Wki

Hur man tränar en hund för kanin jakt

Jakt är en naturlig hund instinkt, och det finns verkligen inget bättre sätt att njuta av denna sport då med hjälp av människans bästa vän. Den mest effektiva typen av hund för Rabbit Hunting är en hund hund (särskilt beaglar) och den bästa tiden att börja träna är som en valp. Om du vill att din hund att lära sig att jaga kaniner, kom ihåg att ha lite tålamod (och en ficka full av godsaker!)

Steg

Hur man tränar en hund för kanin jakt. Den bästa åldern att börja träna är mellan 6 och 8 veckor.
Hur man tränar en hund för kanin jakt. Den bästa åldern att börja träna är mellan 6 och 8 veckor.
 1. 1
  Den bästa åldern att börja träna är mellan 6 och 8 veckor. Valpar i denna ålder har en kort uppmärksam så kom ihåg att hålla utbildning mellan 10-15 minuter för 2 eller 3 gånger per dag.
 2. 2
  Scatter bitar av godis genom varvet och gör din valp att sniffa runt för att hitta dem. Detta hjälper valpen lär sig att spåra en doft. Det hjälper också till att ta en bit kött och dra den ett par meter så att valpen kan lära sig att följa en doft trail.
 3. 3
  När din valp är 12 till 16 veckor, kan du börja använda en tam kanin för jaktsed. I en stor, sluten yta, introducera hunden och kanin. Låt hunden nosa kaninen ordentligt medan du håller kaninen i nackskinnet.
 4. 4
  Släpp kanin. Instinktivt, bör din hund jaga efter den. Beröm din hund om hon börjar skälla eller vik samtidigt som jagar den.
 5. 5
  Ta kaninen när den börjar bli trött från att köra eller om du ser att valpen att vara aggressiv. Se till att inte låta din hund att skada kaninen.
 6. 6
  Upprepa processen med massor av beröm varje gång din valp springer kaninen till utmattning.
 7. 7
  Låt din valp köra med äldre, tränade hundar. En gång i en förpackning valpen kommer att försöka manipulera andra hundarnas beteende. Gör detta tills valpen spårar och skäller på kaniner utan behov av beröm eller uppmuntran.

Tips

 • Om det inte går att få en tam kanin, kunde kaninpäls eller flaska kanin doft kan användas för att träna din valp att spåra dofter.
 • Alltid berömma din hund för gott arbete. Hundar kommer alltid svarar bättre på positiv förstärkning (dvs. behandlar, säger "good boy!")
 • Om du tar din valp ut med andra goda jakthundar som det växer du kan missa steg 1 till 6. Det kommer att lära mycket snabbt.

Varningar

 • Använd inte en vild kanin för utbildning, som en vild kanin kan skada din valp.
 • Börja inte utbildning i ett öppet område. Valpar, speciellt hund raser, är mycket nyfikna och kommer mycket lätt att följa en annan stig och gå vilse. Full uppmärksamhet och hålla din träning utrymme sluten.