Wki

Hur du kan hjälpa ditt barn välja ett musikinstrument att studera

Möjligheten att spela ett musikinstrument är en underbar sak, och du kan aldrig börja för tidigt. Barn är nyfikna och fantasifulla av naturen, och många kommer att kunna plocka upp musik väldigt snabbt, och utveckla en kärlek till det. Möjligheten att spela ett instrument och läsa noter kommer att vara oändligt hjälp senare i ditt barns liv, och studier har visat att musik kan hjälpa till att göra ett barn smartare, utveckla, mognare och mer. Om de är ännu inte ur grundskolan, kommer en bra musikalisk bakgrund hjälpa dem att lyckas i och gymnasieskola band, en förebild för alla sina kamrater.

Steg

Hur du kan hjälpa ditt barn välja ett musikinstrument att studera. Föregå med gott exempel och motivera ditt barn.
Hur du kan hjälpa ditt barn välja ett musikinstrument att studera. Föregå med gott exempel och motivera ditt barn.
 1. 1
  Föregå med gott exempel och motivera ditt barn. Om du har någon musikalisk talang, spelar ditt instrument framför ditt barn, och svara på deras nyfikna frågor. Låt dem experimentera med det (inom rimliga... riktigt små barn nog inte ska jävlas med din oboe, speciellt enrum). Prata om dina dagar i skolan bandet, hur mycket roligt du hade tillbaka när du tog pianolektioner, och andra saker som kommer att väcka deras intresse. Notera om de visar ett särskilt intresse för ett visst instrument.
 2. 2
  Exponera ditt barn till musik. Börja tidigt - när ditt barn är mycket ung, spela lugn musik för dem och låta dem somna till CD-skivor med klassisk musik. När de är äldre, ta dem till skolan och professionella konserter, och påpeka vissa instrument. Du kan också lyssna på musik eller titta på videor från konserter tillsammans. Försök att lära dem att "känna" musiken, och ta del av de många saker som pågår samtidigt. Ta för vana att spela klassisk musik i bakgrunden när du läser, sy, eller göra något annat avslappnande. Försök att lära dem att "känna" musiken, och ta del av de många saker som pågår samtidigt.
 3. 3
  Prata med dem om musiklektioner. Att tvinga ditt barn att lära sig ett instrument, eller registrera dem för lektioner utan att berätta för dem först, inte kommer att bidra till att främja kärlek och engagemang för musik som du vill att ditt barn att utvecklas. Om du hade någon framgång med föregående steg, kommer de förmodligen ivrig att börja. Fråga om det finns ett särskilt instrument som de skulle vilja lära sig. De kanske vill prova samma instrument du spelar, eller så kan de säga "jag vet inte", i vilket fall, fortsätt.
 4. 4
  Titta in dina alternativ. Om ditt barn går i högstadiet, kolla att se vilken typ av band och / eller orkester program erbjuds. Om de är i grundskolan, kolla och se om några av de äldre betygen har ett musikprogram. Många grundskolor undervisa, vilket är en stor förrätt instrument. Vissa skolor kan även erbjuda piano eller gitarr klasser. Annars, vilka lärdomar finns i ditt område? För att hitta musik instruktörer, kanske du vill ställa ett band direktör eller medlem av en lokal orkester.
 5. 5
  Hjälp ditt barn att välja ett instrument. Ska du ta flera saker i beaktande... bland dem, ditt barns engagemang för musik (det är möjligt att de kommer att förlora intresset nästa vecka... det är kanske inte den bästa idén att gå ut och köpa dem en sousaphone), deras storlek (inte ger en 8 år gammal en tenorsax, eftersom de inte kommer att kunna hålla det eller stödjer det), och mognad (kanske den dyraste instrumentet är inte en bra idé, om det ska vara i fara från vårdslöst beteende). När du har fått en allmän uppfattning om vad du kanske letar efter, ta dem till en musikaffär eller ordna för dem att träffa ett band regissör att prova ett antal gemensamma "starter" instrument - dessa är följande:
  • - Enkelt instrument, billig och robust. Perfekt för yngsta musikstuderande.
  • Klarinett - Liknande egenskaper som brännaren, ett stort steg upp när barnet "akademiker" brännaren. Större och något tyngre, men ganska lätt att få en sund och fungera. Från klarinett, många elever byter till andra instrument, t.ex. basklarinett, oboe eller fagott.
