Wki

Så för att minimera en katt sprider

Katter skjul för ett antal anledningar inklusive allmän hälsa, kost, ålder och årstidernas växlingar. Sprider är den normala omsättningen av kattens päls. Katter som vistas utomhus kan kasta oftare eftersom deras kroppar reagerar på värme, kyla, ljus och mörker. Katter som stannar inne tenderar enbart att kasta hela året eftersom deras naturliga klocka påverkas när du lämnar lampor på sent in på kvällen och natten. Även om det är omöjligt att förhindra en katt från att sprida, kan det upprätthållas och även minimeras genom diet, grooming och användning av vissa verktyg. Här är några förslag på hur man minimerar en katts utgjutelse.

Steg

Så för att minimera en katt sprider. Slå din katts mat till den våta sort så mycket som möjligt.
Så för att minimera en katt sprider. Slå din katts mat till den våta sort så mycket som möjligt.

Nutrition

 1. 1
  Börja inifrån. En hälsosam kost rik på vitaminer och hälsosamma fetter som omega 3 och omega 6-fettsyror kommer att mjukna och återfukta huden för att minska din katts utgjutelse. Fråga din veterinär för förslag om kvalitet mat varumärken eller kolla mat etiketter för hälsosamma oljor som lax eller lin.
 2. 2
  Slå din katts mat till den våta sort så mycket som möjligt. Torr kattmat innehåller mycket spannmål som vete gluten, majs och soja. Dessa är vanliga allergener för katter, men de kan lätt gå odiagnostiserade. Dessa känslighet kan orsaka torr hud, urinvägar och urinblåsa problem, även tumörer. Våt mat är mycket bättre för tillståndet i kattens hud, päls och allmänna hälsa.
 3. 3
  Överväg att lägga ett vitamintillskott. Det finns ett antal kosttillskott som finns från din veterinär eller sällskapsdjur leverans butik som kan ge extra vitaminer och fettsyror. Vissa kan läggas till din katts mat eller vatten och andra kan masseras direkt i kattens päls. Lax olja kapslar kan också ges via munnen.

Grooming

 1. 1
  Borsta din katt på en regelbunden basis. Det rekommenderas att du borstar minst en gång per vecka, men du kan borsta dagligen om din katt tycker det. Var noga med att välja en borste som tar bort överflödigt hår utan att rycka. Tandborstning kan också minska mattor för katter med långt hår.
 2. 2
  Bada din katt ibland. Eftersom de flesta katter inte gillar vatten, kan det vara svårt att få en katt att samarbeta. Ett bra sätt att börja är genom att fylla ditt badkar med ungefär 2 inches (5.1 cm) i varmt vatten. Placera katten i vattnet så att just hans / hennes fötter blir blöta. Blötlägg endast fötterna de första gångerna för att vänja katten till vattnet. Gradvis arbeta dig upp till blöta resten av katten och schamponering.
 3. 3
  Genomföra produkter som är utformade för att minimera katt utgjutelse. Exempel på sådana är våtservetter och spray som rengör och skick en katts päls utan att använda vatten.
 4. 4
  Boka tid med en professionell groomer för att hantera din katts utgjutelse. Detta kan vara nödvändigt för katter med lång, tjock päls som är svåra att hantera eller en katt som är alltför wiggly att behålla själv.

Hushållens verktyg

 1. 1
  Få din kisse en bekväm husdjur säng och placera den på en plats han / hon tycker om att sova. Detta kommer att hjälpa till att hålla avgivande innehöll till ett litet område och utanför i dina möbler och golv.
 2. 2
  Kasta ett kast, matta eller örngott över din katts favorit tupplur plats.
 3. 3
  Använd ludd rullar eller speciell utrustning vakuum ofta att städa upp lös päls innan det blir överdrivet.

Varningar

 • En torr päls, kala fläckar eller överdriven utsöndring kan vara symtom på en allvarlig sjukdom, allergier, parasiter eller hudinfektion. Ta din katt till en veterinär om du märker dessa saker.