Wki

Hur du ändrar din T-shirt

Om du har en stash av fula eller överdimensionerad t-shirts i garderoben, sedan några mode återvinning kan vara i ordning. Även de freebie tröjor som du får från händelser - de typer som är 3 storlekar för stor och ful - kan räddas med lite kreativitet. Den här artikeln kommer att ge dig några idéer om sätt att ändra en T-shirt. Du hittar steg-för-steg-instruktioner för att göra även dina baggiest T-shirt överensstämmer med din kropp. Sedan, om du känner dig riktigt ambitiös, kan du hitta sätt att omvandla din T-shirt i en helt annan outfit.

Steg

Hur du ändrar din T-shirt. Markera den längd du vill skjortan att vara med stift, krita eller ens en penna.
Hur du ändrar din T-shirt. Markera den längd du vill skjortan att vara med stift, krita eller ens en penna.

Återanvänd ditt baggy t-shirt för en bra passform

 1. 1
  Markera den längd du vill skjortan att vara med stift, krita eller ens en penna. Tänk på att om skjortan är särskilt lång, kan du använda den som en klänning. Om den gör ett speciellt kort klänning, kan du bära leggings eller skinny jeans undertill för en avslappnad, bohemiska stilen.
 2. 2
  Markera den längd du vill ärmarna vara om de är för länge de är. Om du förändrar en hel del skjortor, försöka hitta ett måttband och mäta det att skära av varje.
 3. 3
  Nyp och nåla sömmarna på sidorna för att dra skjortan. Du kommer att vilja använda 3 till 5 stift som löper från armhålan till botten. Om du tänker för en tight passform, kanske du vill använda säkerhetsnålar så att du inte blir petade när du tar bort tröjan. Försök att nypa lika mängder av tyg på varje sida.
 4. 4
  Nyp och nåla utsidorna av ärmarna om de är för baggy.
 5. 5
  Ta skjortan och sy längs markeringarna du gjorde.
  • För längd justeringar, vik tyget mot den sida som kommer att vara mot huden för att göra en fåll. För sömmar, bara sy tyget tillsammans, se till att det inte gäng upp. Du kan göra detta för hand eller med maskin.
  • Om du är osäker på om dina markeringar kommer att resultera i en bra passform, använd en lång söm som håller tyget tillsammans men kommer att vara lätt att ta bort om skjortan inte passar bra. Gör inte någon styckning ännu.
 6. 6
  Vänd tröjan högra sida ut och prova den. Markera var det är för tight, löst, lång eller kort. # * Om det passar bra, gå över sömmarna igen med en starkare söm. Detta skulle vara en bra poäng att använda en symaskin om du har en, men det är inte nödvändigt.
  • Om det inte passar ordentligt, upprepa stegen ovan, riva ut alla tidigare stygn innan du syr nya tills skjortan passar det sätt som du vill.
 7. 7
  Klipp bort överflödigt tyg. Din T-tröja ska nu monteras, elegant och klumpfri.

Förvandla en t-shirt till en helt annan topp

 1. 1
  Gör en gröda topp. Klipp och fåll din T-shirt tills den vilar på din mellangärdet. Sedan skär skåror i axlar för en ännu kallare effekt. Om du vill, kan du klippa sidsömmarna och håll skjortan tillsammans med säkerhetsnålar eller band.
 2. 2
  Gör en grimma från en gammal skjorta (ingen sömnad). Med denna grimma design, skär du ut din T-shirt, vända det och trä ett snöre genom fållen för ett samlat livstycket och slips. Du kan också hoppa över livstycket och slips och skär remsor av tyg över axlarna som kan omvandlas till band.
 3. 3
  Gör en T-skjorta ett linne. Denna artikel kommer att lära dig att göra ett linne från en gammal T-shirt. Du behöver några grundläggande sömnad redskap och en symaskin.
 4. 4
  Återanvänd en gammal T-shirt till en sexig bikini. Om du har en hög kvalitet T-shirt som du vill omvandla, kan du klippa och sy T-shirt för att göra en bikini. Bara tänk på att göra några band mycket säker - annars kan du hamna i en besvärlig situation på stranden!
 5. 5
  Slå en oversized T-skjorta i en het miniklänning. I denna design, blir kroppen av din T-shirt för miniklänning medan krage och ärmar förvandlas till halsremmen och livstycket, respektive.

Ändra din t-skjorta med färg

 1. 1
  Screentryck en skjorta färgar T. Använd lite tyg färgämne eller färg, screentryck tyg och ett screentryck ram för att ändra en vanlig T-shirt från bla till tankeväckande.
 2. 2
  Stencil en T-skjorta. Skapa en stencil från en utskrift och en bit kontakt papper. Sedan, efter att skära ut schablonen, måla motivet på framsidan av din T-shirt.
 3. 3
  Tiefärgbakgrund en skjorta. Du kan tie-dye några naturfiber shirt inbegripet bomull, hampa, linne eller rayon. Om du väljer en 50/50 blandning, kommer dina färger kommer ut mycket blek.
 4. 4
  Gör ett blekmedel T-skjorta. Använd flytande blekmedel, blekmedel gel eller ett blekmedel penna för att rita eller spraya mönster på en gammal T-shirt.

Tips

 • Om du är på en budget, kan du slå sparsamhet butiker, försäljning garage och online-auktioner att få några vintage skjortor för några dollar. Därifrån kan du experimentera med alla typer av T-shirt kirurgi.

Varningar

 • När du börjat, inte använda skjortor som är värdefulla för dig. Öva på skjortor du egentligen inte bryr sig om tills du fått kläm på att modifiera T-shirts.