Wki

Hur du använder pallbockar

De gemensamma metallverktyg kallas pallbockar är kritiska säkerhetsfrågor objekt för de som behöver arbeta under fordon. Att sätta upp ett fordon på pallbockar rätt sätt kan vara skillnaden mellan ett lyckat projekt och en tragisk olycka. Personer som använder pallbockar kan följa några enkla steg för att undvika potentiell katastrof.

Steg

Hur du använder pallbockar. Leta upp en nivå arbetsyta.
Hur du använder pallbockar. Leta upp en nivå arbetsyta.
 1. 1
  Leta upp en nivå arbetsyta. Palla upp en bil på en sluttning eller annan ojämn yta är ytterst osäkra. Se till att din arbetsplats är nivån och området under fordonet är korrekt asfalterad och starkt stöd.
 2. 2
  Konsultera din instruktionsbok. Instruktionsboken för ett fordon har generellt information om säkra metoder för att höja bilen från marken.
 3. 3
  Hitta "tjänstevikt" för ditt fordon och se till att dina pallbockar är klassade för denna vikt. Det är viktigt att ha montrar med en tillräcklig säkerhetsnivå för storleken på din bil eller lastbil.
 4. 4
  Ställ bilens parkeringsbroms. Detta kommer att förhindra att bilen rullar när den stöds.
 5. 5
  Hissa upp bilen med vanlig domkraft och nyckel som levereras med fordonet från fabrik. Alternativt kan du använda en domkraft, en generisk domkraft som kan lyfta alla fordon effektivt.
 6. 6
  Installera av stödfoten under ett fast, strukturell del av fordonsramen. Din bruksanvisning kommer troligen att ha information om var att stödja fordonet med pallbockar. Generellt, kommer din bil har en liten torva i chassit nära hjulet där du kan sätta stödbenet.
  • Se till att inte sätta stödbenet enligt element som golvbrädorna av fordonet. Detta kan leda till att uttaget för att bryta igenom golvet. Också, inte sätta stödbenet enligt en rörlig del, såsom en del av fordonets fjädring.
 7. 7
  Ta ut den ursprungliga domkraften och upprepa processen för den andra sidan av fordonet. Experter rekommenderar att använda minst två pallbockar av samma höjder så att fordonet stöds lika på båda sidor.
 8. 8
  Testa dina pallbockar. När pallbockar är på plats, skjut fordonet med handen för att se om det rör sig eller skakar. Om så är fallet, stötta upp bilen med ytterligare objekt för att se till att det stadigt stöds.

Tips

 • Kolla informativa resurser på korrekt användning av pallbockar för att förhindra olyckor. Det nationella institutet för arbetarskydd och hälsa är en statlig myndighet som ger denna typ av information till allmänheten. Se till att du förstår alla av skulden i samband med hissar upp en bil innan du tar på projekt som innefattar användning pallbockar.
 • Placera ytterligare objekt under fordonet för att minimera riskerna. Vissa hem mekaniker rekommendera att ta bort däcken och placera dem i sidled under fordonet. Du kan också använda massiva block av någon robust material för att komplettera dina pallbockar. När det gäller att arbeta under fordon, är mer säkerhet nästan alltid bättre än mindre.

Varningar

 • Arbeta aldrig under ett fordon som inte stöds. Detta är en av de mest osäkra delarna av mekaniskt arbete, och det ska aldrig försökt. Använda pallbockar som rådde bidrar till att eliminera vissa typer av faror som är förknippade med bilverkstäder.
 • Stödbenet tillverkarna tillhandahåller följande varningar: Använd ett matchat par för att stödja den ena änden av ett fordon bara. Använd endast en (1) par per fordon. Pallbockar är inte att användas för att samtidigt stödja båda ändarna eller en sida av ett fordon. Underlåtenhet att följa dessa markeringar kan leda till personskada och / eller skada på egendom.

Saker du behöver

 • specialiserad domkraft eller domkraft
 • pallbockar