Wki

Hur köper kuddar för småbarn

Rätt miljö kan bidra till en mer vilsam sömn för småbarn. För några småbarn, kan en välbekant filt eller kudde ger komfort under tupplurar eller nattetid. Medan det finns en viss debatt om när man ska börja använda kuddar med småbarn, rekommenderar National Institute of Child Health and Human Development undvika kuddar tills barnen är minst 2 år gammal. Använd dessa tips för att köpa en säker och bekväm kudde för ditt barn.

Steg

Hur köper kuddar för småbarn. Utvärdera om ditt barn är redo att använda en kudde.
Hur köper kuddar för småbarn. Utvärdera om ditt barn är redo att använda en kudde.
 1. 1
  Utvärdera om ditt barn är redo att använda en kudde. Använd inte kuddar i spjälsängar, där de kan vara en kvävningsrisk. Den bästa tiden att introducera ditt barn till en kudde är när barnet börjar sova i en säng. När barnets axlar är bredare än huvudet, barnet oftast kommer att vara mer bekvämt att sova med en kudde.
  • Observera tecken på att ditt barn är redo att använda en kudde. Barnet kan vila huvudet på ett uppstoppat djur eller filt, eller lägga sig ner på en kudde i ett äldre syskon rum.
 2. 2
  Välj en kudde med fast och bekvämt stöd. Tryck i mitten av kudden för att bedöma hur snabbt det återtar sin form. Om kudden inte rör sig (eller rör sig bara lite) när du trycker på den, det är för mjukt och osäkra för barn bruk. Om kudden tar flera minuter att återfå sin form, kan det vara alltför fast och obekväm för ditt barn.
 3. 3
  Bestäm vilken storlek är bäst för ditt barn.
  • Tänk ett litet barn kudde. Flera tillverkare erbjuder kuddar som utformats speciellt för småbarn. Småbarn kuddar är mindre i storlek än vanliga kuddar, med måtten cirka 12 inches med 16 inches och en tjocklek av cirka 2 till 3 inches. Den mindre storleken eliminerar överflödigt tyg som kan vara en kvävningsrisk. Kuddar är också fastare än vanliga vuxna stora kuddar.
  • Välj en standard-sized kudde om ett litet barn kudde är inte tillgänglig. En standard kudde, som är den vanligaste storleken, mäter 20 av 26 inches. Låt inte ditt barn att sova med mer än 1 standardavvikelse kudde på en gång. Om ditt barn sover i en dubbelsäng, ta bort extra kuddar så det finns bara 1 kudde i sängen under sömnen tider.
  • Undvik kung, drottning och euro-storlek kuddar. Deras stora storlekar gör dem osäkra för barn bruk.
 4. 4
  Bedöma innehållet i kudden. Kuddar kan fyllas med naturliga eller syntetiska material.
  • Satsa på 100% polyester icke-allergiframkallande polyfill att undvika eventuella allergiska reaktioner. Polyester, en syntetisk fiber som består av tredimensionella kluster, är allergi och luktfria. Polyester är mer hållbara och håller formen längre än naturliga fibrer.
  • Välj 100% bomull fyllning för sin mjukt tyg och andningsförmåga. Bomull fyllning skapar en plattare, fastare kudde som är perfekt för småbarn. Dock får naturmaterial som bomull orsaka allergi frågor och är inte lika hållbart som syntetiska tyger.
  • Betrakta en kudde gjord av allergivänliga skum. Ibland kallad kroppshållning kuddar, skum kuddar bidra till att anpassa ryggraden och nacken för att främja en hälsosam kroppshållning medan du sover.
  • Undvik ludd eller dunkuddar eftersom de oftast alltför mjuka och osäkra för barn bruk. De kan också bidra till allergier.
 5. 5
  Köp ditt barn kudde. När du har utvärderat de attribut som passar bäst för ditt barns kudde, göra några jämförelser shopping. Småbarn kuddar och vanliga kuddar finns i butiker och på nätet. Priserna varierar från mindre än 10€ till mer än 60€ beroende på vilken stil och fyller du väljer.

Tips

 • Täck ditt barns kudde med ett avtagbart, tvättbart kuddfodral. Kudde fall finns i en mängd olika stilar och färger. Att engagera ditt barn i övergången till en kudde, låt barn plocka ut kuddfodral.
 • Har ditt barn prova några kuddar i en tillbakalutad position för att fastställa vilket som ger bäst stöd för huvud och nacke.

Varningar

 • Placera aldrig ett barn på en kudde. Kuddar ökar risken för plötslig spädbarnsdöd (plötslig spädbarnsdöd) och kan eventuellt kväva en bebis eller litet barn.
 • Före införandet av en kudde, kontakta ditt barns barnläkare för att avgöra om kudden användningen är säker för ditt barn. Även om den allmänna åldern rekommendationen är 2 år gammal, kan barnläkare rekommendera väntar på att införa en kudde om barnet är litet i storlek eller lider av allergier.