Wki

Hur att propagera bambu

Bambu är en härdig, snabbväxande växt som har många användningsområden, inklusive möbler, golv och integritet screening. Bambu är som tekniskt anses ett gräs, kan växa till stora höjder i en relativt kort tid och är lätt att växa från sticklingar. Den här artikeln förklarar hur du propagera bambu.

Steg

Hur att propagera bambu. Fyll en växande bricka med hög kvalitet krukjord och använda handtaget på en lång trä sked att göra jämnt-stora hål i planteringsjord.
Hur att propagera bambu. Fyll en växande bricka med hög kvalitet krukjord och använda handtaget på en lång trä sked att göra jämnt-stora hål i planteringsjord.
 1. 1
  Fyll en växande bricka med hög kvalitet krukjord och använda handtaget på en lång trä sked att göra jämnt-stora hål i planteringsjord.
 2. 2
  Sätt 2 msk (30 g) av Rota hormon i en separat behållare eller plastpåse, försiktigt så att inte riskera att förorena den ursprungliga behållaren böka hormon genom att låta den komma i kontakt med någon av bambu sticklingar.
 3. 3
  Med hjälp av en kniv eller vassa saxar, skär 10-tums (25 0,4 cm) avsnitt av bambu på en 45-graders vinkel från befintliga, friska bambu växter. Kontrollera att det finns minst 2 noder och 2 internoder på varje sektion cut. En nod är den hårda tillväxten som omsluter bambukäpp, separera den i sektioner. De gröna delarna av bambu mellan noderna kallas internoder.
 4. 4
  Doppa den övre kanten av den nyligen skuren bambu till mjukt vax. Håll centrumhålet som löper genom det inre av sockerrör klar för att hålla bambu från uttorkning medan rötterna utvecklas.
 5. 5
  Doppa den nedre kanten av den bambu styckning i den Rota hormon. Skaka bambu skär försiktigt bort överflödigt böka hormon pulver.
 6. 6
  Placera bambu sticklingar i hålen i planteringsjord i växande facket, bottensidor först. Tryck jorden ordentligt, eliminera eventuella luftfickor som kan ha bildats kring bambu sticklingar.
 7. 7
  Häll vattnet ner i mitten av varje bambu skärning tills mittsektionen är fullt.
 8. 8
  Spraya en dimma av vatten på den växande facket tills marken är fuktig, men inte blöt. Täck bambu sticklingar med klar plast och placera den växande facket i ett soligt läge borta från direkt solljus, eftersom värmen från solen kommer att döda bambu sticklingar.
 9. 9
  Ta bort plasten för ungefär en timme varje dag för att ge bambu sticklingar med frisk luft. Byt ut vattnet i centrumdelen av bambu stycke enligt det torkar ut.
 10. 10
  När väl friska rötter börja växa, är den bambu klar att att planteras i ett container eller utomhus.

Tips

 • Nya blad bör börja växa från den översta noden inom 14 till 21 dagar.
 • Använd en mycket vass kniv, sax, eller sågar för att skära den bambu. Det är viktigt att få ett rent snitt.
 • Skär bambu sticklingar från friska bambu växter som inte är mer än 3 år gammal. Växter som är 1 till 2 år gammal fungerar bäst för att fortplanta nya bambu växter. Befintliga bambu växter bör vara minst 1 tum (2,54 cm) i diameter, men större anläggningar tenderar att propagera lättare.

Saker du behöver

 • Växande fack
 • Hög kvalitet planteringsjord
 • Vass kniv, sax beskärning, eller såg
 • Träslev
 • Genomskinlig plast eller plastpåse
 • Pulveriserad Rota hormon
 • Spray flaska
 • Mjuk vax, såsom stearinljus vax eller bivax