Wki

Hur ta hand om ett husdjur råtta

Möss tråkigt också för dig? Kanske ska du prova att ha sällskapsdjur råttor. De gör stora husdjur! Råttor har kallats "den lägre underhåll hunden" i PET världen! De är söta, smarta, vänliga, sociala och aktiva - samt mycket underhållande - och du kan lära dig att ta hand om dem genom följande anvisningar.

Steg

Hur ta hand om ett husdjur råtta. Få dina husdjur råttor.
Hur ta hand om ett husdjur råtta. Få dina husdjur råttor.
 1. 1
  Få dina husdjur råttor. Skaffa minst två av samma kön (om de inte är kastrerade / kastrerad) rekommenderas starkt, och de flesta bra uppfödare / butiker / räddar kommer inte låta dig få en råtta om du har bevis att du redan har en hemma. Det är också viktigt att du får två eftersom råttor blir ensam och även deprimerade om de inte har en annan råtta kompis att leka och gosa med. Råttor är bäst förvärvas från en uppfödare eller räddningspersonal. De har en mer intim kunskap av råttorna i sin vård och kan hjälpa dig att hitta den "rätta" en. Alltid noggrant undersöka alla räddningsarbetare / uppfödare innan du väljer ditt husdjur. Djuraffären råttor är oftast från "fabriker" och lite hänsyn tas till deras hälsa. Om du bestämmer dig för att köpa från en djuraffär, undvika råttor med följande problem: röd ansvarsfrihet runt ögon och näsa, bullriga andning, öppna sår, letargi, ögongrumling eller rinnande bajs. Könen kan blandas i husdjur burar butik råtta, och när du köper två råttor initialt, några veckor på vägen kan du få en överraskning!
 2. 2
  Hitta en veterinär som har kunskap om, och erfarenhet av, gnagare. Det är viktigt att göra detta innan eller precis efter du får dina råttor, så när du har en nödsituation du inte behöver slösa tid att bläddra igenom telefonboken efter akuta små djurkliniker. Titta under veterinärer för annonser som säger att de behandlar exotiska eller ficka husdjur. Du kan också be djuraffären vad vet de använder.
 3. 3
  Köp en stor bur med fast golv, nivåer, och ramper. Wire golv är smärtsamt för din råtta. För varje råtta, bör det finnas minst 2 kvadratmeter, men 2,5 kvadratmeter eller mer är bättre. Komplettera din bur med leksaker, hängmattor, gömställen, bomaterial, liksom nödvändigheter (vattenflaska och matskål). Råttor älskar att vara upptagen och kommer att spela med leksaker medan du är borta.
  • Baren avståndet bör inte vara mer än en 1/2 tums (hönsnät kan användas för att täta luckor) och staplarna själva bör vara pulverlackerad att undvika råtta urin korroderar staplarna. Råttor är utmärkta hoppare och klättrare och bör kunna utföra sina akrobatik i sin bur utan att flyga genom gallret.
 4. 4
  Flis och spån (tall och ceder) är dammiga och innehåller oljor som kan orsaka infektioner i luftvägarna. Använd en hampa, tyg eller papper sängkläder. Fleece (absorberande, och kommer inte fransar sig) eller handdukar (kanske striden, men mer absorberande) är en bra satsning, men du kommer att behöva ändra dem flera gånger i veckan. Ett annat bra alternativ till spån är "Carefresh ', en återvunnen cellulosa sängkläder, eller återvunnet tidningspapper sängkläder som gårdagens nyheter.
 5. 5
