Wki

Hur man ger en katt medicin

Det finns verkligen inget enkelt sätt att administrera läkemedel till din katt. Katter är snabba, och kan lätt glida ifrån dig, och gömma. Prova olika metoder, beroende på storleken på din katt, tills du hittar en som fungerar för dig.

Steg

Hur man ger en katt medicin. Förbered den medicin du måste administrera och placera ovanpå en pappershandduk, på en närliggande yta, så att du kan ta tag i det snabbt så snart kattens mun öppnas.
Hur man ger en katt medicin. Förbered den medicin du måste administrera och placera ovanpå en pappershandduk, på en närliggande yta, så att du kan ta tag i det snabbt så snart kattens mun öppnas.
 1. 1
  Förbered den medicin du måste administrera och placera ovanpå en pappershandduk, på en närliggande yta, så att du kan ta tag i det snabbt så snart kattens mun öppnas.

 2. Ett piller pusher är lite som en spruta för piller. Gummispetsen håller pillret och en kolv skjuter det ut när det är dags.
En spruta full med vatten kan hjälpa till att se till att din katt faktiskt sväljer medicinering.
2
Lyft katten och håll den med ena armen runt det, när du använder handen för att öppna sin mun. Placera katten på en handduk eller filt på en upphöjd yta (t.ex. en byrå eller bänkskiva) kan hjälpa.
3
Öppna kattens mun. Använd tummen och långfingret, och trycker i hörnet av sin mun Använd långfingret och pekfingret för att lyfta kattens näsa, inte blockera den faktiska näsan med fingrarna. Fingrarna bör vara på vardera sidan av näsan
4
Sätt medicinen i kattens mun och följ upp med lite vatten om det verkar hjälpa med att svälja.
Om att ge katten ett piller, lägga den i deras mun snabbt.
Spruta inte vätska medicin i kattens hals eller tunga. Vätskor är sannolikt att gå ner en katt luftstrupen, vilket gör katten choke. För flytande mediciner, sätter dropper mellan kattens kinden och tänderna.
5
Stroke kattens hals eller blåsa kraftigt på nosen för att uppmuntra katten att svälja.
6
Följ upp med en kitty fest. Detta kommer att bidra till att främja svälja och göra hela processen åtminstone lite mindre mödosam.

Alternativa metoder

 1. 1
  Administrera tjock gel som mediciner från ett rör (som för hårboll prevention) med någon av dessa metoder eller en kombination:
  • Placera önskad dos på fingret och sätta fingret i munnen. De slicka bort det lätt.
  • Om de gör motstånd, eller lämna en del på fingret, bara torka fingret med gelen på sina tassar eller utanför munnen. De kommer att tvätta sina tassar och mun, och smälta gelén.
 2. 2
  För att ge din katt ett piller, krossa piller och blanda det med med cream cheese. Torka blandningen på kattens främre benet. Han kommer omedelbart att slicka den och därför konsumerar sin medicin.
 3. 3
  Pill fickor är bra för att få katter att svälja tabletter utan att inse det.

Tips

 • Att immobilisera en katt samtidigt som medicinering: Sprid ut en handduk, sätta katten i mitten av en handduk och linda katten upp som en burrito, lämnar huvudet sticker ut.
 • Katter har en lucka på baksidan av sina tänder. Med pipett medicin, kan du peka spetsen på pipetten i denna lucka för att omedelbart öppna sin mun för att snabbt administrera medicin.
 • När katter panik, tenderar de att backa upp. Använd detta till din fördel genom att på knä på golvet med katten mellan knäna, vänd bort från dig. Att göra detta kommer att göra det lättare att öppna munnen på vissa katter eller få droppar i sina ögon och öron.
 • Om det behövs medicin kan speciellt sammansatt för att absorberas genom huden. Den kan tillämpas till innerörat. Var noga med att använda handskar för att inte absorbera det in i ditt system.
 • Om att ge flytande läkemedel, för att hålla den från att få hela kattens päls gör ett hål i ena hörnet av en pappershandduk och satte kattens huvud genom hålet, med pappershandduk som en haklapp.
 • När ge en katt en tablett, kan det vara lättare att först doppa tabletten i margarin. Denna praxis kommer att hålla piller från att bli fastnat i halsen. Det kommer också att uppmuntra katten att svälja tabletten och kan bidra till att täcka upp någon obehaglig smak.
 • Om katten blir upprepade ifrån dig innan du kan dosera den (eller immobilisera det med handduken metoden ovan), fresta eller lura den till ett mycket mindre rum utan några gömställen, som en promenad i garderoben eller badrummet, och stängde dörren. Läkemedlet Processen kommer att gå mycket snabbare om du inte behöver söka huset spåra katten ner varje gång det lyckas komma bort från dig.
 • Hastighet och att målet hjälp få piller eller dropper i munnen innan det är dags för stress eller en kamp. Det är därför det är bäst att förbereda mediciner innan du ens plocka upp katten.
 • Om du behöver infoga medicinering genom andra öppningar, hjälper det att få katten att stå stilla tills du är säker på att det inte kommer att droppa ut
 • Om din katt kan ha keso, krossa pillret / någon med. lägg till keso, allt gjort. Fungerar riktigt bra för hundar! Vissa mediciner kan inte krossas, krossas gör dem inte fungerar bra, så be veterinären. innan du gör det. De husdjur luktar inte meds i keso eller de bara gillar det så mycket att de inte bryr sig om det finns medicin i den. Använd bara tillräckligt för att blanda medicin. i det.

Varningar

 • Var extra försiktig när du sätter ögondroppar in katterna ögon. De våndas och är snabba, och spetsen av pipetten kan lätt sträcka sig in i ögat, vilket orsakar skador och smärta. Det är bäst att ha en annan person med dig, när du ansöker ögondroppar, eller ta katten till veterinären och be om deras hjälp.
 • Ge inte din katt humanmedicin. Det kan vara skadligt eller dödligt!