Wki

Hur att sträcka mattan

Rynkig, lös matta är inte bara ful, det är också en olägenhet som kan leda till att du resa när du går över den. Du kan välja att anlita en professionell för att sträcka ut det åt dig, en bra idé om mattan är äldre eller har sträckts flera gånger tidigare. Om du vill spara lite pengar och prova dina färdigheter hem reparation, kan du lära dig att sträcka mattan själv.

Steg

Hur att sträcka mattan. Skala den gamla mattan tillbaka för att frigöra den från halshornet remsan, med början i ett hörn och dra långsamt för att underlätta mattan bort från nubb.
Hur att sträcka mattan. Skala den gamla mattan tillbaka för att frigöra den från halshornet remsan, med början i ett hörn och dra långsamt för att underlätta mattan bort från nubb.
 1. 1
  Skala den gamla mattan tillbaka för att frigöra den från halshornet remsan, med början i ett hörn och dra långsamt för att underlätta mattan bort från nubb. Försök ta tag i hörnet av mattan med en tång och sedan försiktigt ryck bort från halshornet remsan. När du väl kommer igång, bör det drar iväg som ett blixtlås.
  • Tänk på att inte dra mattan upp på alla sidor av rummet, det måste förbli förankrade längs åtminstone en vägg.
  • Dra för hårt kunde separera fibrerna och skada mattan.
 2. 2
  Dra ut klammer eller nubb från kudden innan den lyfts upp från golvet. Lyft dynan tillbaka från kanterna på väggarna tillräckligt för att ge utrymme för dig att arbeta med halshornet remsorna.
 3. 3
  Ta bort de gamla please remsor med hjälp av en robust platt skruvmejsel, klo av en hammare eller ett spett. Bär arbetshandskar när du hanterar nya och gamla please band eftersom de är gjorda av sätta naglar på ena sidan och knivskarpa stift på andra.
  • Placera gamla bitar av please band i en hink eller kartong nära dig. Detta kommer att hålla din arbetsplats fri från dessa vassa föremål för att förhindra dig från att sätta ett knä eller hand ner på de exponerade naglar.
 4. 4
  Ställ de nya please remsor ca 1/4 tum från väggen där du drog upp de gamla, med ett par av tenn snips att skära dem i längder för att passa. Lägg dem så att de gripande naglar på toppen (de vassa spikar som ska hålla mattan på plats) är riktad mot väggen. Placera en mejsel eller bända bar på toppen av inställningsmöjligheterna naglarna (de pekade ner mot golvet) och hamra dem att sänka dem i golvet.
 5. 5
  Plocka upp några matta verktyg på ett hem förbättring butik för att hjälpa dig att slutföra denna uppgift hem underhåll: en makt bår, ett knä kicker och en matta fräs. (Vänta på att hyra utrustningen innan du har de nya please remsorna på plats som du vill vara redo att börja använda dem så fort du får dem hem, hyra dem, och sedan sätta de nya banden kan kosta dig ett par värdefulla timmar av hyresperioden.)
  • En makt bår ger en hel del av muskeln, "bita" i mattan med vassa klor på ena änden och ett stödbandage som passar mot det motsatta, så att du kan sträcka mattan i de största delarna av rummet. Detta verktyg kommer med förlängare så att du kan justera sträckningen axeln för att passa längden på rummet.
  • Ett knä kicker kan hjälpa dig att sträcka mattan i mindre områden som inte kan rymma en makt bår samt hjälpa dig att göra den sista biten av stretching efter att använda kraften bår.
  • En matta cutter kommer att göra jobbet för att klippa överskjutande mattan mycket enklare än att försöka använda en mattkniv.
 6. 6
  Återställ pad, trimma det med mattan kniven längs halshornet remsan sedan häfta det till golvet ungefär var tre inches bredvid please remsan och längs alla sömmar.
  • Skär diagonalt vid hörnen av rummet och runt dörrkarmar så det ska falla på plats när du trimma bort överskottet.
 7. 7
  Lay mattan tillbaka ner på golvet med makt bår huvudet ca 6 inches från mattans un-förankrade kanten. Tryck ned spaken av makten bår för att jämna ut mattan rynkor.
 8. 8
  Om spaken kräver för mycket tryck för att trycka ner, du sträcker mattan för hårt. Likaså om det tar nästan ingen ansträngning för att trycka ner spaken, du sträcker det inte hårt nog.
 9. 9
  När du har sträckt mattan de långa längderna på rummet, ta makten bår.
 10. 10
  Placera huvudet i knä kicker ca 6 inches från väggen och använda benet (precis ovanför knäskålen) för att avsluta sträckan.
 11. 11
  Bädda in den sträckta kanten av mattan i halshornet remsan med handen innan trimning det.
 12. 12
  Arbetet längs den nyligen sträckta kanten av mattan med mattan saxen för att klippa av överskottet som verktyget fällor mattan mot väggen eller träslöjd.
  • Om att behöva använda en mattkniv, skär mycket långsamt och försiktigt så att du inte över-trim.