  • - Ett annat vanligt instrument i konsert band, kan flöjten vara ganska lätt att lära sig. Kom dock ihåg, kan det vara ganska svårt att få den första tonen av en flöjt, och ditt barn kan bli avskräckta om det tar dagar eller veckor för att få det rätt. Avancerade, hängivna flöjt spelare kan få möjlighet att flytta upp till en dag, vanligtvis efter fyra eller fem år.
   • Tänk, om du startar ett mycket litet barn på flöjt, kanske de behöver en böjd, eller J-formade huvudet gemensamt. En flöjt med en rak munstycke är cirka två meter lång, och det kan skada små barns axlar om de spelar håller upp den för en lång tid. En J-format munstycke är formad som bokstaven J och tar ca 6 inches från längden på flöjt. När de är redo, kan man uppgradera till en vanlig, sund, munstycke. Vissa studerande flöjter kommer med både en rak och böjd munstycke.
  • Altsaxofon - När de flesta människor säger "saxofon", de hänvisar till altsax. Det är den vanligaste saxofon, och är av en storlek som kan hanteras av många olika åldrar av människor. Från altsax, eleverna byter ofta till andra storlekar på saxofon, såsom sopran (mindre), den (något större), och barytonen (ännu större än så).
  • - The trumpet är en vanlig mässing instrument, och kornett är en mindre instrument som är mycket lik. Båda är populära bland nybörjare och erfarna spelare.
  • Trombone - Den trombon är en annan vanlig mässing instrument, som är unik från de andra genom att den använder en bild i stället för ventiler.
  • Baryton / eufonium - Dessa två instrument som ofta beskrivs som "små tubas ", och vissa musikprogram tror att starta barn på baryton eller eufonium innan du byter dem till en fullstor tuba. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två är att euphoniumen har fyra ventiler, men baryton bara har tre.
  • - Den franska horn sägs vara en svårare mässing instrument att lära sig, så valet att börja en elev på en från början eller att börja med ett annat instrument och sedan växla är oftast upp till bandet direktör eller instruktör.
  • - Slagverk hänvisar faktiskt till många olika instrument - drumset, virveltrumma, pukor, tangentbord slagverk, extraanställda, och massor av andra, beroende på vad du kan köpa eller vad skolan erbjuder.
  • - Fiolen är det minsta instrumentet i fiol familjen, ett populärt instrument bland yngre barn som vill vara i en orkester program.
  • Viola - Viola liknar fiol, men lite större, har en lägre tonhöjd, och spelar på en annan klav för det mesta.
  • - Cellon är en låg, bas stränginstrument, spelade i upprätt läge, i motsats till under halsen.
  • Gitarr - Många barn drömmer om att luta gitarren, och det är en mycket intressant och användbart instrument.
  • Piano - Pianot brukar anses instrumentet att ha barnen lära sig att spela, och erbjuder utan tvekan den bästa övergripande musikundervisning. Pianot är ett bra instrument för att lära sig tillsammans med en av de andra ovan, som en förståelse av pianot kan hjälpa ett barn att utveckla en förståelse för alla möjliga andra musikaliska saker såsom införlivande, skala mönster, etc.
  • Glöm inte sång! Istället för att lära sig spela ett fysiskt instrument, kan vissa barn vara intresserade av sång. Även om de kan få vänta på sina stämband att mogna precis tillräckligt för att tåla stress, är det ett alternativ till dyra instrument och samma tekniker kan tillämpas på många olika musikstilar.
 6. 6
  Köp, låna eller hyra ett instrument, när du har gjort ett beslut. Många musikaffärer erbjuda en hyra till egna program, vilket kan vara din bästa insats om du inte är säker på att ditt barn är tillägnad instrumentet ännu. Om du bestämmer dig för att köpa en, stanna i ganska billig prisklass (be någon vid musikaffär för att hjälpa dig att avgöra detta).
 7. 7
  Uppmuntra ditt barn att träna. När de har börjat ta lektioner eller öva med en grupp, det bästa sättet för dem att utmärka sig på att spela är att träna minst en halvtimme eller så varje dag. Var inte för hård om att tvinga dem, men se till att de förstår hur viktigt det är att träna. Uppmuntra och motivera dem, och vara säker på att gratulera dem när de gör något exceptionellt väl.

