Wki

Hur fil metall

Metall-filer är relativt billiga och effektiva verktyg för att omforma och utjämning av metall och hårdplast, erbjuder möjligheter till hög precision och många års problemfri användning.

Denna artikel täcker de vanligaste teknikerna för gränsöverskridande arkivering och rita arkivering, samt underhåll.

Steg

Hur fil metall. Upphandla arbetsstycket, planera verksamheten och linjer layout anger var materialet ska tas bort.
Hur fil metall. Upphandla arbetsstycket, planera verksamheten och linjer layout anger var materialet ska tas bort.
 1. 1
  Upphandla arbetsstycket, planera verksamheten och linjer layout anger var materialet ska tas bort. Det är viktigt att se till att det material som ska arkiveras är mjukare än den filen - så försök inte att lämna härdat stål med en (härdat stål) fil, kommer du snabbt förstöra det. På ett liknande sätt, bör diamant-inbäddade filer inte användas på mjuka material, inklusive många mjukare stål, eftersom detta kommer att orsaka diamanterna som ska rivas ut.
 2. 2
  Välj en fil som är bäst för jobbet. Deras finns många typer av filer, som kommer i olika storlekar, former, grovlekar, och geometrier tand.
 3. 3
  Rengör filen. Det borde inte vara några stift (bitar av inlämnad metall) fastnat i tänderna, om det finns, rengör dem med en styv stålborste eller, om nödvändigt, en bit mager tråd eller plåt. Också ister eller olja kan användas för att smörja filen och gör skära lättare på grund av förlusten av friktionen av metall gnider mot metall och att ta bort risken för har stift formuläret och stick i tänderna. Den ister / olja kommer också att hålla metallstoft ner göra sanering och andas i visst område där en hel del filework görs mycket enklare. En annan fördel med att använda ister / olja är rostskydd på pjäsen och själva filen. Kom bara ihåg att det finns olja eller ister på pjäsen om du behöver göra arbete som kräver ytan vara ren av det.
 4. 4
  Krita / olja / ister filen: frikostigt gnida krita in tänderna på fil eller en liten mängd av ister / olja. Detta gör filen mindre benägna att bli igensatta med stift i framtiden.
 5. 5
  Spänn fast arbetet i skruvstädet. Det skall sticka ut tillräckligt långt att du inte är troligt att gnugga filen på härdat stål käftar vice, men inte något mer än detta - om arbetet sträcker sig alltför långt från käftarna på filen, kommer den att vibrera ("prat" ) under ansökan, vilket gör arbetet tar längre tid och målgång i arbetet fattiga.
 6. 6
  Nu, för själva ansökan, skiljer vi (de följande 3 steg är att inte tas för - Du kan faktiskt bara göra en av dem):
  • För tungt kors arkivering, för att avlägsna material, greppa handtaget på filen med den dominanta handen och placera handflatan på den andra handen på slutet av filen. Orientera filen så att den pekar bort från dig, trycker ner ordentligt (så att filen gräver i och skär metall) och göra långa, långsamma drag bort från din kropp, ta bort press nedåt på returslaget att förhindra Avtrubbning filen.
  • För ljuskors arkivering, för att avlägsna material med en liten fil (som för detaljarbete), ta tag i handtaget på filen med den dominanta handen och placera fingrarna på den andra handen på slutet av filen. Orientera filen så att den pekar bort från dig, trycker ner ordentligt (så att filen gräver i och skär metall) och göra långa, långsamma drag bort från din kropp, ta bort press nedåt på returslaget att förhindra Avtrubbning filen.
  • För dragning arkivering, för att göra en mycket klar yta, greppa varje sida av filen med händerna bara något längre ifrån varandra än arbetsstycket. Orientera filen så att den pekar på din sida, tryck bestämt nedåt (så att filen gräver i och skär metall) och göra långa, långsamma drag bort från din kropp, ta bort press nedåt på returslaget att förhindra Avtrubbning filen.

Tips

 • Filen rengöring och kritning steg kan upprepas om nödvändigt för att säkerställa en god ytfinish genom att hålla filen rent av stiften.
 • Om arkivering gjutjärn, vara säker på att slå skalan av först! Det är mycket hårt och snabbt förstör en fil.