Wki

Så för att få din hamstrar förtroende, tämja dem och kommunicera med dem

Hamstrar förtjänar så mycket kärlek, ömhet, omsorg och tid som alla andra husdjur. Med lite ansträngning och tålamod, kan du vara närmare dina hamstrar och lära sig vad de försöker säga!

Steg

Så för att få din hamstrar förtroende, tämja dem och kommunicera med dem. Låt din hamster att sitta i sin bur för ett par timmar när du först ta med den hem.
Så för att få din hamstrar förtroende, tämja dem och kommunicera med dem. Låt din hamster att sitta i sin bur för ett par timmar när du först ta med den hem.
 1. 1
  Låt din hamster att sitta i sin bur för ett par timmar när du först ta med den hem. Sedan satte handen i buren. Hamstern kan nosa handen. Det är bra. Den hamstern är inte troligt att bita dig så oroa dig inte. Om hamster nosar händerna springer sedan iväg, det är normalt. Bara fortsätta att låta det lukta dig en hel del. Låt det veta att du inte kommer att skada det. Upprepa detta för två eller tre dagar.
 2. 2
  Efter föregående steg, placera en behandling i handen. Var försiktig, men får för hamster knapra eller ens bita fingret för att få dig att tappa maten. Fortsätt att göra detta tills din hamster kommer upp och accepterar det. När de accepterar det flera gånger de kommer så småningom klättra på att äta det. Långsamt och medan de är helt fokuserade på maten, lyfta dem in till luften och lägg dem i knät med ett bra grepp fortfarande på dem och slår sin päls. Sedan placera dem försiktigt i buren. Detta skapar ett förtroende obligation.
 3. 3
  När du och din hamster behärskar detta, placera en behandling över huvudet och få dem att komma och hämta det. Varje gång säga "stå" och så småningom din hamster kommer att stå när du säger stå och det finns ingen behandling, kom ihåg att ge dem en belöning efteråt. Du kan göra detta med andra tricks som "tass" bara sätta behandla framför dem så att de måste nå ut och få det. Du kan göra det med "come" eller "stanna" och i princip alla trick. Detta lär dem om dig och du om dem också skapa en starkare förtroende mellan dig och lära sig några nya trick.
 4. 4
  Använd kroppsspråk som en indikator på din hamster hälsotillstånd och lycka. Kroppsspråk kommer att berätta en hel del om din hamster och vad han eller hon tänker. Följande steg kommer att hjälpa dig att ta reda på vad du försöker att veta.
 5. 5
  Kolla ögon och öron, om de är alert eller titta runt, har din hamster just sett eller hört något av intresse. Om de läggs tillbaka och halvslutna, är din hamster trött och du bör låta det sova.
 6. 6
  Kontrollera dess kropp. Om den står på två ben, orörlig det hör och ser något och står för att få en bättre look! Om det har rullat upp i en boll din hamster är trött... igen!
 7. 7
  Kontrollera slutligen sitt beteende. Squealing är vanligtvis ett dåligt tecken. Det kan vara din hamster är arg, irriterad, rädd eller har ont. Kontrollera om sjukdom eller andra möjliga orsaker. Gnager ständigt på buren betyder att din hamster behöver något att tugga på, är det uttråkad eller stressad. Om din hamster springer MYCKET stannar, ser sig omkring frenetiskt, våldsamt hästskötare själv och fortsätter att göra det, kan din hamster bli uttråkad, stressad, som vill utöva, orolig eller nervös. Ge honom / henne något att göra och se till att det inte finns något att betona honom eller henne! Gäspande och stretching är bra. Det betyder att de är nöjda eller bara hade en mycket bra sleep.Also bör du alltid kontrollera om din hamster att se till att han / hon är okej. Dessutom, om din hamster börjar visa någon typ av oregelbunden beteende (hosta, nysningar, väsande andning, promenader hopkrupen, etc.), kan det vara sjukt. Se till att om din hamster gnisslar det betyder att det är rädd eller vill vara ensam.

Varningar

 • Beroende på ras, hamstrar bor mellan 2 och 5 år (beroende på dess hälsa). Bli inte besvikna när de förgås eftersom du vet att din hamster älskade dig.
 • Håll ett vakande öga på hamster. Låt det inte springa runt där det behagar utan att titta på det. De gillar små mörka tunnlar som tomrör toalettpapper, men de kan också få in fler farliga platser så håll ögonen öppna.
 • Kom ihåg, om din hamster vill somna, om den vill äta, och om man vill dricka, låt det.
 • Hamstrar som inte blir tämjd, som ständigt ignoreras eller misshandlas, biter och uppvisar andra aggressivt beteende och är inte roligt att ha runt.
 • Om du inte svarar på dina hamstrar kroppsspråk, kan du äventyra dess hälsa!