  Umgås med dina råttor. Ju mer uppmärksamhet du ger, desto mer bundna, aktiva, friska och vänliga din råtta bli. En enda råtta är en ensam råtta och detta kan orsaka beteendemässiga problem. Om inte din råtta är aggressiva, de är bäst att inte lämnas ensam. Det är tillrådligt att få dina råttor från samma plats vid samma tidpunkt, för att minska problemen med karantän eller införa dem. Rat introduktioner kan vara svårt, särskilt med territoriella hanråttor. En bra plats för introduktioner är en stor låda eller ett badkar.
 6. 6
  Den basföda för din råtta bör bestå av lab block eller en hemmagjord korn mix, (du kan slå upp en som heter "suebee diet") och, beroende på kvaliteten på labbet block, hundmat. Resten bör kompletteras med färska och frysta frukter, grönsaker, kokta bönor, frön etc. Undvik att ge citrusjuicer till hanråttor, som en kemikalie i skalet (vilket är vanligt i kommersiella citrusjuicer) binder med ett protein i njurarna, och orsakar cancer. Färska citrusfrukter är bra, så länge du tar bort all hud och märg (den vita grejer) innan utfodring hanråttor. Honorna har inte detta problem. Om du måste köpa kommersiella råtta mat vara medveten om att majs och alfalfa pellets är svårsmälta och små frön sannolikt kommer att gå uppätet. Många veterinärer rekommenderar Oxbow Regal Rat, Mazuri eller Harlan Teklad lab block, varav de flesta kan köpas i bulk på nätet.
 7. 7
  Gör mat lättillgänglig. Råttor kommer sluta äta när de är fulla. Köpa färdiga "råttan blandar" är inte nödvändigtvis det bästa valet eftersom vissa råttor äter bara de delar som de tycker om och lämna resten. "Lab block" är "näringsmässigt komplett" och kan kompletteras med färska frukter, grönsaker, torrt bröd, yoghurt. Råttor uttråkad med att äta samma sak varje enskild måltid och kan vägra att äta. Senior hundmat (som har en lägre fetthalt) kan vara ett bra komplement till sin vanliga kost.
 8. 8
  När du köper råtta mat, se till att det inte bara är frön och nötter! Dessa blandningar innehåller för mycket protein och fett för råttor. Också se till att majs är inte antalet en ingrediens i mixen som alltför mycket kan bidra till cancer. Istället för att söka efter en bra råtta mix, kan du välja att göra en hemmagjord mix såsom suebee s (se externa länkar).
 9. 9
  Rengör sin bur ofta! Daily "stickprovskontroller" bidra till att upprätthålla en ren bur, och minst varje vecka rengöringar kommer att se friska råttor. Starka kemikalier, som blekmedel, kan skada deras känsliga luftvägarna. Retail djurvänliga produkt som Nil-Lukt fungerar bra, liksom vinäger. Du kan även strö träna din råtta för att göra det lättare för dig. (Se "Tips".)
 10. 10
  Lämna inte dina råttor utsätts för extrema temperaturväxlingar eller utkast. Råttor bör hållas mellan 65 och 75 grader Fahrenheit. Om det är en särskilt varm dag, ge dina råttor med några coola, grunt (1/2 ") vatten för att leka i, på en kall dag, en trevlig varm filt.
 11. 11
  Överväg lära din råtta några trick! Råttor är mycket intelligenta och kan lära sig många knep, som att hoppa genom en ring, snurra i en cirkel, stå upp, och även ge ett handslag alla på talat kommando. Lär trick genom att starta långsamt, givande, och förstärka med godsaker och beröm om det görs på rätt sätt. Ingen negativ förstärkning. Det är dåligt djurägande och kommer förvirra råtta..

