra vägar och införa nya system, och som du gradvis minska i de förändringar, du kommer att gilla den enkla organisationen så mycket att det snart kommer att bli en andra natur och mycket smidigare att fortsätta att förbättra dina system.
 • Ta ett bad minst en gång i veckan. Bara ligga i det, frodas och drömmer om världen. Du förtjänar att slappna av, så stäng dörren och få din make att ta hand om barnen under din lycksalig bad paus, med stränga order om att ingen är att avbryta mammas bath!
 • Familj tid. Ja, filmkvällar är kul, men är du verkligen spendera tid med din familj om dina ögon är limmade till boob tube? Välj en sport eller brädspel du kan spela i stället. Sedan kan du interagera med dina familjemedlemmar och njuta av denna tid tillsammans.
 • Ta minst 30 minuter till en timme varje dag för dig att svalka sig och koppla av. Plocka upp den där boken du har aldrig haft tid att läsa. Ta ett bad eller lyssna på lugnande musik.
 • Njut långsamt äta igen. Även om det finns vissa tillfällen då du måste ta tag i din mat och gå, är det viktigt att när du äter, att du också försöka att slappna av. Det tar din mage 20 minuter för att inse att det är fullt, så ta långsamma tuggor och små klunkar.

Varningar

 • Aldrig hemsöka över små fel eller problem, kan saker och ting alltid vara mycket värre. Spendera mycket tid skrattar (watch komedier, läsa roliga böcker), och vara säker på att fördjupa dig i historien läser då och då. Historien har ett underbart sätt att ge oss bra perspektiv på vad vi går igenom i dagens värld!
 • Inse att din önskan att ses som en "god mor" förstärker moralistiska själv dom mentalitet som också avslutar du är en "dålig mamma" när du har missat märket du har satt för dig själv. Kom ihåg att poängen är inte om någon, inklusive dig själv, avslutar du är "bra" eller "dåliga". En sådan belöning eller bestraffning mentalitet (är inte så ofta i hund-utbildningar? Hmmm...) distraherar oss från att vakna upp nästa morgon och börja en ny dag med entusiasm och förväntan och öppenhet. Tänk på att en belöning eller bestraffning mentalitet är helt enkelt ett sätt att ge oss mycket viktig feedback vi behöver ge oss riktning i livet. Vi måste kunna göra distinktioner mellan väg A eller väg B. Vi måste kunna göra ett val som ser verkligheten för vad den är. Moralistiska domar "bra och dåliga" dunkla verklighet med en berättelse som kraftfullt missbrukare oss till externa motivationsfaktorer på bekostnad av en djupare erfarenhet av att agera från vår interna själv-anslutning och själv-acceptans. Är inte själv-acceptans vad du vill för dina barn och dig själv? Öva andas djupt, tråkig ned dömande hjärnan, skärpa upp den glada förväntan att göra distinktioner i ett liv som har sin egen betydelse och anledning att växa oss utan att tillgripa straff eller belöning. Låt oss tala mer om detta, ok?

Saker du behöver

 • Din egen favorit aktiviteter