Tips

 • Om ditt barn är inte särskilt intresserad av att spela ett instrument, kan de alltid få in sång. De kan behöva vänta tills de är äldre och deras röst har utvecklats, och sedan runt 8-9 år gammal, kan de börja kören sång. Kören är mindre aggressiv och något svagare än opera sång, som kan startas cirka 15-16 år, när stämbanden har mognat och en fullständig, korrekt sortiment har utvecklats.
 • När ditt barn blir äldre och mognare, kanske de vill ta upp en andra instrument, och bli en multi-instrumentalist. Om du tror att de kan hantera det, låt dem ge det ett försök. Även om de inte kan spela båda instrumenten i samma orkester, kunde de spela sin nuvarande instrument i bandet och bara ta regelbundna lektioner på en annan instrument.
 • Vissa instrument kan komma in mer "barnvänliga" versionerna, eller har nära anhöriga som är lättare att spelas av barn.
  • Det är speciellt utformade för barn klarinetter, liksom metall-väggar sådana, som är betydligt lättare och lättare för små händer att arbeta. Metal klarinetter, överraskande, inte låter mycket annorlunda från sina traditionellt trä eller plast motsvarigheter.
  • Början trumpetare kan finna det lättare att börja på, vilket är mindre än trumpet och är "kortare" och "fetare" än trumpet.
 • På frågan om folk instrument, säckpipa, antingen de skotska höglandet rör eller de irländska uilleanns (härlett från gamla gaeliska krig rör) kan göra ett bra instrument på vägen, men kanske inte> för ett litet barn. De är för stora, alltför bräcklig, ta en hel del ansträngning för att spela (särskilt uilleanns) och är väldigt, väldigt dyrt.
 • Glöm inte folkmusik instrument! Om ditt barn inte verkar intresserad av att spela en konsert instrument, undersöka olika folk instrument, såsom bodhran, Guitarron, Viole, etc.
 • Var förnuftig när hjälpa barnet väljer ett instrument. Om ditt barn skulle kunna passa in i fallet, eller instrumentet är dubbelt så högt som de är, kanske du vill gå en lite mindre. Du vill inte att plocka en sällsynt eller mindre hört-av instrument, såsom en kontrabas klarinett eller mezzosopran saxofon. Instrument som dessa kommer att vara svårt att hitta, ännu svårare att hitta musik till, och kan vara praktiskt taget omöjligt att hitta en lärare för, och de flesta band program inte har en plats för dem. Varför lät lär dem contra-altflöjten, bara för att upptäcka att de kommer att behöva byta till en konsert flöjt när de börjar spela i skolan.

Varningar

 • På tal om stereotyper, inte faller offer för dem i skolan band, heller. Stereotypt, flöjt spelare är vidrig, självcentrerade flickaktigt flickor. Men det finns gott om framgångsrika manliga flöjt spelare, och de flesta kvinnor är inte alls så illa. Trumpet spelare sägs vara stora huvuden, vidrig killar, och ha en allmän "Jag är bättre än du" attityd ", samt egon som kan ses från rymden Lyssna inte på detta -. Tjejer kan spela trumpet också, och det finns massor av trevliga trumpetare med mycket mindre egon. Listan kan göras lång. Även i varje avsnitt, kan det finnas ett fåtal spelare som överensstämmer med sådana stereotyper, de flesta av filt uttalanden är bara inte sant. Or rättvist.
 • Acceptera att vissa barn bara inte visar sig vara musiker material. Det är helt OK. Uppmuntra dem att bedriva någon annan, hälsosam aktivitet som de är intresserade i. Om barnet skulle helst inte sitta igenom bandet lektioner, kommer den att göra alla inblandade, mycket mer skada än nytta.
 • Vissa instrument är svårare att lära sig än andra, och alla lutar på hans eller hennes egen takt och är framgångsrika på olika instrument. Bara för att vissa barn kan producera toner på en flöjt på första försöket, betyder det inte nödvändigtvis betyda att ditt barn kommer. Låt dem inte bli avskräckt, men samtidigt, inte tvinga dem att göra något de vill helst inte.
 • Undvik stereotyper och gamla standarder. Det finns ingen regel som säger att ditt barn ska lära sig, eller att du måste tvinga dem att ta pianolektioner tills de är tonåringar. Många barn lär sig att spela andra instrument såsom tuba eller oboe som småbarn. Kanske som dödar några av de vanligaste stereotyperna av barn musiker, men om de gör bra med det, bör stereotyper vara det sista du tänker på.