Wki

Hur man lägger in en krage på en katt

Katter kan vara lite feisty om du försöker sätta en krage på dem, särskilt om de är vana att inte bära en (vilket ofta är fallet när du arbetar med en vuxen katt). Det är lite svårare än att sätta en krage på en kattunge eftersom kattungar kan lättare anpassa sig.

Steg

Hur man lägger in en krage på en katt. Överväg trimma din katts naglar innan du försöker detta.
Hur man lägger in en krage på en katt. Överväg trimma din katts naglar innan du försöker detta.
 1. 1
  Överväg trimma din katts naglar innan du försöker detta. Om det blir galet, kommer du inte repas så illa. (Gör trimning dagen innan, dock så du inte gör för mycket för din katt på en dag.)
 2. 2
  Köp en katt krage med en klocka och en nödöppning om katten oftast går utanför. Detta gör sångfåglar och andra smådjur att fly innan de överfallen på. De bästa kragar har elastiska delar som kan expandera eller knäppa isär (eller bryta) för att tillåta katten att slingra sig ur kragen om det fastnar på en trädgren eller något annat ställe (hindrar katten från att bli skadade eller dödade av kvävning eller hängande).
 3. 3
  Skaka den lite framför din katt och få din katt leka med det. Låt katten sniffa det, jingle bell och tass på det.
 4. 4
  Försök poppar det på snabbt. När din katt har lekt med det, bara lägga den på henne eller honom med en snabb och säker rörelse. Sannolikt din katt kommer att våndas under en tid eftersom det är något nytt och definitivt inte något ville, men du kan hålla ut. Låt tiden göra sitt arbete för att låta katten att bli van vid kragen. Efter ett par timmar, kommer katten att komma till en insikt om att kragen är där för att stanna...
 5. 5
  Försök igen om din katt fortsätter att motstå. Det kan fungera bättre att införa kragen mer gradvis, med korta bär att börja med och gradvis öka denna till längre och mer permanent bär. Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att katten kommer att höra kragen kommer, kommer att se det i dina händer, och kommer att utveckla en omedelbar motvilja och sticker iväg. Ibland är det bara lättare att göra det snabbt och lämna den där.
 6. 6
  Se till att kragen är inte för hårt eller för löst. Du bör kunna passa två fingrar bekvämt under kragen.
 7. 7
  Ge myser eller petting efter. Om din katt inte emot några ytterligare hantering, skulle en omfamning eller en klapp vara ett trevligt sätt att låta din katt eller kattunge vet att allt är bra igen. Mat eller godis kan göra dem glömma kragen också.

Tips

 • Ge kattgodis samtidigt som att sätta på kragen. De kan fungera som en distraktion och kommer säkert att bli väl mottagen.
 • Katter kommer sannolikt att vara mer resistent än kattungar på lång sikt. Medan en kattunge kommer att våndas en hel del, är det mer mottaglig för förändringar än en äldre katt. Försök inte ens med en mycket gammal katt, motståndet kommer att bibehållas kontinuerligt.
 • Om din katt kan du sätta kragen på, men då har möjlighet att ta bort det efter behag, kan du behöva ta till hjälp en sele-typ utbrytning krage. Dessa kan hittas på de flesta djuraffärer.

Varningar

 • Kontrollera att det är en paus ifrån krage, om det inte är, kan din katt eller kattunge hänga henne / honom själv genom att fastna på något med kragen.

Saker du behöver

 • En katt
 • Bryt bort katt krage
 • Uthållighet och tålamod
 • Behandlar