Wki

Hur att rengöra dusch med ättika


Om din dusch är igensatt med år av uppbyggnad från mineralfyndigheter i vattnet och sprutar vatten, kan det behöva en grundlig rengöring. Istället för att nå för starka kemikalier som kan skada dig och din dusch, följ dessa enkla steg för att ta reda på hur att rengöra din dusch på miljövänligt sätt. Använda destillerad vit vinäger är säker, mycket effektivt, och mycket billigt.

Steg

Hur att rengöra dusch med ättika. Kontrollera showerhead efter mineralfyndigheter uppbyggande.
Hur att rengöra dusch med ättika. Kontrollera showerhead efter mineralfyndigheter uppbyggande.
 1. 1
  Kontrollera showerhead efter mineralfyndigheter uppbyggande. Det är uppenbart missfärgning och byggs upp på en dusch som inte har rengjorts på ett tag.
 2. 2
  Fyll kastrull med tillräckligt destillerat vit vinäger för att helt dränka dusch.
 3. 3
  Lägg showerhead. Ta showerhead (det ska skruva) och placera den i kastrullen.
 4. 4
  Sätt kastrullen på spisen. Låt showerhead sjuda i några minuter - den mängd som behövs beror på mängden uppbyggnad - hålla ett vakande öga på den. Inte koka eller skruva upp värmen för högt eftersom showerhead kan smälta. Också se till att den är flytande i ättika och inte sitter på botten av kastrullen.
 5. 5
  Tvätta avlagringar av. När din dusch har sjuda tillräckligt länge för att rengöra mineralfyndigheter, ta bort den från kastrullen, skölj den i vatten och skruva fast den igen. Sätt den på ditt vatten för att se till att alla mineralfyndigheter helt har sköljts bort.

Tips

 • Ett alternativ till att använda värme är att bara njuta dusch huvudet i ouppvärmda ättika för en timme eller så. Det kan ta mer än en timme för att få resultat, så du kan behöva blöt dusch huvudet i ättika över natten. Alternativt, kan du värma vinäger upp först, ta bort den från värmen, och sedan sätta dusch huvudet i kastrullen om du är orolig för det smälter på spisen.
 • Vinäger kommer att upplösa alla calciumför. Den kan användas för att regelbundet rengöra en ånga vattenkokare också.
 • Om du gör bort duschmunstycke, linda några lager teflon tejp runt rörgängorna innan dusch huvudet igen. Detta kommer att bidra till att förhindra läckage. Oh och glöm inte att linda medsols!
 • För att undvika att ta bort huvudet dusch, hälla vinäger i en liten plastpåse. En smörgås medelstora påse fungerar för de flesta duschmunstycken. Dra påsen över huvudet dusch och fäst med ett gummiband. Lämna över natten. Nästa morgon dusch chefen kommer att vara så ren som ny.

Saker du behöver

 • Destillerat vinäger
 • Kastrull
 • Spis
 • Skiftnyckel att avlägsna duschhuvudet
 • Teflon tejp