Wki

Hur att trösta någon som förlorat en nära anhörig

Så någons förlorat någon nära och kära till dem. Du vill hjälpa dem, men du är på en förlust för ord. Här är hur man kan låta någon veta att du är där för dem, utan att göra dem arga eller gör dem snyfta hårdare.

Steg

Hur att trösta någon som förlorat en nära anhörig. Sitt nära personen, lägg armen om dem eller hålla sin hand om de är en nära vän.
Hur att trösta någon som förlorat en nära anhörig. Sitt nära personen, lägg armen om dem eller hålla sin hand om de är en nära vän.
 1. 1
  Sitt nära personen, lägg armen om dem eller hålla sin hand om de är en nära vän. Om personen inte shoo bort dig, fortsätt med nästa steg. Aldrig komma på för stark, om personen håller gråter låt dem vara. Ibland måste släppa ut allt - ge dem utrymme!
 2. 2
  Börja med, "det måste vara så svårt för dig," eller "Jag är så ledsen för det som hände. Börjar inte med ord som," Ooh, stinker här "eller" Denna helt stinker för dig! Han / hon dog! "Försök att vara mild, lugnande och empatisk.
 3. 3
  Vara äkta. Gråt inte, men det är OK att visa din nöd. Efter alla, som gillar att ha ont ensam?
 4. 4
  Påminn personen om alla de goda tiderna du hade med den personen. Aldrig påminna personen om alla dåliga saker som hände. Hjälpa personen - inte skada dem!
 5. 5
  Gå sedan ut i kroppen av din vandring. "Du vet inte hur mycket jag hatar att detta hände" eller "Jag hatar att se dig gå igenom denna smärta. Det gör ont." Var inte corny.
 6. 6
  Använd fysisk kontakt, som att gnida ryggen eller ännu bättre, en kram.
 7. 7
  Valfritt: Ge en liten present för att lyfta sprit. Kanske en bok som de har velat läsa, eller en vacker smycke för flickor.
 8. 8
  Kram igen, och säga, "Jag hoppas att du mår bättre."
 9. 9
  Här är en viktig punkt som har hjälpt. Ja, "är det något jag kan göra med dig som skulle få dig att må bättre?" Ber om förfrågningar kan ge dig insikt om vad som skulle göra den här personen bättre. Oavsett om det kommer till spelet eller köpcentret, eller bara tar emot ett vänligt e-kort, det är vad den personen vill. Om de säger nej, dubbelkolla med, "Är du säker? Det är inga problem."
 10. 10
  Nu går för en sista kram, lång och tät denna gång. Säg, "Jag är verkligen, verkligen hoppas att du mår bättre snart." Le, vinka adjö och lämna.

Tips

 • Fråga inte varför eller hur personen dog. All den värme som de kanske har känt från dig kommer att försvinna när de kommer ihåg varför du tröstar dem. Håll dig borta från det.
 • Om du inte vet om du kan låta bra, kan ett kort med alla dina tankar vara en bra idé.
 • Om du verkligen bara trösta dem eftersom du vill ha det roliga sidan tillbaka, inte för att du hatar att se denna person sorgligt, (som förhoppningsvis inte är fallet), inte överdramatisera det för effekt. Bara för att den här personen är ledsen betyder inte att de inte kan upptäcka en lögnare. Be.
 • Du kan ändra ord ovan för att passa din smak. Bara hålla grundidén där.
 • Om detta inte fungerar (men det brukar), lämna personen ensam. Om din närvaro inte hjälper dem, bara ge dem en kram och en snabb "sorry".

Varningar

 • Om personen hittar du corny eller blir arg och skriker, kanske du inte låta äkta. Denna humör swing är inte ett gott tecken. Tillbaka ut och sade "Jag är verkligen ledsen för det, ___________" och stannar vid detta.
 • Om någon driver bort dig, försök inte att fortsätta med steg 2 och 3. Om de behöver vara ensam, måste de vara ensamma. Ge dem utrymme.

Saker du behöver

 • Present / kortet