Wki

Hur att rengöra kardborrband

Eller hook-and-loop, är en praktisk, snabb fästelement som har vuxit till nära ubiquitous bruk. Kroken sidan griper slingorna för ett säkert grepp, men det kan också plocka upp alla typer av ludd, hår och fuzz. Hur får du det utan alltför mycket besvär?

Steg

Hur att rengöra kardborrband. Dra av löst material med fingrarna.
Hur att rengöra kardborrband. Dra av löst material med fingrarna.
 1. 1
  Ignorera det. Om kardborreband fortfarande utgör en ganska bra anslutning när du trycker ihop det, kan det inte vara nödvändigt att rengöra. Om du inte verkligen tillbringar mycket tid beundrar din fläckfria kardborreband, inte bry rengöring.
 2. 2
  Dra av löst material med fingrarna. Ta bort det som sträcker sig bortom de krokarna genom att nypa den och dra ut den, mycket som du skulle rengöra en hårborste.
 3. 3
  Rita en tapp, tandpetare, eller andra fina-spetsigt föremål över varje rad och använda den för att lyfta skräp ut från mellan krokarna. Arbetet parallellt med raderna av krokar. Alla andra fina spetsigt föremål, till exempel en sprättarkniv kan tjäna detta syfte.
 4. 4
  Använd. En fin pincett kan hjälpa till att dra ut fuzz och ludd, särskilt efter att du har lyft och lossade den med ett stift eller tandborste.
 5. 5
  Använd en torr tandborste. Borsta mellan raderna. Gå i en riktning och gå parallellt med raderna av krokar. Detta fungerar bäst när du har fått den stora grejer med andra metoder. Du behöver inte få varje speck, bara tillräckligt stora grejer för att få kardborre fungera igen och ser okej.
 6. 6
  Använd tvål och vatten. Så länge som objektet är färgäkta och vatten-värdig, doppa det hela i tvålvatten. Skrubba kroken sida med en gammal tandborste för att komma ner i mellan raderna. Tvålvatten hjälper fler med sådant material som hudflagor och olja än vad det gör med ludd och fuzz. Sedan, skölj noga och låt posten lufttorka.
 7. 7
  Använd en tråd katt eller hund hårborste och "kamma" igenom det. Ett ögonbryn kam eller andra små, fina kam kanske också tjäna, om du har en.
 8. 8
  Använd den korta metall eller plast tänder på framsidan av en genomskinlig tejp rulle att borsta ut kardborrband. Tanden längd och styvhet är oöverträffad.
 9. 9
  Använd självhäftande lint rullen att rulla över kardborrband. Bandet är ganska bra på att ta bort nästan allt från kardborrband.
 10. 10
  Använd en annan bit av kardborreband (hakdel endast) att kamma fuzz ut.

Använd ett kardborrband rengöringsborste

 1. 1
  Använd en speciell borste kardborrband städning - Vanligtvis massor av små tråd krokar monterade på en trähandtag.
 2. 2
  Använd ett kardborrband rengöring verktyg såsom lintscoop - Dess utformade för att lyfta skräp utan att förstöra kardborrband själv. Den är också utformad för att passa mellan sömnad av kardborreband så ingen behöver restitch att hålla fast. Alla ovan nämnda metoder fungerar men jag tycker mer omsorg krävs för att de krokar och sömmar och det är där denna kardborre rengöring verktyg fungerar bäst.

Tips

 • Om du tvättar ett plagg eller annat objekt med kardborreband i tvättmaskinen, kardborreknäppningen först, som täcker upp så mycket av kroken sidan som möjligt. Det kommer att hjälpa till att hålla andra föremål från att fånga, och det kommer att hjälpa till att hålla kardborreband från ackumulera fuzz från andra objekt. Kombinera inte ömtåliga föremål i samma last med kardborreband. Placera antingen kardborreband objekt eller andra objekt i en maska ​​tvättpåse för att hålla dem längre åtskilda.

Varningar

 • Var noga med att inte böja krokarna när man använder en nål eller pincett för att rengöra den. Om för många av hakarna bli böjda kardborrband kommer inte längre "stick".
 • Var alltid försiktig när du använder pinnar till rena kardborrband, eftersom de kan halka och hugga dig.