Wki

Hur man bygger en japansk trädgård

Den japanska trädgården är avkopplande, vackra, tysta.

Vill du göra en? Här är hur!

Steg

Hur man bygger en japansk trädgård. Undersök japanska trädgårdar på nätet, i böcker, eller gå och se dem, det finns många världsklass japanska trädgårdar utanför Japan.
Hur man bygger en japansk trädgård. Undersök japanska trädgårdar på nätet, i böcker, eller gå och se dem, det finns många världsklass japanska trädgårdar utanför Japan.
 1. 1
  Undersök japanska trädgårdar på nätet, i böcker, eller gå och se dem, det finns många världsklass japanska trädgårdar utanför Japan.
 2. 2
  Välj ditt tema, kan det vara tempel stil, som tenderar att vara mycket annorlunda än Shinto, eller den kejserliga stilen. Vissa är för kontemplation och meditation, några är för att strosa igenom så finns det andra aspekter att beakta.
 3. 3
  Det är elementära egenskaper som är viktiga för Japanese Gardens - Sten (sk), vatten (dammar, bäckar osv) samt plantering inriktningar är ganska viktigt.
 4. 4
  Det finns också skulpturala aspekter såsom lyktor, paviljonger, pagod, stepping stones & grus, skålar vatten, ogynnsamma växtförhållanden rådjur, staket eller skärmar etc.
 5. 5
  Välj ett trevligt stort område. Sluttningar och små kullar lägga till charm om du har dem, men de kan också lägga till arbetsbördan. Det är japanska trädgårdar för både platt och kuperad terräng.
 6. 6
  Besluta om dina växter. Dessa varierar från bambu, lönnar, körsbärsträden blommar, azalea, kamelia, iris, mossa etc.
 7. 7
  Kartlägga området. Tänk på hur stora växterna kommer att växa, samt ser fram emot hur de kommer att se ut - kommer de ser bättre som en klump eller en sällsam prov, gör ditt utrymme tillåter en stor damm eller är en liten vatten funktion mer tillåtet? etc.
 8. 8
  Förvänta förändring - Detta är en central del av den buddhistiska filosofin, men det är också en del av trädgården som det kommer att förändras med årstiderna sådana så det blir blomningsperioderna, inget blad perioder etc. Genom förväntar sig att du kan använda den för maximal effekt. genom att sätta växterna där de kommer att framstå som löven ändrar färg etc.
 9. 9
  Bestäm där plantorna kommer att gå. Arbeta med landskapet som kommer att göra trädgården mer naturligt, men också vackrare än tung terrascaping.
 10. 10
  Om du vill ha en damm välja ett medium område. (Be en landscaper för detaljer om dammen)
 11. 11
  Bestäm var din bänk kommer att vara - Du vill ha det där man kan sitta och ta i framtiden trädgården.
 12. 12
  Köp de växter som du vill, och sätta dem i de markerade platserna.
 13. 13
  Undersök dem in situ samtidigt i krukorna att besluta om framträdanden innan du lägger dem i marken. Du kan behöva göra om din plan.
 14. 14
  Bygg dammen enligt anvisningar från leverantören. Fylla dammen med vatten och låt den stå några dagar innan du testar och justering av pH i vattnet (om det behövs) innan du lägger växter och fiskar.
 15. 15
  Installera dina tillsatta skulpturer såsom stora höga stenar, lyktor sten eller pagod osv.
 16. 16
  Sätt en bänk på en plats där du kan se dammen och en tydlig bild av alla blommor.

Tips

 • ha en entreprenör komma ut och hjälpa dig att planera din trädgård.
 • tänder ljus runt för att göra det ser mer imponerande på natten
 • fisk kan vara ett bra komplement till alla dammen
 • bänken bör vara en lång sten med två stenar enligt den för bästa resultat
 • lyktor är bra för en imponerande utseende (sten ser bäst)

Saker du behöver

 • stort område
 • en entreprenör