Tips

 • Råttor sover inte hela natten eller hela dagen. De är varken nattaktiva eller dagaktiva. Istället sover ungefär en timme åt gången, ständigt ska sova och vakna upp igen. De är aktiva vid alla tider på dagen med tupplurar i mellan. De kan ibland vara ganska bullriga, men det brukar inte vara länge, inte heller är det oacceptabelt. Du kanske föredrar att hålla dem i ett rum separat från sovrummet.
 • Överdriv inte protein i sin kost, kan det orsaka (bland annat) en otäck utslag.
 • Råttor är benägna att kvalster och parasiter huden. Om din råtta börjar se skabbig eller ser små orangefärgade specs flyttar på honom, han har kvalster. Lyckligtvis är detta lätt fast med en spot-on loppa behandling för kattungar som är lätt tillgänglig från en veterinär. Revolution rekommenderas, eftersom vissa loppor behandlingar som Frontline kan vara skadligt för råttor.
 • Utbildning en råtta att komma på kommando är enkel och användbar. De kan tränas med positiv förstärkning med matbelöningar. Vanliga matbelöningar är ris Krispies, solrosfrön, färskost på finger, etc. Detta kan användas för att hitta saknade råttor och är något som en ägare bör ta sig tid att göra.
 • Råttor älskar andra råttor! Ett par, eller ens grupp, av samma kön råttor (såvida de inte är kastrerade / kastrerad) kommer att resultera i lyckligare, friskare djur, medan en ensam råtta kan bli uttråkad, skygg, klängig, eller lider av depression och neurologiska problem.
 • En glad och nöjd råtta kommer "Brux" att lätta sina tänder samman. Ibland deras ögon bugg ut lite när de verkligen bruxing hårt, men oroa dig inte! Detta är precis som en katt spinnande, betyder det din råtta älskar dig, och det hjälper dem att bära ner sina tänder.
 • Ge dina råttor rep att klättra, kommer labyrinter att lösa och saker att tugga gör dem mycket nöjda.
 • En bra metod för rengöring av burar för att ta bort lukten är att använda en sprayflaska med vit vinäger och en sprayflaska med peroxid. Först spraya ättika på buren, då peroxid, och torka rent med en pappershandduk. Detta kommer att ta bort lukt och desinficera buren billigt.
 • Varje gång du kommer att tillbringa tid med ditt husdjur, eller ens mata den, försöka vissla, klicka tungan, eller göra någon annan typ av buller. Vad du än väljer, se till att du använder samma ljud hela tiden, varje gång du kommer att komma i kontakt med din råtta. Detta kommer att hjälpa ditt husdjur associera vem du är och bli bekant med dig snabbare. De kommer att vara mer sällskaplig med dig och kan även börja komma till dig när släppa ut ur sin bur. Dock kan ge en behandling varje gång få dem att associera ljudet med mat, behandlar så använd sparsamt.
 • Råttor gillar att gömma sig, så en liten låda gör att din råtta en plats att sova och gömma sig.
 • Honråttor tenderar att vara mer aktiva. Om du vill att din råtta att sitta i ditt knä för petting sessioner, få en hane.
 • Du kan träna din råtta att använda en kull pan. Placera pannan i hörnet som de oftast använder och sätta in en liten mängd av den smutsiga sängkläder. Om resten av buren är ren, kommer de plocka upp på var toaletten luktade området är. Använd en annan kull i pannan än vad som finns i buren för att hjälpa dem att differentiera området. Detta fungerar bara för deras fast avfall, eftersom de använder urin för kommunikation och kommer inte att begränsa där de kissar. Honorna tenderar att strö tåg bättre än män.
 • Prata med dina råttor. De gillar det.
 • Ge din råtta något att tugga på, till exempel en toalett pappersrulle. De älskar att använda tuggas upp bitarna i sitt bo.
 • Det är en missuppfattning att råttor får stappla fot från tråd golv och hyllor. Det kommer faktiskt från promenader i urin och avföring hela dagen.
 • Gör maten ett pussel, slå in ett mellanmål på några pappershanddukar eller kartong, till exempel.
 • Detta är det viktigaste av allt: Börja spara upp för veterinär räkningar! Råttor kan tyckas lite underhåll husdjur, men de är benägna att hälsoproblem. De vanligaste hälsoproblemen är luftvägsinfektioner, (ta dem till veterinären om de är nysningar och pipande andning!) Kvalster, (mikroskopiska buggar som orsakar små sårskorpor ska synas på din råtta, och gör dem kliande!) Bölder, (cystor, lätt behandlas, men du kan behöva antibiotika!) och tumörer. (Flickor är mer benägna att dem än pojkar, men om du spay dem det minskar deras chanser att få tumörer.)
 • Råttor älskar fester. Färska grönsaker och frukter, friska spannmål och barnmat är några av sina favoriter. Råttor tål inte laktos väl.
 • Hanarna kan lätt skiljas från honorna genom närvaron av de stora testiklar. De är också större i storlek.
 • Hitta ett exotiskt veterinär som specialiserat sig på små däggdjur. De är värda sin vikt i guld. Håll deras antal till hands i nödfall.

