Wki

Hur att föda upp kycklingar

Kyckling avel är något som varje bonde och hobby ägg samlare antagligen behöver veta. Det är inte så lätt som man kan tro men - bara för att din höna lägger ett ägg, tror inte att ditt jobb är över. Det har bara börjat.

Steg

Hur att föda upp kycklingar. Lämna tupp med höns för ett par dagar eller längre.
Hur att föda upp kycklingar. Lämna tupp med höns för ett par dagar eller längre.
 1. 1
  Få en stor tupp. Få en med ett bra temperament och av samma ras som dina andra kycklingar.
 2. 2
  Lämna tupp med höns för ett par dagar eller längre.
 3. 3
  Mata dina höns också. Förutsatt åtminstone några av dem är befruktade, sluta samla äggen och låt dem sitta på sina ägg i sina bon. Gör detta när du märker en höna inte lämnar sitt bo, och pustande upp sina fjädrar. Detta innebär att hon är broody, och redo att sitta på ägg. Se till att bon finns på plan mark, så att när ungarna gör kläcks de inte faller ut. Dessutom kan du faktiskt vill separera en låg ranking höna från resten av flocken, så att hon kan grubbla i fred.
 4. 4
  Håll temperaturen av hönan skjul konstant och varm. Förhindra eventuella utkast från att komma in i byggnaden.
 5. 5
  Sörj för god mat, rena minst två gånger om dagen för dina höns.
 6. 6
  Ta några ägg som försummas av hönor och ruvar dem. Du kommer att behöva en inkubator. Följ bara instruktionerna för din kuvös. Alternativt, pop oönskade ägg (s) under en annan broody höna men se upp, kommer hon hackar förmodligen på dig ur hennes egen känsla av självförsvar. Och bli inte förvånad om hon avvisar det - åtminstone du provat.
 7. 7
  Vänta 21 dagar eller så. Håll ett diagram om du är nyfiken nog eller om det är något som du behöver veta för avel.
 8. 8
  Titta på dina kycklingar kläcks. Mata dem chick förrätt mat, mycket vatten. Inte försumma hönsen - hålla upp sin höna mat också. Mamman kan faktiskt äta sina egna kycklingar detta är sällsynt, så håll ett öga på dem, och ungarna får inte sova under hönan hela tiden om sin heta. Håll alla nya barn säkra från rovdjur och andra kycklingar, är det möjligt att andra kommer att picka på dem. Men om du ger gott om utrymme och utomhus roaming områden, kommer detta att vara mycket mindre av ett problem.
 9. 9
  Njut av upplevelsen!

Tips

 • Håll koll på din kyckling avel rad för att förhindra genetiska problem.
 • Det finns många fördelar och nackdelar med en höna att ruva äggen i stället en inkubator. Hens kontroll luftfuktighet, svarvning etc. så det tar upp mindre av din tid, men det finns många andra faktorer som kan döda den växande chick, såsom hönan ge upp sina ägg. Det händer och om du väljer att ingripa, gör det snabbt och inkubera eller hitta en fosterfamilj sittande höna.
 • Håll kontakt med ruvning till ett minimum.
 • Konsultera experter såsom PoultryOne.com vid blandning oförenliga kyckling raser.
 • Om du har sällsynta ägg. kläcks dem själv istället för att använda en höna. Det kommer att finnas en större sannolikhet för framgång.
 • Prata med människor som har gjort det här, det är mer arbete än du kanske tror!

Varningar

 • Se till att du alltid rengöra din inkubator noggrant efter och före kläckningen annan koppling av ägg för att undvika överföring av bakterier.
 • Staket off utomhus roaming områden med hönsnät för att hålla rovdjur borta. Du kan göra riktigt långa och stora serier gör detta. Och även göra höns och kycklingar tillbaka till hönshus med en stängd dörr varje kväll före solnedgången.
 • Om äggen inte kläcks, vänligen se till att du kan kasta dem - ruttna ägg verkligen kan skapa en otäck stank!
 • Hantera en broody höna med omsorg - hon är ofta cranky och vill inte röras med.