Varningar

 • Råttor har en dålig rep. Människor kan agera väldigt konstigt, elak, förnedrande och räknats ut när du nämner att du har råttor. Var redo för detta.
 • Råttor har snabba och allvarliga reaktioner på socker. De kommer att bli hyper bör du ge det till dem.
 • Mata aldrig en råtta genom deras bur. Alltid öppna dörren och låta dem ta matrester från dina händer. Mata dem genom buren kan få dem att associera allt utanför som livsmedel. De kan försöka bita oavsett vad som händer för att borsta av buren inklusive: folk, kläder och andra husdjur. Rat bites kan bara skrämma eller de kan vara ganska svår. Om matning genom gallret är nödvändigt, gör ett unikt sound varje gång du erbjuder mat och endast när du erbjuder mat. Omväxlande ljud / mat och ingen buller / finger hjälper dem att lära sig att slicka eller försiktigt knapra fingret i stället för att behandla det som om det var mat.
 • Aldrig plocka din råtta i svansen! Använd alltid två händer för att plocka upp dem. Fatta dem runt mitten med ena handen och använd den andra handen för att ösa upp deras baksida. Om det är absolut nödvändigt att du plocka upp dem med sin svans, ta dem vid basen av svansen. Det gör det mindre smärtsamt för rått och svansen inte går sönder.
 • Råttor är väldigt smart och kan komma in i utrymmen skulle du inte tror att de skulle kunna. Håll ett vakande öga på dem när de är ute. De gillar att hoppa av saker också.
 • Råttor tugga på allt! Håll sladdar, skor, kläder och andra saker som du inte vill tuggas av deras sätt när de är ute i sin bur.
 • Undvik frestelsen att para din råtta och använda avkomman för gen-knockout experiment.
 • Alltid ha strö på golvet i buren för att absorbera urin. Om råtta fötter har långvarig exponering för urin, kan de utveckla Bumblefoot. Bumblefoot är uppenbart genom öppna sår och irritation på fötterna.
 • Råttor kan bli sjuk ofta och är dyra att behandla. De kan kosta mycket pengar att hålla, så var beredd att spendera det.
 • Var försiktig med katter och hundar. En huskatt kan undersöka en råtta som en intressant ny familjemedlem, men en råtta kommer att se en katt som vad det är: ett rovdjur. Råttan kan mycket väl besluta att det bästa försvaret är ett bra anfall.
 • Om du inte vill att dina honor att bli gravid inte hålla hanar och honor i samma bur tillsammans om inte hanen är kastrerad eller flickan är kastrerad. Annars kommer du att ha fler råttor snabbt!
 • Du kanske vill installera en gnagare hjul i buren. Vissa råttor kommer att använda det, vissa inte. Många råtta ägare hävdar att hjulet skadar råttans rygg. Till skillnad från hamstrar, är en råttas ryggrad inte konstruerad för att böja på det sättet det kan orsaka problem, särskilt om hjulet är för litet. Ett hjul för en fullvuxen råtta bör vara minst 15 inches i diameter. Om din råtta inte använda ett löphjul, undvik hjulen gjorda med tråd som deras fötter och svansar kan lätt trassla in dem och orsaka allvarliga skador. Fasta plasthjul är säkrare och kan ge extra motion.
 • Mata inte din råtta klibbiga livsmedel (jordnötssmör, kola, marshmallows, etc.) eller kolsyrade drycker i stora mängder. De kan inte spy, vilket leder till kvävning faror, och kan inte släppa gas uppbyggd.
 • Livsmedel som inte är förseglad i en påse eller har hål i påsen bör frysas i ett par timmar före servering den till ditt husdjur. Ibland omärkbara, ofarliga insekter kan glida in där och frysa kommer bli ditt hem av objudna gäster.
 • Råttor kan vara mycket skygg eller aggressiv, när du först ta hem dem (detta gäller särskilt för pet-butik råttor). Ha tålamod när du hanterar dem.
 • Råttor tenderar att se andra djur som antingen rovdjur eller mat, och de kan döda mindre gnagare.
 • Om du får en albino råtta (vit med röda ögon) se till att hålla honom eller henne borta från solen. Solens starka strålar är skadliga för albiner och kan skada ögonen.